27 Eylül 2010 Pazartesi

Nesi var bu Hırkanın?

Hırkamı nasıl buldunuz :))
Pozum nasıl ama :))

Şimdiiii, bu hırkanın özelliği ne ki diyeceksiniz....
Böyle makina örgüsü bir hırkaya nasıl  sahip oldum anlatayım...

Lastikleri gevşemiş ve kendisi çok bollanmış ve dolayısı ile artık giyilmeyen bir erkek kazağını malum depomdan çıkardım, önüme serdim. Makası da aldım,
O gevşemiş lastiklerin hepsini kestim, etek, yaka kol lastiklerini uçurdum. Yetmedi bir de ön ortasından aşağıdan yukarıya kadar kestim.
Sonra bütün kenarları bir kere içine kıvırıp dantel ipliği ile elde diktim, makinada diksem çok yayılır. Sonra bütün kenarlarını tığ ile basit birit işi ile geçtim, yakasına tığ ile bir ilik, karşısına da düğme kutumda bulduğum bir cam düğme diktim, bu kadaaar :))
Görüleceği üzere depomdaki giyilmeyen kazaklardan biri çöp kovası kılıfı, biri hırka oldu. Çöp kovası olanda yanık delikleri vardı, onun için kılıf oldu, hani onu niye ziyan ettin çöp kovası için diyenler olabilir :)
Daha kazaklar var, bitti sanmayın. Güzel desenliler gene hırka olacak, gerisinin kaderini kestiremiyorum şimdiden :))



30 yorum :

  1. ellerine sağlık bende de bekleyen kazaklar var banucum kollardan içi ve altı polar olmak kaydıyla kışlık ev botları yap bu yıl çok moda hep dergilerde görüyorum hatta AVON kitapçığında satışı bile var ilk fırsatta yapacağım bende:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Banucuğum,soğuk kış günlerinde keyifle giy...Bir arkadaşım da artık giyilmeyen kazakları topluyor , sıcak suda yıkıyor keçeleştiriyor sonra arka yüzlerine tela yapıştırıp bir güzel kesiyor ,nihayet patchwork yöntemiyle birleştiriyor.Bende o kadar sabır yok ama sen becerirsin :)

    YanıtlaSil
  3. Tam kır evinize yakışır bir hırka olmuş:))) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Banucuğum,ellerin dert görmesin,gerçekten çok güzel bir fikir,ayrıca çok hoş olmuş,güle güle giy..Bizde yaratıcılık önünde saygı ile eğiliriz...Öptüm...

    YanıtlaSil
  5. süper olmuş banu hanım. Ellerinize sağlık...
    Bayılıyorum sizin yenileme çalışmalarınıza :)

    YanıtlaSil
  6. çok hoş bir hırka olmuş. güle güle kullan.
    Bu arada makinada diksem yayılırdı demişsin ya. BEn geçenlerde polardan bir çalışma yaptım yuvarlaktı. kenarları düzgün olsun diye makinayla geçtim (bazı yerde makina ütüsü diyorlar) marullaştı resmen. Nedeni ne olabilir???sevgiler

    YanıtlaSil
  7. hırkayı güzel,
    pozu ondan da güzel buldum:)
    güzel bir haftan olsun...

    YanıtlaSil
  8. harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    o marifetli ellerinden öperim..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş emeklerine sağlık, artık soğuk günlerde sıcacık tutar seni.

    YanıtlaSil
  10. Kışta geliyor ki süper olmuş Banu abla ellerine sağlık sıcacık güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  11. Banu hanımcım,malesef turşu suyunu ölçüyle değil, tadarak hazırlıyorum. Bu sene tuzunu yumurta testiyle ayarladım gerçi.Kurduktan bir iki hafta sonra tadıp azsa tuz oranını artırıyorum.Birde turşu ilacı diye satılan asitten atıyorum bir çimdik..Yardımcı olamadım üzgünüm,kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  12. eline sağlık anacım ,süper olmuş aklına sağlık

    YanıtlaSil
  13. yerim seni yerim bennnn:)))
    abisiiiii,abiiiiiisiiiii koş gel bak, yine senin kazaklar bizim kızın eline geçmiş kırpılıp duruyoooo:))))
    ellerine sağlık valla güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili banu ne güzel her gün yapacak birşeyler bulabiliyorsun.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. hırkanız pek güzel olmuş güle güle giyin. Yün kazakları keçeleştirip çanta ve yastık da yapabilirsiniz. çok güzel oluyor. sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. bende de bu tip kazaklar var ,bir cesaret bende makası vurayım bakalım sonuç noolacak? :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. manken misiniz hanımefendi:)))))
    hırka da pozun da şahane

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık çok güzel fikir :))

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık ablam yha sen çok yaşa emi:)Çok yaşa ki çok öğrenelim,eşime gösterdim senin kazakların yeni versiyonu diye dolabımdan uzak dur diyo adam:))

    YanıtlaSil
  20. Şahane olmuş ablacığım :) Bayıldım. Eşimin giymediği kazaklara derhal el koyuyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Şekerim harikasın, harikalar yaratıyorsun...

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık, güle güle giy yeni hırkanı:)

    YanıtlaSil
  23. her zamanki gibi harikasın müthiş bir dönüşüm olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. çok süper olmuş,ellerine sağlık banu abla :)

    YanıtlaSil
  25. Ablacım harikasın, ben de bişi anlamadım ilk bakışta, ama kazaktan hırkaya güzel bir geri dönüşüm olmuş. Ellerine sağlık güle güle kullan. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Evrim gecirmis bir kazak! Super bir fikir ve akillica. Cok hosuma gitti. Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Yoğunluktan yorumlarınıza cevap vermeyi atlamışım, özür diliyorum....
    Kışlık ev botları çok güzel bir fikir Örgü çantam, önce senin yaptığını bir göreyim, kopyalarım:)Kazakların %100 yün olması gerekiyor keçeleşmesi için yanılmıyorsam Colettecim,dshandmade, ben denedim, biraz karışık bile olsa keçeleşmiyor. Patchwork işine benim de sabrım yetmez, ama çanta filan yapılıyor ya üzeri işlenip, onlardan düşünüyorum. Kışları hırka iyi geliyor bana Nedukcum, içine yarım kol penye giyiyorum, çünkü bazen hırkayı atmam gerekiyor üzerimden aniden, anlarsın ya....Kazaktan hırkayı ilk defa yapmıyorum, önceden de yapılmışlar var Annemin eli, Nükhetcim,Sibelim,Didem, bunu yeni yapınca, fikri paylaşmak istedim:)Eski şeyleri yenilemek çok zevkli geliyor bana Oytunla Hayat, Çelebim, Birileri anlatsın, nrhnmrl, Nalanım,Neşem,Atölye Nott,Özlem,Sergun,Nestug,Minik,Sevim, beğenileriniz ise gaz veriyor:)). triko tarzı olan penye, polar, örgü tipi kumaşlar makinada ezilince dokuması iki kat gibi olduğundan tek kata iniyor ve marullanıyor Ada-Deniz, onları dikmek için özel bir makina ayağı var mı sormak lazım. En başa kendi resmimi koydum ya, hiç fotojenik değilimdir ve poz vermeyi de sevmem Cep Aynam, Fidoşum işin esprisi suratım çok komikti, anneme hadi çeeek derken çıkmışım:))İffetcimin güzel turşularını görünce, turşu suyu ölçüsü istemiştim ama o da ölçüsüz yapıyormuş, ben ölçümü şaşırdım da:))Fiammadan da hiç kaçmıyor kimin gömleğini, kimin kazağını kırptığım, ne biliyorsun abimin olduğunu? Birşeyden değil evlerdeki erkekler dolaplarını kilitleyecek sayemde değil mi Waterlily, Yeşim :)

    YanıtlaSil
  28. Sen var ya...acaip bişisin canım Banucum..Birkaçını sergile de bu sefer yüzsüzlüğü ben yapayım diyorum:o))

    YanıtlaSil
  29. mügücüüüüm sen yeter ki iste, ama bunlar eski kazaklardan yapılma :(

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)