25 Kasım 2010 Perşembe

Yatak Odamın son hali :))

Dün yastıklarımı da diktim, bir tek perdesi kaldı :)

Baş yastığını kılıf şeklinde diktim, içine iki adet baş yastığımı koyuyorum, gece çıkar, sabah içine koy :) Ayrı yapsam, baş yastıkları yüksek duruyor, görüntü hoşuma gitmiyor. Ben de böyle yaptım :) Kumaşı kendinden desenli parlak bir kumaş, pazarda kenarları overloklu olarak 2 liraya satılıyor, artanından sosis yastık yapıp içine elyaf doldurdum...
Palyaçolu başucu lambamı ilk bekar evimdeyken almıştım, sene 1989, aslında masa lambasıydı, ben duvar lambası haline soktum... Sağ üstteki rafta okunacak kitaplarım var, okuduklarım misafir evindeki kitaplıkta.
Yatak örtümü daha önce paylaşmıştım, hani iki adet hurçtan yaptığım :))

 Sarmaşık gülümü Bursa'da çalışırken almıştım, sene 1996 :)

 Bu ayıcık 1974 senesinde abim İngiltere'de tahsildeyken, ziyarete gittiğimde, Trowbridge'de ufacık bir dükkanda kollarını bana açmıştı. O günden sonra hiç ayrılmadık, heryere birlikte gittik :) Kucağındaki Bıdık'ın battaniyesi :))
 Bu bebiş sevgili Fiamma-Şuleciğimin hediyesi :)

Başucumdaki bu organizer ve ayakucumda görünmeyen şase, artık giyilmeyen bir sabahlıktan, önce dikiş makinası kılıfı ve dikiş organizeri olarak yapılmıştı :) Geceleri kitap okumadan uyuyamam, Boleyn Kızları'nı dün gece bitirdim, kalın bir kitap ama oldukça sürükleyici, zevkle, merakla okudum :)

Hani yatak odamın tamamını görmek isteyenler vardı ya, onlar için bu resimler... Dediğim gibi küçücük bir bölüm işte yatak odam, görenler biliyor, hobi odamla arasında bir tül perde var, şimdi bu kaydı sabah yayınlanması için ayarlayıp yeni bir kitaba başlamak üzere yorganımın arasına kayacağım, bana iyi geceler, sizlere günaydın :))



28 yorum :

  1. baş ucu lambanız,organizeriniz,ayıcık,sosis yastık... hepsi çok güzel,odanız genelinde iç açıcı,yeni odanızı güle güle iyi günlerde kullanın inşallah banu ablacım,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. banucam harika olmuş.Sen bursada mı çalıştın nerde...Bende Bursalıyım..

    YanıtlaSil
  3. Banucuğum tatlı ve huzurlu uykular senin olsun.Odanın yeni hali pek iç açıcı olmuş-eski halini bilmiyorum ama-benim asıl bayıldığım konu sende anısı olan eşyalarını yanında taşıman ve onları yıllarca saklaman.Ben o kadar çok taşındım ki bazı eşyalarımı nerede ne zaman yitirdim anımsamıyorum bile...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl şirin, sıcacık bir yatak odası olmuş. Bin yıl düşünsem iki yastığı yanyana kılıfa sokmayı akıl edemezdim. Güzel rüyalar gör, mutlulukla uyan. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. oh..mis gibi olmuş...
    güzel uykular:)

    YanıtlaSil
  6. Banu'cum....harikasın...üretmek kadar güzel bir şey var mı?

    YanıtlaSil
  7. maşallah çalışkanlığınız, üretme azminiz çok etkileyici...keyifli uykular

    YanıtlaSil
  8. bu şirin-sıcak odanda sana sağlık dolu huzur dolu bolll bolll kitaplı keyifli geceler diliyorum banucummm... ;)

    YanıtlaSil
  9. Her köşedede ayrı bir hatıra, farklı bir anı. Her yer yaşıyor sanki. İyi günlerde güle güle kullanın. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  10. tüm ayrıntılar o kadar şirin ve o kadar anı doluki, keyifle uyumaktan başka bir şey kalmamış artık...
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  11. Banu'cum yaptıklarına bitiyorum.Keşke senle komşu olsaydım.Hiç canımız sikılmazdı herhalde.Odan şirin mi şirin,sıcacık olmuş.Güle güle kullan canım.Bu odanı yeniledin,bundan sonra ki projeni bekliyorum:))Sormuyorum,çünkü bir şeyler daha değiştireceğinden eminim,boş duramazsın.Canım geçen ki cibinlik için fikrini söylemiştin,çok teşekkür ederim öncelikle.Banu ben zaten,kendimi bildim bileli yazları genç kızlığımdan kalma cibinlik kullanırım.Bir tek sinek tahamülüm yok.Antalya Manavgat'lı olduğumdan,bizim oralarda hep cibinlik kullanırız.Sıcakta ,oralar da sivri çok olurdu eskiden.Ama o alışkanlıktan mı diyeyim ben onsuz yazı geçiremiyorum.Eşime çok sıkıntı olur, benim bu cibinlik hastalığım..Adamcağız içinde nefes alamıyor ,ama bana yıllardır bir şeycik olmuyor.Pamuklu ince dülbent bezinden,yatağın üzerinde dikdörtgen şeklinde duruyor.Dört taraftan iplerle karşı duvarlara bağlarım.İçi oda gibi olur.Şimdi ben kare şeklinde,yatağa bağlanan çubuklar üzerine istiyorum.Her sene cibinlik kurma, kaldırma faslını ortadan kaldırayım diye.Senin tarifin,yukardan boğmalı.Onun içi açık olmaz,benim demode cibinlik açık ve ferah oluyor ( kare oda gibi içi)o yüzden bogmalı da ben de daralırım.Heralde eşim onun içine hiç girmez.Bu yaştan sonra kocayı kaçırtmayayım.:))Şaka bir yana yaz gelmeden, marongozla işi anca bitiririm diyorum.İskeleti yaptırsam gerisi kolay olur.İşte böyle canım,kafanı şişirmedim inşallah.Banu ,senin dağda hiç sivri yoktur değil mi?Ne de olsa yüksek,temiz havalı yerdir oralar.Güle güle otur evin de. ÇOK MUTLU OL ARKADAŞIM.Şehirden uzaklaşma planını eşimle ben de yapıyorum.İnan ,çocukları 3-5 seneye kadar hayırlısıyla evlendirirsem ,hemen kaçacam.Daha yazmıyayım,sonunu getiremiyorum.İstersen yayınlama bunu, çok uzun oldu,sayfayı doldurmasın.Benim için mahsuru yok.Hoşca kal.

    YanıtlaSil
  12. Hiç boş durmuyorsun maşallah sana ya... Yastıklar çok güzel olmuş emeklerine sağlık. Yatan odan da çok şirin bayıldım :)

    YanıtlaSil
  13. Ohh nasılda rahatlamışsındır sefan olsun:)))Ben bile rahatladım...

    YanıtlaSil
  14. yastık fikri çok iyi bir buluş, aklımda bulunsun :)şirin odanda huzurlu, mutlu saatler geçirmeni dilerim.

    YanıtlaSil
  15. Dar bir alanı ne güzel değerlendirmişsin. Her yerini kullanmışsın. Mışıl mışıl uyu yeni odanda...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Banuca, herşey çok güzel. organzatör askısını oklavadanmı yaptınız? süper fikir ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Banu bu ara bende bir yastık merakı başladı güneydoğuda görev yaparken o kadar çok kumaş almışım ki ama ben hiç dikiş bilmiyorum dikiş makinem var dün doktor bir arkadaşım geldi biraz öğretmeye çalıştı ama ne kadar becerebilirim bilmiyorum ilk kez bu aralar çalışma tempom azaldı bir şeyler yapayım dedim o kadar güzel bilgiler paylaşıyorsunki ellerine sağlık çok üretken bir arkadaşsın burada kulaklarını çınlatıyorum..yaptıkların çok zevkli sağlıkla kullan diyorum..sana 40 kere maşallah sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. çok huzurlu, çok şirin görünüyor... güzel günler, tatlı uykular diliyorum... :)

    YanıtlaSil
  19. sevgili banu çok güzel bir oda hemde anılarla dolu tatlı uykular:)
    kabul edersen mimlendin sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Miniğim, bu halini ben de sevdim, daha aydınlık ve sevimli oldu :)

    Sevgili Anekzura, beğendiğine sevindim... Bursa'da önce 1,5 sene Kestelin yukarısında bir fabrikada çalıştım, Seyitabad köyünde oturdum (harika bir yerdi), sonra 4,5 yıl DOSAB da bir şirketler gurubunda çalıştım, Beşevlerde oturdum.1994-2000 arası...

    Sevgili Colette, eski hali derken, şekil aynıydı ama gardrobumu yeniledim, yatak başlığı yaptım ve aksesuarları değiştirdim, şeklinin değişmesi mümkün değil zaten, çok minik bir bölüm :) Anılara gerçekten çok değer veriyorum, maddi değerlerler hiç önemli değil benim için, anısı olan şeyleri yitirince çok üzülüyorum. Maalesef buraya taşınırken eşyaları koyduğumuz yerde birkaçı çalındı, çok ama çok üzüldüm, çünkü çalan onları kesin atmıştır :( Mesela anneannemden çay fincanları 3 fincan, 6 tabak kalmıştı ve bir fincan kırılmış,tarafımdan yapıştırılmıştı, o fincanlar ki, annem doğduğunda lohusa şerbeti ikram edilmiş, onlarla birlikte daha birkaç anı işte :( İnsan üzülüyor değil mi....

    Sevgili Neduk, sorma benim de aklıma gene tembellikten geldi :)) Uzun yastık yapmayı düşünüyordum, yeni bir yastık yapmaya üşendim, eh zaten başyastıkları görüntüyü bozunca bu fikir çıktı ortaya. Zaten tembellik yaratıcılığı çıkartıyor ortaya :))

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Cep Aynası, yeni yatak odası gibi oldu, yeni düşlere yelken açtım :))

    Sevgili Nefise, çoook haklısın, üretmek harika birşey, tüketici insanları sevmiyorum, nasıl bomboş dururlar onu da anlamam hiç :)

    Sevgili Pembe yastık, öyle çok çalışkan değilim, ama boş durmayı sevmiyorum ya, aklıma eseni yapıyorum işte :)

    Sevgili Darman, güzel dileklerine çoook teşekkürler, gelince odamı ödünç vereyim mi:))

    Sevgili Hayal arkadaşlarım, ben yaşayan evleri seviyorum zaten, etrafa baktıkça yaşayan birşeyler görmeliyim, irşeyler hatırlamalıyım...

    Sevgili Lale, anılarla dolu bir ev, bir oda bana keyif veriyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
  22. ne sıcak bir oda.uzuuun seneler sağlık ve huzur dolu uykular uyu burda .boleyn kızları ahhh çok etkileyici bir filmdi hakikaten.ben kitap okumaktan usandım okul yüzünden filmini izlemeyi tercih ettim:))çok selamlar.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Sibel Tunay, ah ah, ben de hobilere meraklı komşularım olsa ne güzel olur, kesin ortak bir atölye kurarız diye hayal ediyorum... Yanımdaki arsa satılık, hadi sizlerden biri alsın orayı :) Cibinliğin umarım istediğin gibi olur, bana mail adresini göndersene mail ile, sana birkaç model bulup gönderirim :)

    Sevgili Nergiz, boş duramaaaam :)) Şirin oldu değil mi, şirin şeyleri seviyorum ben, şık olanları değil işte :)

    Sevgili Fiamma, yok daha perdesini dikeceğim... de sen niye sıktın ki kendini de şimdi rahatladın :)

    Sevgili Atölye Nott, bulduğum ve uyguladığım en saçma sapan, uyduruk fikri bile paylaşıyorum, belki birilerinin işine yara diye, sağolasııın :)

    Sevgili Marifetli Peri, eh alan dar olunca her yanını değerlendirmek gerekiyor, ama küçük odaları, yani küçük evleri seviyorum ben :)

    Sevgili Belgin, ayyynen oklavadan organizer askısıdır:))Teşekkürleeer...

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Bilge, oralardan ne güzel kumaşlar bulmuşsundur, tam yastıklık, örtülüktür onlar. Kesin becerirsin, önemli olan başlamak, bozacağım diye sakın korkma, mutlaka güzel şeyler çıkacaktır elinden. Hemen yastıklara başla, dümdüz dikeceksin zatn, hadi...Güzel sözlerine çoook teşekkürler :)

    Sevgili Ruşen, teşekkür ediyoruuum :)

    Sevgili Gönül, anılar beni rahatlatıyor :) Ama mim için özürlerimi kabul et, blogumun başında ricam vardı, mimlemeyim diye :(

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Leyya, çantalarına hayran kaldığım, kumaşlarını kıskandığım hatun :) Beğenilerine çoook teşekkürler, bazı kitaplar film tadında oluyor ya, bazen acaba filmini seyrettim, kitabını mı okudum diye şaşırırım, bu da onlardan biri işte, :)

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Banu çok teşekkür ederim.En azından fikirleri birleştirmek benim içinde çok iyi olur.Maili yolluyorum.Yanında ki arsa, kaç metre kare , kaçtan satılıyor,sırf merak ettiğimden soruyorum.Dünya hali belli olmaz diyorum. İstanbul'a da 1 saat değil mi?İzmit'de bir yakınımızın demir,çelik fabrikası var,oğlum okulu bitirince trenle bir ay gitti ora da staj yaptı pazarlama üzerine geçen yıl.Hâlâ görüşürüz onlarla.Şimdiden teşekkürler.Hoşca kal.

    YanıtlaSil
  27. Banu buraya yazıyorum.sibelkck@gmail.com

    YanıtlaSil
  28. pembe rüyalar Banuşum:)))))
    rüyanda canın şeker çekerse hiç şaşırma:))))))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)