16 Mayıs 2010 Pazar

Fırtınadan Sonra...




Dünkü şiddetli fırtınadan sonra sakince bir sabaha uyandık...


Evin önü ve balkon yaprak ve ağaç çiçeklerinden geçilmiyor tabii, annem bir yandan ben bir yandan onları süpürdük.




Sevgili mor salkımım tutunduğu yerden kurtulmuş, onu tekrardan sıkıca tutturdum pergoleye, allahtan kırılmamış. Neyse ki başka hasar yok.




Öğleden sonra internetten bir hidrofor tamircisi buldum, pazar olduğunu unutmuşum ama neyse ki onlar çalışıyorlarmış, hemen geldiler sağolsunlar. Malum herkes tarlalara su verecek, kesilir filan susuz kalmayayım. Alt bahçede 4 tonluk depom var ama hidroforsuz basmaz. Geldiler, bi parmak attılar, çalıştı :))



Vee... Sıra geldi bostana damlatma sistemi kurup ekmeyeeeee, yardımcım Bilal de geldi.... Haydi Bismillah....



Bezelyelerin sağına barbunya, bostanın sağından itibaren salatalık, domates, bamya, oturak fasulye ektik, sol tarafa ay sonuna doğru şeker fasulye ekeceğiz. Şeker fasulye ve barbunya kurutulacak, oturak fasulye yazın yemek için. Suyu da verdik, ekmesi, bakımı bizden, bereketi Allah'tan...






Bu aradaaaa......



Hani ucuz bulup 50 adet ufak dantel yumakları almıştım ya, anneme bir motif örneği bulup çıkardım, şimdi o motiflerden rengarenk, yuvarlak bir örtü yapıyor.



Motif enteresan, tam ortadan başlanmıyor, koyu rengin dış tarafından başlanıyor, ortası da beraber çıkıyor, sonra açık rengin olduğu taraf örülüyor.
İsteyen olursa şemasını mail atabilirim :))


10 yorum :

  1. Kolay gelsin Banu hanım işiniz çok,Doğa Ana yardımcınız olsun...

    YanıtlaSil
  2. Bereketi bol olsun inşllah...

    YanıtlaSil
  3. Fırtına her yeri toz duman etti hafta sonu. Allah afatından korusun. Maşallah hiç boş durmuyorsunuz. Yaza sizin oralar bu bakım ve çaba ile cennet olur.

    Modeli çok beğendim. Çıtı pıtı.Cıvıl cıvıl.

    YanıtlaSil
  4. Fırtınanın ardından tam gaz toparlanmışsınız, ne güzel. Bahçeniz çok güzel :) bol bereketli sebzeler olsun

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir bahçeniz var. Çok şanslısınız. Bütün kimyasallardan uzak kendi yetiştirdiğiniz sebze- meyvelerin tadı bir başka olsa gerek. Allah afiyetle yedirmek nasip etsin:)

    YanıtlaSil
  6. BLOG GEZİNTİSİ YAPARKEN TESADÜFE BULDUM SİTENİZİ ÇOK BEĞENDİM KOLAY GELSİN YUMAKLARIN RENGİ NE KADAR GÜZEL SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  7. colette, sağol canım benim, doğa ana bugün sulama işlerine yardım etti :))

    nefiseciğim, amin, amin....

    Hayal arkadaşlarım, boş durmaya imkan yok, tam oturuyorsun, gözüne birşey ilişiyor kalkıyorsun, yazın hep böyle...Örtü bitince gerçekten hoş olacak :)

    çocukla çocuk, mecburen toparlanıyoruz :) Amin...

    Evde bir melek, amiiiin....

    Tiryaki, benim de böyle birarada iplik, yün, düğme, kurdele gibi şeyler görünce içim gidiyor, elişlerinden kafayı mı sıyırdık ne :))

    Gönülcüğüm, hoşgeldin, bloguna şimdilik şöyle bir baktım. Baktım ki senin de hayalin böyle bir yaşam. Ben de iş hayatına başladığımda hayalim buydu, çok şükür gerçekleşti. Darısı başına.

    YanıtlaSil
  8. Bostanın bereketi bol olsun inşallah :) Fırtınadan çok az zaiyatla çıkmış olmanıza sevindim. Motif çok güzel anneciğinin ellerine sağlık ablacığım :) bitmiş halini de görmek isterim :) Sigara böreği için yorum bıraktım ablacığım ingilizcem google ingilizcesi oldu biraz ama anlaşılabilir sanırım ;)

    YanıtlaSil
  9. Bahçede kolaylıklar gelsin ablacım,
    çok güzel bir yaşam seninki hepimizin hayali,darısı başımıza...
    Ben dantel fazla sevmem ama buna bayıldım.Cıvıl cıvıl...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. yeşimciğim, inşallah bereketli olur. Sigara böreği yorumuna uğraşmışsın, sağol. Örtü bitince yayınlayacağım:)

    özgürcüğüm, sağol, Allah bütün doğayı sevenlere böyle bir yaşam nasip etsin...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)