13 Eylül 2010 Pazartesi

Eski araba lastikleri bulun hemen :)

Evde veya bahçede puf ihtiyacınız var mı, peki arabanız var mı, arabanızın eski lastikleri var mı... Öyleyse pufunuz da var, hem de renk renk:)
Bulduğum yerde tarif hemen alttaki videonun sonuna doğru, ama oradaki yapılış bana hiç pratik gelmedi, uzun şeritler halindeki kumaşı birbiri içinden geçirerek sıkı sıkı sarıyorlar lastiği.
Ben olsam geniş bir kumaşa tam ortasından bir düğüm atarım, düğüm içe gelecek şekilde lastiğin üzerine koyup kenarları alta doğru kıvırıp altta gene bir düğümle içine tıkarım, tekerleğin orta kısmına sünger, elyaf ya da benzer eski püskü ne varsa doldururum.

Bodrumda benim arabanın 4 lastiği var, bu sene yapamadım, ortasına dolduracak birşey bulamadım çünkü, ama seneye bahçeye iki tane puf yapacağım.
Bir zamanlar oturduğumuz evin tavanarasında lastiklere yastıklar koyarak puflar ve gene iki lastik üzerine yuvarlak cam koyarak sehpa yapmıştık. Tavanarasını neredeyse disko gibi yapmıştık abimle, tabii gençtik o zaman, bütün mahalle gençleri bizde toplanırdık, kışın tavanarasında, yazın arka bahçede. Zavallı annem, bize yiyecek taşımaktan, yüksek sesle çaldığımız müzikten ve o kalabalıktan çıkan sesten helak olurdu:)


16 yorum :

  1. Bizde bayramda bir çiftliğe gitmiştik, o kadar güzel salıncaklar yapmışlardı ki lastiklerden...Bahçeli bir evim olursa hemen yapacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum şu değerlendirme çalışmalarına, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. lastik büyüklüğünde sunta kestirsen o delikleri kapatmak icin olmaz mı can uzerine birde aynı boyda sünger koydun mu bahcede değil aynı zamanda o kocaman terasında da pek ala kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Bahçede hoş olur ama kirlenince ne olur diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Canım yine orjinal fikirlerle gelmişin, eskiden araba lastiklerini saklardık, şimdi nerden bulacağız.Çok güzel bir paylaşım,teşekkürlerrrr...

    YanıtlaSil
  6. banucuğum ah ahhh bahçeli evimiz olsa neler yapardım ama nohut oda bakla sofada olmuyor.çok çok selamlar

    YanıtlaSil
  7. AYYYY AYYYYYY CANIM BUNLAR TAM BENLİK.......GEÇMİŞ BAYRAMIN KUTLU OLSUN..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  8. hay allahhhhhhh yaaaaaa
    1 ay önce 4 lastiği de yeniledim
    tühhhhhh:))))))))

    YanıtlaSil
  9. çok harika bir fikir valla keşke bahçem yada geniş bir terasım olsa heveslendim birden:)ama 5 lastik olsa ortaya da bir sehpa olsa offff offff ne kahve köşesi oldu yhaa:))yutkunuyorum yazarken:)
    begonvilli ev' de kirlenirse diye sormuş yha yapılan kumaşları astarlık olarak yapsak fermuarlı veya dikmeli minder yüzü gibi kılıflarla pratik olur bayada şahane olur banu ablam bulmuş hiç kötü olurmu yha ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  10. arabanın lastiklerini atmamak lazım....

    YanıtlaSil
  11. çok değişik neler neler buluyorlar yaratıcılıkta sınır yok aynı zamanda güzel bir değerlendirme sevgiler

    YanıtlaSil
  12. anlatılandan daha da pratik yapılabilir içine sünger doldurup astarlanıp üstüne cicili yüz çalışılırsa yııkama imkanı da olu. çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  13. Kızlaaar, araba lastiklerinin artık lastikçilerde bırakılmayıp, kullanıma geçirilmesi için ilandı bu verdiğim örnek, artık nasıl kullanırsınız o da size kalmış, seneye ben de yapayım artık :))

    YanıtlaSil
  14. valla biz de var, bir bayram dönüşü yolda kalınca eşim yoldan geçici bir lastik almıştı idareten yazın balkondaydı ve bizim çocuklar koltuk gibi kullanıyorlardı, içine girip oturmaktan çok mutlu oluyorlar. Puf fikri çok güzel.

    YanıtlaSil
  15. İşte benim bahsettiğim puflar burada da varmış.. Derya baykalda çok tıkabasa doldurmamışlardı içlerine birer yastık tepmilerdi sağdece. Nasıl olur bilmem ama dışarıdan bakınca harika görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  16. Seneye yaparım demişim, neredeyse senesi dolacak hala yapamadım :(

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)