22 Temmuz 2011 Cuma

Blog Dostlarımdan Dedikodular :))



Fadiş köy pazarına gitmiş bugün, domates, salatalık, patlıcan, bamya almış, mutfakta da becerikli hani hatun, acaba neler pişirdi bugün:))



Şehnaz Ayşe Kulin'in "Umut" adlı kitabını bitirmiş... Taburelerine ara verdi herhalde, ay bayılmıştım o taburelere, listeme aldım, kıskandım naapiiim :))




Bi yaşıma daha girdim ponponlu bir kapı süsü yapmış, bebek için, çok şeker olmuş, laf aramızda ablası yardım etmiş, olsun, elbirliği ile ortaya çok şirin bir süs çıkmış ya:)
Ben şunu kaydedeyim de ileride torunum olduğunda yaparım:)




Bu Tiryaki hobi beni öldürecek, kalpten götürecek, keçelerden nasıl güzel kalpler yapıyor, rengarenk, kesmiş kesmiş koymuş kutuya, memlekete gidiyormuş, döndüğünde kimbilir nasıl güzel süsleyecek onları, çatlatacak beni :(

Saadet var ya, hani Ada ile Deniz'in anneleri, şekerim ailece becerikli bunlar maaşallah, ellerinden her iş geliyor, hem de her telden çalıyorlar... Saadet hamarat hatun, mutfakta da, tamiratta da, el işlerinde de nazar değmesin... Daha yeni erik şerbetiyle pestili yapmıştı, bugün de böğürtlen reçeli yapmış, pekte güzel görünüyor, afiyetle yesinler...

 

Cep Aynası'na bakıyorum, genelde beyaz ağırlıklı dekorasyonlar yayınlıyor, herhalde hayalindeki evin yansımaları olsa gerek, Allah O'na ve herkese hayalindeki evi nasibetsin:)

 
Marifetli Cadı bir ayna çerçevesi boyamış, dekopaj yapmış, düğmeler yapıştırmış, çok ta cici olmuş, ama kendisi kararsız kalmış güzel olmadı diye, soruyor bir de :) Şekerim en önemlisi kendi içine sinsin, haaa bana sorarsan gayet güzel olmuş, taktır aynasını da, as güzel güzel için açılsın :)

Gezgin Nilgün Şile'deymiş iki gündür, ben 5 sene öncesinde 5 sene Şile'de oturdum, aman nerede eski Şile, ne güzel yerdi, şimdi apartman doldu, bir de kalabalık,  ipini koparan gidiyor diyeceğim, Nilgün alınırmı ki:)) Kaldığı ev Şile'nin neresinde ki?



Anlaşılan Atölye Kedi İstanbul'da alışverişe çıkmış :) Düğün için bir güzel çanta almış, pek te şık, benden duymuş olmayın :))



Proje Çantası dostluk bileziği yapmış, ben de bir italyan modelinde görmüştüm, 85-86 da Finike'de dükkanda yapıp yapıp satıyordum, liseliler arasında pek moda olmuştu:) Zevklidir de örmesi, blogumun biryerinde şeması olacak...




Yetenek Sizin, duyarlı dostum benim... Harika bir paylaşımda bulunmuş gene, hemşire Emine'nin mektubu.... Okumadan geçmeyin sakın, okuduktan sonra ne yapacağınıza karar verin... Bir duyurusunu da zaten blogumun sol tarafında görebilirsiniz...


Sevda... Tatlı Bilge'nin annesi Sevda... Genelde ana-kız biryerlerde gezmededirler, laf aramızda çok geziyorlar:)) Ama evde oldular mı faaliyetteler, yani hem gezgin hem hamaratlar:)) Sevda polimer kille çok şık takılar yapıyor, onun minik güllerine hayranım özellikle...Gene takılar yapmış...

 

Marifetane, tam adına uyuyor yaptıkları :) Oyalar, örgüler... Şimdi de sabun süslemeye merak sardı, pullar boncuklar, bugün de sabundan kirpi yapmış, iyi fikir, aklıma gelmemişti doğrusu, ama değişik iğneler bulmuşta yapmış, kıskandım, bu iğnelerden bulmam lazım :))

 
Sezobigo, bugünlerde taşınma telaşında... Yoksa pek güzel şeyler yapar, dekopaj, mutfak, dikiş, fimo, herşey gelir elinden, ona kolay gelsin diyelim:)



Bir çılgın kızım var, aklı fikri modada, çıtı pıtı şeker bir kız, "Pembe Bakteri", adı niye böyle onu bilmiyorum, daha yeni tanıştık, pek dedikodusunu yapmayayım, ama benim yaptıklarıma çok gülüyor :))



Polimer Kil konusundan hiç anlamam ama Nihal'in yaptıklarını gördükten sonra zaten el de atmam :) Hatun harikalar yaratmış, kelimelerle anlatamam doğrusu... Bu aralar bir tavus kuşu tasarımıyla uğraşıyor, ama sıcaklar bir yandan zorluyormuş, bir yandan da işini daha kolaylaştıracak alet aranıyormuş... Tez zamanda bitirse bari, pek bi meraktayım :)

Nedret, zarif işlerin Nedreti... Elinden uçanla kaçan kurtuluyor, hangi daldan isterseniz Onun elinden gelir, hemen yapar, ben saymayayım artık burada, blogundaki kategorilere bakın, bana hak vereceksiniz :) En sevdiklerimde kağıtlardan yaptığı nazarlıklar...



Fiamma, şirin hatunum, dün klimasının balkon tarafını yapışkanlı kağıtla kapladı :) Ah, o işi ben yapsaydım bana neler sayardı :))))



Serpilim varya Serpilim... Hem kendisi tatlı hem de yaptıklarına hayranım... Elinden çıkan işler nasıl da özenli, nasıl da güzel... Size birşey diyeyim mi, kıskandığım hatunların başında geliyor :) Baksanıza gene nasıl güzel bir projenin peşine düşmüş, ay ne de sabırlı yaaa, çatlatıyor beni :)


Gülsüm ile de yeni tanıştık sayılır, ama çabuk kaynaştık:) Elişi düşkünü olunca mı böyle çabuk kaynaşıyoruz bilemiyorum. O da çok meraklı bu işlere, herşeyi deniyor ve çok ta güzel beceriyor... Eşinin de ayrı atölyesi var, O'da ahşap işlerinde bayağı usta görünüyor, birbirlerini tamamlıyorlar bazı işlerde, ne güzel değil mi, Allah bozmasın :) Son yaptıklarından şişe süslemesini çok beğenmiştim...

Bu gecelik dedikodu bu kadar, daha çok dedikodum var, belki yarın da devam ederim çekiştirmeye :))


21 yorum :

  1. amanın ablam ben bayılırım böyle dedikodulara...

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne dedikoducusun sen böyle yaaa. Ben de bayıldım dedikoduna:)) Sen boşver benim klimamı, aaaaa ne diye taktın benim klimama herkese gösterip duruyorsun:)))Solmaz teyze ne dedi Allahını seversen onu da yazsana bana özelden ama:)) bakarsın iyi bir şey dememiştir iyicene dibe vurdurma beni:))

    YanıtlaSil
  3. Ay çok tatlısınız görmediklerimi okumadıklarımı fark etmiş oldum :) Çok şeker bir post olmuş. Aklınıza fikrinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ayol sattım koyduğun nazarlığı bugün:)) Hergün dedikodu yap:)) Ama bunlar dedikodu olmamış, arkadaşlarına övgü düzmüşsün:)))

    YanıtlaSil
  5. ablacım izninle bende dedikodu yapabilir miyim :)))

    YanıtlaSil
  6. Banucam, sayende tanımadığım blogları ziyaret ettim, o tatlı dilin yok mu senin, sen çok yaşa:)
    Not: Akşam menüsü: bol domatesli salata, toprak kapta tavuk göveç, semiz otu.

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım dedikodulara, devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. kendimi gördüm bir heyecan bir heycanlandım sormayın ne güzel onura edilmek bu böyle :)çok teşekkür ederim valla canım öyle sıkıındı ki bir an bütün hava değişti:)çok teşekkür eder şimdi hiç tanımadığım bir kaç blog gördüm sayende bir onlara göz atayım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İşte bu... "İyi İnsanlar Köyü"nde böyle dedikodular yapalım diyorum.
    Ne güzel akıl etmişsin, atladığım şeyler olmuş, sayende öğrendim.

    YanıtlaSil
  10. ben de yeni bir işe girdim,iki hafta oldu,bakalım hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  11. ben senin dedidokularına bayılırım.şımart beni canımsın yaaa,ne güzel şeyler yazmışsın

    YanıtlaSil
  12. Sayende bloglarda neler olup bitiyor özetle öğrenmiş olduk Banu abla :) Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  13. Ayy Banuşum sık sık yap sen bu dedikoduyu:)) çok sevdim yorumları da okuyunca:))

    YanıtlaSil
  14. Yaaaaaaa! Çok tatlısınız. Ne güzel yazmışsınız. Gülümsetti beni okurken. Öptüm sizi.

    YanıtlaSil
  15. :)))
    banucum devam dedikodulara:))

    YanıtlaSil
  16. Fikir şahane çok tuttum bu dedikodu postlarını :) Çok yaşa sen ablacığım :)

    YanıtlaSil
  17. valla ablam yap da yeterki sen yap benim dedikodumu :)

    evet ipini koparan şilede giderken değil ama dönerken acaip trafik vardı.. ne söylendik bilsen ne işiniz var diye :) biz sahilköye arkadaşımın yazlık evine gittik.. evden ve bahçeden dışarıda çıkmadık.. valla süperdi.. orada onca insanın içinde olduğumuzu hiç hissetmedik.. sanki dağ başında bir evde iki gün geçirdik gibi oldu :) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. :) evet ablamın hakkını yememek lazım, boyama işleri ona ait;)
    (bu dedikoduları sevdim, görmediğim yazıları görmüş oldum;) )

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)