24 Nisan 2011 Pazar

Kumaşa Transfer....

Bu bir kurulama bezi gibi birşey, üzerindeki baskı tekniği ile ilgili yazacaklarım...


Bu işlemi dekopaj tekniği ile yapıyorsunuz değil mi....
Ama buradaki teknik çok kolaymış :)
Önce bilgisayarda bir resim seçti,
Sonra bunu "ütü baskısı yapılabilen transfer kağıdı"na yazıcıdan bastı.
Yazıcının cinsi belirtilmiyor, yani mürekkep kullanma şekli...
Sonra aldı ütüyü, pamuklu ve buharsız ayarına aldı, deseni pamuklu kumaşa koydu ve...
bastı ütüyü, ufak kağıt olduğu için 45 saniye ütüyü bastırmaya devam etti, (tam kağıt için 3 dakikaymış), kağıt sararmaya başlayınca transfer gerçekleşti demekmiş, kağıdın bir ucundan yavaşça kaldırdı, resim çıkmışsa yavaş yavaş devam ediliyor, eğer çıkmıyorsa yeteri kadar sıcaklık olmadığından biraz daha ütü bastırılacakmış.
Şimdi soruyorum,
- Bu transfer kağıtlarından var mı ?
-Yazıcının cinsi ne ?
-Bu tekniği zaten biliyor ve uyguluyorduk diyen var mı ? Varsa, "ben amma geri kalmışım" diyeceğim :))

Bu arada bu tekniği bulduğum blog yazarı Tonia, bu kağıtların ebay.com ve Amazon.com da on-line satışta olduğunu mesaj atmış bana, teşekkürler Tonia :)


24 yorum :

  1. Banuşum,
    bu kağıtlar ve yazıcılar tüm büyük elektronik marketlerde var
    ama bayağı pahalı
    teknosalar gibi yerlerde satış elemanları bilgilendirir seni
    ben de yazıcı alırken sormuştum
    bana pahalı gelmişti

    YanıtlaSil
  2. Bak gördün mü, geri kalmışım işte Fidoşum :( Biz de yok yok değil mi, sen paradan haber ver :)) Neyyyyyse :)

    YanıtlaSil
  3. Kağıtlardan var canım a4 ebadında, Fidoşun dediği gibi 10 lu paketlerde satılıyor çok ucuz değil, lazer optik yazıcılarla yapılıyor...Eğer kendin değil de yaptırtmak istersen flashbelleğe kaydet resimleri fotoğraf stüdyolarında yapıyorlar fiyatı ne bilmiyorum aynı yöntemle sevdiğin kişilerin resimlerini de tişörte aktarıyorlar onu bir sor istersen bana da fiat bildirirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Yok Fiammacııım, ben almiiim, hem zaten yıkanmaya da gelmez onlar, değmez değmez :))

    YanıtlaSil
  5. değişik bişeymiş..nakış dergilerinde ütüyle kumaşa çıkan desenleri biliyordum ama bunu bilmiyordum..
    fiamma fotoğraf stüdyolarında da yapılır demiş..bunlar fotoğraf kağıdına mı çıktı alınmış?? kafam karıştı..

    YanıtlaSil
  6. nasıl bir heves koşup geldim bloğa başlığı okuyunca:)sonra okudum okudum sorunun cavaplarında yıklıp yapmanın o kadar kolay olmadığını anladım:(
    neyse başka şeyler buluruz bizde ne dersen şimdilik fikir yok:))ama buluruz herhalde:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. fikir çok uygulanabilir birşey olsa sen geri kaldık hissine kapılmazdın zaten banucum baksana hem pahalı hem kullanışlı değil yorumlardan bu çıkıyor ortaya.

    sen de bizde alıştık evladiyelik işler yapmaya:)) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, Gerçek bir hayat hikayesini siz değerli okurlarım için kaleme aldım. yazdığım öyküde geçen olaylar tamamen gerçektir. Ben dinlerken çok hüzünlendim. Ben çok beğendim.Ara arada ağladım. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bu öyküm Damla özel sayısında yayınlanacaktır. Kaderi okuyacak olan değerli okurlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

    Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  9. soruya cevap verilmiş. Yanlız o makinelerin özelliği sadece transfer yapmak değil fotoğraflarınıda basabiliyorsun, normal yazıcı olarakta kullanabiliyorsun. Makineyi makul fiyatlarda bulabilrsin ama kağıdı ve mürekkepleri çok pahalı hele bide HP alırsan yandın:))

    YanıtlaSil
  10. Selam,
    Bende bunu yeni öğrendim. Senden öğrendiğim diğer şeyler gibi :)

    YanıtlaSil
  11. Banu dedeğin gibi yok yok aslında. Ama her şeyin ucu para da bitiyor.

    YanıtlaSil
  12. Banucuğum yanlış anlattım sanırım ..yıkanabiliyor bu ve sertte olmuyor tersten ütüleniyor penye bluzler.Fotoğraf stüdyalarında digital baskı dedikleri yöntemle yapıyorlar aşağıya inince fiyatı öğrenirim.Yeteneksizin in dediği gibi hp nin kartuşları çok pahalı ama fotoğraf baskısı yapan herhangi bir lazer yazıcı işini görür 99 ytl ye bile yazıcı var çok üzt bir marka gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  13. Şimdiiii.... Fiammacığımın dediği penyelere yapılan baskı ile Fidoşumun dediği baskı aynı mı acaba, aslında yapacağımdan değil, maksat bilgimiz olsun, aklımızın bir köşesinde dursun. Fotoğrafçıların yaptığı baskıları biliyorum, herhalde bu da aynı, ama sanki Lazer Jet lerin mürekkebi yıkanınca çıkarmış gibi geldi. Aman neyseee, yapacağım zaman araştırırım, sıra gelirse tabiii :))

    YanıtlaSil
  14. Banuşum Serpil ablam bastırtmış ve 1 tane de bana hediye etti
    yanlış aklımda kalmadıysa 10 tl 'ye
    yarın unutmazsam basılmış kumaşı
    yayınlarım

    YanıtlaSil
  15. banu ablacım merhaba şule ben seni sürekli takip ediyorum ve çok çok güzel işler yapıyorsun yakın olsaydıkta güzel bir hobi günü yapsaydık ben istanbul pendikteyim sibel sana gelip uğradıktan sonra istanbula geldi ve tanıştık seni de tanıyor gibiyim zaten..

    soruna gelince dediğin uygulama harika birşey seneler önce ben denedim..gazete ve nakış dergilerinden aldığım böyle baskılı kağıtlar vardı uyguladım hem çok kolay ve kalıcı oluyor,ayrıca fotokopi çeken yerlerde de bu işi yapıyorlar öyle pahalı da değil.adresini bana yollarsan sana bir kaç tane hemde birçok kez uygulayabileceğin desenlerden yollarım.hazır uyguladığımda var onuda örnek olması açısından sana yollarım üzerini dilediğin gibi işlersin tatlım ne dersin..

    yazını okuyunca hemen kalkıp buldum onları..
    paylaşmak güzeldir...
    sevgiyle kal::))

    YanıtlaSil
  16. Şulecim canım, benim ki merak, açgözlülük şekerim, gözüm doymuyor, sanki hepsini yapacakmışım gibi herşeye atlıyorum :)) Ama aklımda olsun, henüz böyle baskı yapacak bir projem yok, ama maden uğraşıp bulmuşsun benim için, adresimi sana mail atıyorum :)Şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  17. vallahi banu ablacım biz hobiciler hepimiz böyleyiz,niye açgözlülük olsun insan elinin altında herşey olsun elbet yaparım diyor..beni bir tanısan...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ben bunu becerebilirsem çok işime yarayacak, zaten bir A4 kağıdı büyüklüğündeki resmi kesip kesip kullanacağım. araştırmalarım devam ediyor...

    YanıtlaSil
  19. Kumaşa transferde hamgi malzemeyi kullanıyorsun Banu Abla' cım?

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Proje çantam, kumaşa hiç transfer yapmadım ben, fiamma yaptı, bloguna bir bak istersen...Aksungur da yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam...

    YanıtlaSil
  21. Aslında transfer kağıdını bilgisiyarcılardan yada baskı işiyle ilgilenen yerlerden bulabilirsiniz çok pahalıda değil burda 10 lu paketi 5 liraya satılıyor üstüne çıktıyıda her türlü makine yapabilir fotokopi çıktı çeken herkes kağıdın üzerine resmi geçirebilir oda 2-3 lira bişey bide siyah yada beyaz t-shirt bulmak gerek oda 10 lira yani 1 t-shirt yaklaşık 20 lira ben yaptırdım sizde gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Adsız :)
      5 sene önce heveslenmişim, sonra da herzaman ki gibi unutmuşum gitmiş :)
      Bak şimdi hatırlattın, gene heveslendim :))))

      Sil
  22. Geçen gün kırtasiyede biri soruyordu ben de öğrendim. 2 TL gibi bir şeymiş transfer kağıdı.Lazer yazıcıyla yazdırılması gerekiyormuş püskürtmeli değil. Özel yazıcı şart değil yani. Ben de ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)