11 Mayıs 2010 Salı

Bahçıvanınız iş başında :)

Bugün hava güzel..... Yaaaani, hadi bakalım bahçe işlerine :))

Otlar almış başını göğe doğru yükselmekte, bu zamanda bir hafta geçsin aradan gidiyorlar alıp başlarını. Eh, ne yapalım, giydik bahçıvan kıyafetlerimizi, aldık biçme aletlerimizi işe koyulduk....

Önce ön bahçe, otlar kesildi, kenarlar traşlandı, salkımların, güllerin uzayan dalları gerekli yerlere tutturuldu, otlar yolundu, yolunanlar ve biçilenler ve de budananlar toplandı, dışarıya taşındı, aaa burası bittiiiii....

Geçelim arka bahçeye... Burası neredeyse diz boyu olmuş. Hindibaları kesmeye kıyamıyordum, ama artık kartlaşmışlar. Burayıda biç, yol, tırpanla, topla, çay-sigara molası derken akşam oldu. Neyse burası da bitti işte, Bıdıkta dolaşıp onay verdi, artık bugünlük paydos edebilirim.

Yarında hava böyle olursa aşağılara doğru temizliğe, çalışmaya devam, iş bitmiyor buralarda bahardan kışa kadar.
Yarın bostanın damlatma sistemini de kurmam gerekiyor. Bostanın hazırlığını neyse ki köyden Bilal kardeş yapıyor, o iş benim harcım değil, bellemek zor iş, ben dikim, bakım, toplama işlerine yetebiliyorum. Erken fasulye, barbunya, beyaz fasulye dikilecek öbür gün. Haftaya da domates, salatalık. Aaaa çileklerin otlarını da temizlemem lazım :) Bezelyelerim ve baklalarım ay sonuna doğru verir artık, onları kış başında dikmiştim ya. Biraz da semizotu tohumu atsam iyi olur, mısır eksem mi acaba, bakalım...

Oooo, yazdıkça iş geliyor aklıma, iyisimi keseyim burada:))


12 yorum :

  1. sivri biberi,soğanı,maydonozu unuttun:D
    bende buraya gelince ilk 5 sene
    dediklerini ekdim..çok zevkli bi iş..Hele yemesi..ama şimdi ekmiyorum.
    bol mahsuller(=
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. oyyyy oyyyy oyyyyy okurken ben yoruldum be arkadaşım, Allah sana güç versin vallahi.Bu kadar yorgunluğa bir ödül iyi gider dedim tatlı arkadaşım benim.Ödülün burada
    http://marifetlicadi.blogspot.com/
    öpüyorummmm.......

    YanıtlaSil
  3. bahçıvan kıyafetini yesinler senin banucam endamına pek de yaraşmış:)))

    ne güzeldir şimdi bahçen, bıdık ne yapıyor orada, resimde, onu çözemedim ama:))))))

    öptüm seni canım benim:)

    YanıtlaSil
  4. Bugün yorum yazma aparatında sanırım sorun var kaç kez yorum yazdıysam hata raporu eror verdi anlamadım.Umarım bu mesaj size gelir kaçıncı yazışım.

    Sevgili Banuca harika işler yapmışsınız ellerinize emeğinize sağlık.

    Bu arada bahçe işleriyle uğraşırken aman malum yaratık yine türedi (Kene)
    dikkatli olun.

    Güzellikler sizinle ve sevgili annenizle olsun sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. bayıldım bayıldım... doğa ile böyle içiçe olmak harika:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili noyumberry, soğan.maydanoz,nane,hindiba,tere,kıvırcık,sarmısak, onlar en üst bahçede yani eve yakın elimin altında:))

    Özleeem, ben de yoruldum, bugün üçüncü gün, budama,kesme, biçme işleri yarılandı, ama diğer biçilecek kısım büyük yer, meyva bahçesi onu yardımcı gelip orakla biçecek:))Ah bu arada ödül ve mimlerle aram hiç yok, daha öncede belirtmiştim, ama çok teşekkür ederim yine de :))

    Işıııl, gel sana da giydirip iş yaptırayım, yedek var :))Bıdık kesilen yerleri kontrol ediyor, pozu biraz garip çıkmış ama sandığın şeyi yapmıyor:))

    Belginciğim, sağol ilgin için, pek dikkat ettiğim söylenemez ama sağlık ocağı yakın:))

    figenciğim, ben de yorgunluktan bayılmak üzereyim, ama haklısın sefası da cefası da güzel....

    YanıtlaSil
  7. Hello,
    How beautiful your blog, I love flowers and gardens as well, kisses from Brazil to you!

    Márcia

    YanıtlaSil
  8. canım, kabul edersen eğer, bloğumda sana bir ödülüm var:))

    YanıtlaSil
  9. Marcia, thanks a lot....

    Işıl, yok kabul edemeyeceğim, hep söylüyorum, sakın kırılma, artık blogumun başına da işaret koydum, sıkıyor beni mim ve ödüller naaapiiiim :))

    YanıtlaSil
  10. Ablacığım ne kadar çok iş yapmışsın maşallah :) Mis gibi mahsullerini toplayıp yediğinde bu kadar yorulduğuna değecek :) Yerken benim de kulaklarımı çınlatır mısın? Taze taze, çıtır çıtır ohhh yarasın şimdiden :)

    YanıtlaSil
  11. Yeşimciğim, daha çoook işim var. Ürünleri toplamak, kurutmak, konserve en son iş, ama dalından toplamak, meyvaları dalından yemek güzel tabii. İnşallah senin de bir bahçen olur. Ben 27 sene bunun hayali ile çalışmıştım, sonunda oldu :))

    YanıtlaSil
  12. Banu hanım,ne güzel yerlerle uğraşıyorsunuz öyle.bende bir bahçe severim ama bahçem yok ne yazık ki.Çok şanslı insanlardansınız bu manada.Sizi üye olduğum (www.bizimbahce.net) adresinde görmek isteriz.sevgilerle.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)