29 Eylül 2010 Çarşamba

Yastıklar....Ve doğada yaşamak...

 Hani bir çoğunuz benim gibi doğa içinde yaşamayı hayal ediyorsunuz ya, ben de size sefası kadar cefası çok diyorum ya....
Dün sabah (affedersiniz) banyoda sifonu çektiğim anda yerdeki süzgeçten su geri tepti, imdaaaat....
Anladım ki foseptik doldu, korkunç...
Geçen sene aynı şey başıma gelmişti. Böyle yerlerde malum kanalizasyon şebekesi yok. Bahçede çukur kazılıyor, üstüne bir kapak, toprak çekiyor suyu. Ama gel gelelim 10 sene sonra o toprak duvar betonlaşıyormuş, benimki de 10 seneyi geçti, yani betonlaştı.
Neyse, hemen vidanjör çağırdım. Çağırdığım da özel vidanjör. İSU maalesef gelmiyor, çünkü burada su parası ödemiyoruz, dolayısıyla atık su bedeli de ödemiyoruz, onlar gelse bedava, ama özel vidanjör bu dağın başına 400 liraya geldi.
Ah bu internetin faydaları... Aklıma bir pompa kurmak geldi, araştırdım. Foseptik pompası varmış, çok sevindim. Görüştüm, bugün gelip bakacaklar, doldukça aşağıya pompalanacak. Bahçeden aşağıya meşe ve çam ağaçlarım var, onlara doğru verdim mi, oh ne güzel gübre onlara, bir güzel çekerler :)) Çok pisim değil mi, ama buralarda gübreye filan alışıyorsunuz, doğallık bu işte :)

Eh, bu işlerle uğraşınca elişleri gene kaldı...

O nedenle sizinle sevdiğim  yastıkları paylaşacağım, böyle puf puf, bir sürü, sarılacağım onlara, kucaklarında yatacağım...
Baksanıza şunlara, ne güzel cıvıl cıvıl desenler, kenarlarında minik ponponlar, çok ciciler değil miiii:))
 





19 yorum :

  1. banucum annemler de yakın zamana kadar aynı dertten muzderipti,onların da kanalizasyon şebesi yoktu yakın zamana kadar,hortumla bahçeye akıtıyorlardı dolduğunda.nasıl sıkıntıdır bilirim.kolay gelsin canım ee doğanın sefası da var cefası da olsun o kadar değil mi:)

    YanıtlaSil
  2. Harika yastıklar. Çarpıcı, cıvıl cıvıl renkler. Düz renkli koltuk ve kanepeler için idealler.

    YanıtlaSil
  3. Oyy canım ablam geçmişler olsun ne zor işler. Tekrarı olmasın inşallah. Yastıklar çok sevimliymiş :)

    YanıtlaSil
  4. pompa işini keşfetmene sevindim sevgili banu,gecen yazdı,kaynanamlarda kalmak zorundaydık kırk gün kadar,seninde söylediğin gibi doğa güzel fakat herşeyi kendi ellerinle emeğinle yapmak zorundasın,sanada allah kolaylık versin,ama o kadar güzeldirki akşamın erken saatlerinde üzerine basan yorgunluk ve sabah kuşlarla birlikte gözünü açmak :)
    birde şehrin ortasında öylenin onbirinde zoooorlaaa gözünü açmak öffff,yine canım bi dağ başı çekti :))

    benim yerimede oraların kokusunu şöööle bolca içine çek emi banucum :)

    yastıklar şirinmi şirin,ama ben bu yastıkları,evde bol miktarda bulunan kırlentlere yeni yüzler getirerek yapmayı düşünüyom.

    YanıtlaSil
  5. Beyaz koltukta rengarenk yastıklar en sevdiğim fikirlerden biri.Paylaşım için teşekkürler.

    Diğer konu için (gerçi sizde takip ediyorsunuzdur ama) ağaçlar nette çok ilginç yöntemler vardı..Şu an ayrıntıyı hatırlamıyorum da koyun sakadatı atıp foseptiği kurtlara temizletmek gibi bir şeydi galiba.kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  6. Banu olaya çözüm bulmana sevindim canım. yastıklar çok sevimli kenarları elde de yapılabilir birde bunların metreyle satılanları var ondan da kullanılabilir. sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun. Herkesin korkulu rüyasıdır, bir şekilde tuvaletin taşması. neyse hallolmuş. Yastıklar çok güzel,zaten sizin seçtiğiniz bir şeyin çirkin olması mümkün değil. sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. tam Devrim'e göre bir olay bu Banu. Aslında oralarda olsak sana ne çözümler bulurdu şaşarsın. Bayılır böyle şeylerle uğraşmaya.

    YanıtlaSil
  9. Banucum, çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum,bizde kanalizasyon olmasına rağmen, üst katlardan atılan bez parçaları yüzünden kaç kez başımıza geldi. Neyse 10 sene taşmaz artık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. sevgili arkadaşım.
    her nimetin bir külfeti vardır.
    internetten bulduğun pompa olayı süper.

    bende bugün yerleştim.
    ilk yemeğimi yaptım.
    nezih bir apart ev. kirasıda uygun.
    gülen ve senin sayende hayalime dokunabildim.
    kalıcı olup olmayacağımızı bilmiyorum.
    olgunlaştıkca belli olacak.
    sevgilerimi yolluyorum.
    annene selamlar..

    YanıtlaSil
  11. Olsun yaa her sefanın bir cefası var demişler ya işte değer oralarda yaşamaya:)orada sadece bitkiler gübreleniyor oysa şehirde havasından suyundan bizler direk gübreleniyoruz:(Banu ablam laf aramızda senin sayfalarında çıkamadığım bir gün ona da bakayım aaa süper fikir yaa bunada bakayım derken arşivlerine kadar inmişim o muhteşem evinin resimlerini gördüm bir de link vermişsin prefabrik konutlar hakkında hemen eşimi çağırdım emekli olunca direk böyle yapıyoruz dedim yattı kafasına valla beğendi inceledi araştırdı ve sen bize vesile oldun , gerçi bir 8 sene daha var ama biz karar verdik senin gibi böyle doğada mis gibi emekliye ayrılcaz:))Allah sağlık versin ağız tadıyla oturmayı nasip etsin hepimize inşallah....

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Banu, gecmis olsun. Buyuk bir badire atlatmissiniz! Tuvalet meselesi onemli. Yastiklar tuvalet kabusundan sonra terapi gibi olmus:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Konu mankeni sen olunca ben hiç bişeyden kaygı duymuyorum her nedense?
    Nasıl aşıladın bunu bana hayatım bilmem ki...??

    YanıtlaSil
  14. harika renkler...
    sizden bir ricam var yazılarınızın sonundaki imzayı nereden oluşturdunuz ve her yazının altına nasıl gönderiyorsunuz..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. evet bende bendeee öğrenmek isterim,bende imza atmak isterim Banu abla genele yazarmısın?

    YanıtlaSil
  16. Filizcim Foseptik pompası denen nesneyle işim hallolacak inşallah, böylece aşağıdaki çam ve meşe ağaçlarım da bol bol gübreli su alacak, bir taşla iki kuş:))Eh, cefalar biraz masraflı da, sefası bedava:))
    Begonvilli Ev Yastıklarla aslında hiç rahat oturamam ama görüntülerini seviyorum, hatta bugün yastıklarıma kışlıklarını giydirdim, yarın yayınlarım:))
    Yeşimim Sorma sorma, çok yoruldum. İnşallah sorun hallolacak.
    Fisuncum Dağın başı herkesi çekiyor, beni de çekmişti:)) Yok yok seviyorum burada yaşamayı, cefasına da katlanıyorum. Doğanın kokusunu gel kendin çek burada bol bol, bedava :)Benim krilentler de habire kıyafet değiştiriyorlar:)
    İffetcim Ağaçlar.neti takip ediyorum, baktım oraya da ama bana uyacak birşey yoktu, kendim buldum, danıştım, olacak inşallah:))
    Örgü çantam bu ponponlardan pazarda bulunca hemen alacağım, çok şeker duruyorlar:)
    dshandmade problemim hallolacak, Allah çaresiz dert vermesin. Seçtiklerimin sizlere güzel gelmesi zevklerimizin uyuşmasındandır:) Sağolasın...
    Ada-Deniz desene her eve bir Devrim lazım:))
    Çiğdemcim çok kötü bir olay, pis olay :(( Artık sorun olmayacak inşallah...
    Zeynebim Allah gönlüne göre versin. Hayırlısı olsun ne diyeyim, hayalini yakaldın işte, gerisi size kalmış:)
    Waterlilyim Şehirde doğdum, büyüdüm, ama artık ne şehirler eski şehirler, ne insanlar eski insanlar. Sevmiyorum şehirleri. Benim meskenim, dağlardır dağlar :)) Darısı tüm isteyenlerin başına:)
    Didemcim sağolasın... El işleri ile herşey bana iyi geliyor zaten :)
    Tülinim kaygı duymamamnın nedeni benim çatlaklığım olmasın sakın, hani her telden çalan bir çatlak:)
    Senemcim bir önceki yorumlarda cevabını verdim :)
    Waterlilyim bir önceki yazımın yorumlarına bakıver bir zahmet:)

    YanıtlaSil
  17. profil açıklamalarından anladım tabii...şehirin sesinden,kirinden,yorgunluğundan kaçtığını benim de hayalim sesiz sedasız bol yeşillikli bir yerde mütevazi bir yaşam sürmek,senin bahçeli resimlerini gördükçe benimde olsun ben de ekerim birşeyler otları temizleriz felan hayal çoooook:)foseptiği düşünen kim:)öğreniyoru ben de sayende şimdiden ne yapacağımı:))

    YanıtlaSil
  18. Ah Waterlilycim, umarım gerçekleşir hayaliniz, zaten hayali hedef seçersen, gerçekleşmeyecek birşey değil bu.

    YanıtlaSil
  19. Yastığımı özledim şimdi :):)

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)