29 Nisan 2011 Cuma

En büyük işim bitti :))

Benim minik biblolarımı bilenleriniz vardır, onlar en kıymetlilerim, taşınacağım zaman ilk onlar toplanır, yerleşirken ilk onlar yerleşir :) 1982 de toplamaya başladım, birçoğu hediyedir.
İlk gören hemen herkesin sorduğu soru "bunları nasıl temizliyorsun" oluyor :)) İşte bugünkü işim buydu, laf aramızda bu işi 6 ayda bir yapıyorum :))
Önce deterjanlı su dolu tasa doldurup sonra tek tek yıkıyorum, durulayıp havlu üstüne diziyorum.
Sonra işin en sevdiğim tarafı geliyor, yerleştirmek :)
Neden seviyorum biliyor musunuz, çünkü elime aldığım her bir biblo ile aklımdan bir sürü anı geçiyor, kimin hediyesi ise o kişi hakkındakiler veya kendim almışsam, o günden aklımda kalanlar, yani her biri anılarla dolu, her biri bana geçmişi hatırlatıyor, işte bugün bunlar sayesinde geçmişe ve anılara doğru tatlı bir gezinti yaptığım gündü:)
Bu arada annemi soranlar, işte gene köşesinde ve elinde örgüsü, bana hırka örüyor :)
Bir de geçenlerde gittiğim alışveriş merkezinde beğendiğim tabaklar, bakır kadeh buzlukları ve orjinal bir kek tabağı, şimdilik sadece bakıyorum :)
Ve süslü kutular, bunların daha güzellerini yapanlarınız var, fiyatlara bakın, bana pahalı geldi doğrusu :))
Anılarınız bol ve hep mutlu olsun :)



23 yorum :

  1. biblolar ve anımsattıkları güzel ,yıkamak zor :) aneye selam

    YanıtlaSil
  2. O kutu kutu dolabına hastayım senin, ne incik cincik var ama aklımda bir çoğu da kalmadı üstelik:( ama çok güzeller:)
    Halen boş yer de var üstelik:)) Artsın eksilmesin, pırıl olmuş. Solmaz annenin yanaklarından ellerinden öperim, pek bir tatlı çıkmış...

    YanıtlaSil
  3. biblolara bayıldım.temizleyip yerleştirmek biraz zahmetli...
    anneyede selamlar sevğiler....

    YanıtlaSil
  4. Aynı duyguları taşıyormuşuz...henüz koymadım bloga ama bende de bir miyatür bibloluk var sizinki kadar büyük değil bir de camlı 5 katlı bir dolabım var ikisi de dolu...yakındaaaa.......
    sizin dolap da çok hoş galiba daha boş gözler var oraları da doldurmak lazım;))
    Anneniz de çok tatlı,maşallah...

    YanıtlaSil
  5. AMAN NE SABIRLISIN BANUCUĞUM,NE ANI İSTERİM NE DE ONLARI TEMİZLEMEK.İNAN HİÇ SABIR KALMADI BEN DE ELİMDE OLANLARI DA VERDİM.BEN ANNECİĞİN GİBİ ÖRGÜMÜ ALIP KÖŞEME ÇEKİLMEK İSTİYORUM.O GÜZEL ELLERİNDEN,ANILARLA DOLU YANAKLARINDAN ÇOK ÇOK ÖP BENİM İÇİN.NASIL ŞANSLISIN ANNECİĞİN YANINDA.

    YanıtlaSil
  6. Teyzeme, selamlar saygılar:)
    Biblolarına da, rafına da bayıldım. Eh altı ayda bir zahmete de değer doğrusu:)

    YanıtlaSil
  7. kendimden utandım çünkü gittikçe evdeki herşeyi dağıyıyorum sadeleşiyorum diyorum ama işin aslı yoz almamak:)
    valla sizde ki sabır işi 6 ay diyorsunuzda ben hiç almamyı tercih edrdim:))

    YanıtlaSil
  8. gerçekten de zor iş bu. Tek tek yıka kurula. Ben de senin hesap altı ayda bir çocuklaın plastik oyuncaklarını çamaşır sulu suda bekletir durular havalandırırım.

    YanıtlaSil
  9. bayıldım ben resmen.bende çok seviyorum.böyle minik bir dolapçıkta sergiliyorum.ama seninki müthiş:))annenin ellerini öperim.

    YanıtlaSil
  10. işte benim meraklarım giderilmiş oldu:))) 6 ayda bir yapıyorsan hiç mesele değil:))))))))))
    Anneciğin Maşallah çok tatlı benim için öpersen sevinirim her ikinizede kucak dolusu sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. Biblolarınızı uzun yıllar güle güle, seve seve kullanmanızı dilerim. Anneniz de gerçekten çok tatlı görünüyor, size hırka ören ellerinden öperim.

    YanıtlaSil
  12. bibloların yerindeki duruşu süper:) ama temizlemesi uğraştırıcı:)

    YanıtlaSil
  13. Bibloların duruşu çok güzel.Biriktirmekle iyi yapmışsın.Güzel anıları hatırlatsınlar hep sana.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. onca işinin arasında çok sabırlısın valla.bende biblo biriktiriyorum ama henüz sergileyecek bir yerim yok, orda burda duruyorlar. bende senin rafa benzer yaptırıcam ama camekanlısını .)annenin ellerinden öpüyorum, selamlar..

    YanıtlaSil
  15. Ay çok güzel, bende okurken heyecanlandım sanki benim anılarımmış gibi....

    YanıtlaSil
  16. çalışkan arkadaşım benim:))))
    teyzemi yerim ben.....
    kızına hırka mı örermiş
    ellerine sağlık
    güle güle giy Banuşum

    YanıtlaSil
  17. ne kdr çoklar.bana da hep çok zahmetli bir iş gibi gelir bu tür küçük şeylerin temizliği.ama sen baya bir zevkle yapmışsın,ne güzel...maşallah teyzeme,allah uzun ömürler versin.yine mi hırka örüyor sana.ben o maviyi çok beğenmiştim,eminim yine çok hoş birşey çıkaracak ortaya...

    YanıtlaSil
  18. Evet, Nedretim,her bir biblonun hatırlattıkları hoş, temizliği biraz zor Peri Masalım,Nevalcim, Halimecim :)
    Fiammacım, aklının kaldığı yerlerden biri miydi burası, gelince incelersin, boş yerleri gördüğüne sevindim :))))) Anam benim hep tatlı, fotojenikte hatun:)
    Sevgili Baykuş Gözüyle, bence bu ismi değiştir, garip geliyor böyle hitabetmek :)) Seninkileri çok merak ettim, parfüm şişeleri kolleksiyonunu görmüştüm, diğerlerini de görmek isterim, bakması bile hoş geliyor bana, içim gidiyor :)
    Örgücü Neşem, keşke sen elindekilerini vermeden önce tanışsaydık :)))O köşeye çekilme işini istemeyen varmı ki, hatta köşemi bile planladım ama heyhaaat:))Anama Allah sağlıklı ömür versin, şanslıyım ama bir de O'na sormalı :)))
    Sevgili Örgü Çantam, Sezobigo, İnanırsak olurbence, aslında bu kişisel bir zevk, eğer seviyorsan katlanacaksın:)Elişi Defteri,Gönülçelenim,Atölye Kedi ben anılara çok düşkünüm, çocukluğumdan beri hem de:)
    Ada-Deniz, senin becerikliliğinin yanında temiz olduğuna da eminim :)
    Sevgili 3prenses,Atölye nott sizinkileri de görsek, biblolara camlı raf isabetli olur :)
    Fidoşum, anam hiç boş durmaz, dolabım kazaktan, hırkadan geçilmiyor:))
    Annem hepinize sevgilerini gönderiyor :)

    YanıtlaSil
  19. Banu ablacım nasıl güzel bir sunumdur o öyle. Hayran oldum. Biz bibloyu alıp direk koyarız sağa sola, ve bir gün biri çarpıverir. Kırılır :(

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Hayal Arkadaşlarım, onlar benim öyle kıymetlilerim ki, haliyle bazen düşüp kırılıyorlar, ama her defasında yapıştırıp yerine koyuyorum, atmaya hiç kıyanıyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Anla senin biblo köşeni ilk gördüğümde açık kalmıştı, bir kez daha görmek beni mutlu etti doğrusu. Raf sistemi düşünmen çok hoş, anneciğininde ellerinden öpüyorum..

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Yeteneklim, bibloları seyretmek güzel de.... işte :))

    YanıtlaSil
  23. Banu hanimcigim bu resimleri gormuştum ve bakılmıştım.ama o zaman daha yeni olduğumuz icin nerede gördüğümü sonra bulamadım coooook güzeller .ilginiz icin teşekkürler artık unutmam sevgiler onları seyretmek bile harika......

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)