26 Eylül 2010 Pazar

Bir çöp kutusu hikayesi :)

Dün gene hobi odamda eşyaların yerini değiştirdim... Ne yapayım, seviyorum değiştirmeyi:))
Eski halinden sıkılınca şöyle bir bakıyorum, sonra girişiyorum... Annem gidip gelip "Koca şeyleri tek başına çekip duruyorsun, belim ağrıyo de de göriiiim seni" diyor:))
Eski hali böyle bişeydi, bilenler bilir:)
 
Onu oraya, bunu buraya derken böyle bişi oldu....

 

Odama bir çöp kutusu gerekiyor, bir koliyi kullanıyordum, ama ayıp oluyooor. En kolay ve pratik ve de çaaarçabuk olacak birşey arıyorum veee buldum....
5 lt.lik pet su şişesini aldım, düz kısmın en üstünden kestim. Üst tarafını atmıyorum, onu huni olarak kullanacağım, hani bir tepsiden kavanoza mercimek, fasulye, nohut, leblebi gibi şeyleri doldurmak için :)

Bu şişeyi saracak genişlikte eski bir kazak buldum, şişenin boyundan biraz uzun kestim...
Yan dikişlerini kestim, üst tarafından dikerek birleştirdim, yani lastiğe paralel, onun üst tarafından.
Bütün parçayı açıp, yani bir lastik yukarda bir lastik aşağıda, ortadan ikiye katladım, bir lastikten bir lastiğe makina çektim.
Sonra düz tarafına çevirdim, bir lastik tarafını şişenin içine soktum, gerisini şişenin dışına geçirdim, içini olduğu gibi bıraktım, hani aslında yuvarlak bir parça eklenebilir, ama üşendim, nasıl olsa çöp kutusu, içinde poşette olacak:))


İşte bitiiiii.... İçine bir poşet koydum, masanın altında yerini aldı:))

Aslında kumaşlardan böyle kılıf yapıp, süsleyerek, kutular yapmak lazım, kılıflar çıkarılabilir olacağından kullanışlı olur, pet şişeler de değerlenir, üşenmezsem yapacağım, ay çok tembelim yaaa:))



32 yorum :

  1. Vallahi çok tembelsiniz Banu Hanım. Sizin kadar tembeline de hiç rastlamamıştım:)))
    Süper olmuş, ancak bence siz gene koliyi kullanın çöp kutusu olarak. Buna yazık ayol. Bu masa altlarından ziyâde üstlerine lâyık olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben de senin kadar tembel olmak istiyorum :)Hobi odanı pek güzel derleyip toplamışsın ellerine sağlık ama çalışılan yer dağılır yine kendini pek üzme,koyver gitsin bence...

    YanıtlaSil
  3. Süpeer yaratıcı iki fikir sevgili banuca ellerinize emeğinize fikrinize sağlık.
    Nedret hanıma katılıyorum içine örgü iplikleri de kona bilir kıymayın siz buna mutlu pazarlar sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  4. banu hanım,harikasınız,ellerinize sağlık,böyle tembelliğe can kurban,ben de sizin gibi tembel olmak istiyorum öyleyse:)))

    YanıtlaSil
  5. Bu pet şişelerin içine kum ya da taş koyup üstüne de kılıf geçirip kapılar çarpmasın diye ağırlık olarak kullanan bir arkadaşım var.
    Sizin çöp kutusu da gerçekten çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. o kadar samimi ve içe sinen bi sayfanız varki,her gelişimde içim ısınıyo,emeklerinize sağlık,atölyeniz ne hoş olmuş :)

    ve hayalimdeki hayatı yaşıyosunuz,sanırım şehirden uzak bir yerlerdesiniz,evinizde aynen hayalimdeki ev belkide bu yüzden her gelişimde hep hoşnut ayrılıyorum sayfanızdan...

    ve pet şişeden yaptığınız çöp kutusuda harika görünüyor güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  7. blogdaki yorum yapan bütün arkadaşlarıma gönülden katılıyorum gerçekten banum "çok tembelsin çokkk" :)) solmaz anneye de katılıyorum aşka gelip işe koyulunca bende kendimi kaybedip evi ters yüz ediyorum,sonrada oram ağrıyo buram ağrıyo... :( parmağının son durumu ne canım ?
    Eline(parmağına :) sağlık banum burdan çok şık duruyo şirin kovan ;)

    YanıtlaSil
  8. Çöp kovası çok şık olmuş banucum:)
    Ama Belgin hanımcığıma katılıyorum
    yün kutusu olarakta çok şık olur..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sen tembelsen,ben neyim?

    Kovanı güle güle kullan,hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık. çok şirin olmuş. tembellik böyle bir şeyse ben de tembel olmak istiyooooorum...ama insan buna çöp atmaya kıyamaz.

    YanıtlaSil
  11. harika bişey olmuşşş.güle güle kullanın.her tembel sizin gibi olsa keşke:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ihtiyaçtan ne güzel olmuş o çöp kutusu öyle. Yazık be de boşa çıkmış bir kazak yok. Üst tarafı için de huni olarak yazık etme. Bugün 10marifette vardı güzel bir lamba. sen bir bak o projeye. sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ooooooh kış da geliyor,çöpler üşümez artık:)))))))
    çöp için yazık bence de,en iyisi
    yünlerini koy,yazık etme
    çok beğendim
    ayrıca huni olayına da bayıldım tembelim benim:))))))

    YanıtlaSil
  14. Valla bende diyecek söz bulamıyorum,hele de tembelliğin konusunda kelimelerim kifayetsiz kalıyor,NEDUK' un yorumunda söylediği gibi masa altlarında heba etme lütfen çok şık olmuş güle güle kullan bu arada huni fikride süper kendimden şüphelenmeye başlıyorum ben yha o kadar atana kadar kafam nerdeymiş:(

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık daacana bu kış hiçççç üşümez artık:)))
    şaka bir yana sen onu çöp kovası yapma yün kutusu yap canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Sen de tembelsen yani bize ne demeli.Bir sürü proje var kafamda ama hiçbir tanesine vakit bulamıyorum yemek pişirmekten...Bu ara kitap lara da sardım bitirmek için uğraşıp duruyorum.Vakit yok banucuğum.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Aaa ne tembel kadın, cık cık cık çok ayııııp, esefle kınadım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Harika fikirler için çok teşekkürler.Her zaman yorum yazmaya vaktim olmuyor..Benim favorim değerlendirme konulu yazılar..Ellerinize sağlık.
    Bende büyük damacanalardan biriyle atık kutusu yapabilirim dedim yazıyı görünce.Üst kısmın huni olması süper fikir zaten..

    YanıtlaSil
  19. Nedukcum, Neşecim, Elifcim tembelim tabii, çabuk bitsin diye fazla uğraşmıyorum böyle şeylerle şimdi bu tembellik değil mi fatescim, Tülinim? Noyumberrycim, Waterlilycim, Örgü çantam buna yünler sığmaz, ancak birşey örüyorsam içine koyabilirim ki öyle de düşündüm. Fidoşum, Belgincim şimdilik çöp için dursun, bir tane daha yapınca değiştiririm, tamam mıııı:)Hobi odamın şekli değişince bir toparlanıyor colettecim, sonra ilk işte gene dağılıyor tabii, dağınıklığa ben takmıyorum ama annem fena takıyor:)Bu şişelere baktıkça bir sürü fikir geliyor insanın aklına, Asortik krepin dediği gibi dekoratif kapı stopperi de olur.Ama pet şişelerden avize, abajur gibi objelerden çekiniyorum Ada-Deniz çünkü pet çabuk tutuşur, evim de ahşap, Allah korusun, ama böyle bir huniye ihtiyacım vardı kuruttuğum fasulyeleri, naneleri filan torbaya boşaltmak için... Bu arada sevgili Fisun sayfam için ne kadar güzel şeyler yazmış, çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum. Fisuncum şehirden oldukça uzakta bir dağın tepesinde yaşıyorum, etrafta birkaç evden başka birşey yok... Beni süper, harika, şirin bularak şımartan Eminecim,cingifillim,Gönülcüm ve Back to Back sizlere teşekkürler:)Değişikliği seven ağrılara katlanır Darmanım, parmağım şöyle böyle, zaten beni pek rahatsız etmiyor, kendi bilir:))

    YanıtlaSil
  20. İffetcim yorumunu son anda yakalayabildim, değerlendirme ve geridönüşümleri çok seviyorum, hani uydur kaydır ve de bedava oluyor ya, hem de birçok şey çöpe gitmiyor. Ah huni fikri ancak bu şişeyi kesince aklıma geldi, oysa çok ihtiyacım vardı, hep gazetelerden huni yapıyordum, işin yarısında dağılıveriyordu:( Büyük damacana almıyorum, ama büyüklerden harika kutular olur ıvır zıvır için, çocuk odasında oyuncaklara, yünlere, gazete-Mecmuaya, patates-Soğanlık,banyoda rulo yapılmış havlulara, tuvalet kağıtlarına , kirli çamaşırlara.... aaa neler de geldi böyle aklıma:))

    YanıtlaSil
  21. Harikasın ablacığım :) ellerine sağlık çok güzel olmuş. Buna çöp atmaya kıyamaz insan :) Ayrıca keşke senin kadar tembel olabilsem ;)

    YanıtlaSil
  22. Cok sik bir cop kutusu olmus. Insan ona cop atmaya kiyamaz, gonlu el vermez. Bence ona hobilerinizi kitaplarini vs bisiler koyun masa ustunde kalsin. Ben kiyamadim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Yeşimcim benim tembelliğim hiç birşey yapmamak değil de, fazla detaya inmeden, çabuk, kolay, pratik şeyler yapmak, o nedenle tembelim diyorum. İçinde ayrıca bir poşet var, masanın altına da yakıştı, çok büyük olmadığından şimdilik bu işe uygun, zaten bu amaçla yaptım Didemcim, o kadar da kıyılmayacak gibi değil zaten:)

    YanıtlaSil
  24. buna ancak maşaallah diyebidim vallahı. sen bir harıkasın ya .kendıne iyi bak allaha emanet ol emi.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Gül, sizler beni harika hissettiriyorsunuz yorumlarınızla, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  26. Sen de tembelsen ben neyim acaba ablacım:)çok güzelmiş çöp kutunun kazağı,güle güle giysin:)

    YanıtlaSil
  27. Peri masalım, tembelim derken boş duruyorum demek istemiyorum, boş durmuyorum ama her işin kolayına kaçıyorum, bu da bir çeşit tembellik işte :))

    YanıtlaSil
  28. Gördüğüm en şık çöp kovası :)

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Cebimdeki renkler, abimin kazağı yakıştı tabii, şık oldu :))

    YanıtlaSil
  30. Merhaba beyefendi / hanımefendi,
    İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.

    Email: plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)