26 Mart 2010 Cuma

Bugün PC başındayım

Bugün hava sabahtan sisliydi, öğleden sonra güneş çıktı ama benim pek keyfim yok gibi, dışarıda da ayaz var resmen. Onun için bugünü tatil ilan ettim, dinleneceğim. Keyfim yok dedim ya, bir de hasta olup yatarsam biiiir sürü iş kalır. Mail kutum birikmiş, oralardan çıkanları paylaşayım...

Akşama da yeni bitirdiğim cicileri paylaşacağım. Beni izlemeye devam edin :))

Eski bir karyoladan...


Bu tip başucu ve ayakucu olan, hem de iki tane karyola vardı bizim evde, yeğenlerimin ranzasıydı, istersen tek tek te konabiliyordu. Ama Bursa'dan taşınırken fazla eşyalarımı çalıştığım fabrikadaki işçilere dağıttım. Ranza iki çocuklu birine gitti, çocuklar havaya uçmuşlar görünce, helal olsun, onların sevinçleri yeter bana.
Neyse, bu güzel bir geridönüşüm-değerlendirme projesi, sevdim bunu, belki bulurum bir yerlerde böyle eski atılmış bir karyola, çöpçüyüz ya, alırız :))



Tek tek dantelleri değerlendirelim...







Sizin de benim ki gibi birer ikişer yaptığınız küçüklü büyüklü dantelleriniz varsa, bu proje tam onlara göre. Sizi bilmem ama benim hoşuma gitti, elim değdiğinde yapacağım.





Kibritlik







Bu tip mutfak süsünü hep tutaç olarak görmüştüm. Bu ise kibrit koymak için, mutfağa bir tane, ocak başına da bir tane yapmalı :)
Şeması da var linkte....










Havuçlar







Yapılışı çok güzel anlatılmış, çok şeker görünüyorlar, keşke fırsat bulabilsem de yapabilsem, mutfakta şöyle demet halinde asılmış düşünüyorum da, ne güzel durur :)


9 yorum :

  1. Ne güzel paylaşımlar... Akşamıda sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel ama kibritliği çok beğendim

    YanıtlaSil
  3. dinlenmek de lazım. Ben bulmuşum şifayı. 3 gündür sürünerek ev işlerini yapıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Geri dönüşüm konusu oldum olası ilgimi çeker. Kullanılmış bir eşyayı atmadan önce iyi düşünmek gerekiyor. Eski bir karyoladan ne hoş bir eşya üretilmiş. Paylaşımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım iyimi fikri soktun aklıma bende geri dönüşümcülerdenim
    oğluşlar evlenip gidince ranzaları çıkarıp kanape edinirim diye düşünüyordum iki adet şık koltuk olacak vakti gelince:)))))))
    havuçlar çok şirin. b kibritliklerin farklı versiyonları eminim pekçok hanımın evinde varedır ben yaşlardakilerde çok modaydı hele kedi suratı olanlar.
    harika paylaşımlar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. banucum aman sakın hastalanma:)ben bir haftadır aksak topal yarı gripli gezindim.tam olsa yatacağım da o da olmadı neyse şimdi iyiyim.havuçları bende çok sevdim.sağol paylaşımın için.haaa bu arada şu kargo işini sordum canım. asıl sözleşme yapılan yerleri bana çok uzak ve ters bir yermiş gidemedim.ama şunu anladım ki indirimli sözleşme yapsak bile yinede fiyatları ptt kargodan hemen hemen 2-2.5 kat kadar fazla.nereden anladın dersen mavi kuş için gönderdiğim kargodan diyeceğim.bu yüzden semyılın söyledikleri çok doğru en uygunu ptt.

    YanıtlaSil
  7. Güzel projeler..Tek tek dantel fikri hoş..ben de bir kumaş örtünün üzerine tekleme dantel dikilmiş yatak örtüsü görmüştüm..
    sevgiyle kal:))

    YanıtlaSil
  8. banucam bende var o karyola başlık ve sonluğundan:))karşıdaki pansiyon yatakları değiştirirken belki birşey yaparım diye kapmıştım arsızlık yapıp:)))ne yapacağımı bilemediğimden de duruyordu iki yazdır, sağolasın fikir verdin:))))

    danteller de var bende, onları kimseden kapmadım, ben de yapmadım, anneannemden kalmalar 70 yıllık falanlar ama şerit halindeler:(((( onları naapçez??

    YanıtlaSil
  9. atölye kedi, hani sabırsızlıkla bekliyordun kelebeklerimi :)

    örgü çantam, umarım şık koltuk fikrin gerçekleşir ve paylaşırsın..

    fgyapar, geçmiş olsun, ben de idare ediyorum. Bakalım İzmite gitmem lazım koli işini konuşmak için, uzak ya bana şehir, inince bir uğrar görüşürüm...

    acemi olmayan hobici, ne şanslısın, kapmışsın yatakları, balkonuna ne güzel olur bu koltuk :)

    Roberta, senin vaktin çok herhalde, bütün bloglara aynı mesajı bırakmışsın, ziyaretçi konusunda yarışma mı var yoksa rekor filan mı kırmaya çalışıyorsun :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)