8 Temmuz 2011 Cuma

Modernden klasiğe bir lampader...Ve yanına Frigo :))

Daha önce bu fikre internette rastladığımda hem paylaşmış, hem de anlatmıştım...
Halojen lambalı lampaderimi bu evde kullanamıyorum, çünkü ahşap hem çabuk ısınıyor, hem de ışığı yansıtmıyor diye, zaten çok ta elektrik harcıyor :)

Annem şöyle bacaklarımı uzatıp rahat rahat iş yapayım deyince, salonun bir köşesine divan koymuştum, tabii ben ve Bıdıkta yanına yerleşiyoruz, ancak geceleri iş yapmak için biraz karanlık kalıyordu....

İşte o köşeye lampaderi koyma gereksinimi böyle doğdu...
Bir obje daha bodrumdan günyüzüne çıktı...
Nasıl normal lambalı hale getirdim....
Ve işte yerine yerleşti....
Bıdığın en sevdiği yer, yattığı yerden dışarıyı seyretmek en büyük zevki, bir de ben bir yere gittiğimde, gelene kadar o camın önünde oturup çocuk gibi beni bekliyormuş.....

Ve... Anne sultan'ın isteği üzerine frigo yaptım :)
Hemen tarifini de vereyim...
500 gr. süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı kakao
1 paketten biraz az margarin

Bir tencereye önce kuru malzemeleri koyup karıştırın, sonra karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edin, margarini de koyup orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılıtın, kare veya dikdörtgen bir borcama boşaltın, iyice ılınınca üzerine bir folyo kapatıp buzluğa koyun (dondurucuya değil, ama yoksa mecburen dondurucuya )
Afiyet olsuuuun :)


11 yorum :

  1. Harika olmuş elinize sağlık:)
    Tatlıda çok güzel görünüyor ,afiyet olmuştur inşallah:)

    YanıtlaSil
  2. Ohh kafandaki bir işten daha kurtulmuşsun iyi de olmuş iyi günlerde kullanın anneciğinle ve bıdıkla. Işığı daha fazla vermesi için o lambaderin ampul taktığın iç kısmını beyaza veya gümüş rengine boya can. Ben de hiç sevemedim şu halojenleri iki de bir patlayıp duruyordu sonunda dayanamadım ben dedeğiştirdim çokda memnunum şimdi.

    YanıtlaSil
  3. sonunda bodrum boşalacak, ellerine sağlık, frigo nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Banu hanım elinizden hiçbirşey kurtulmuyorrrr,yine harika birşey yapmışsınızzz.ellerinize sağlık...
    frigo da nefis ğörünüyor.olsa şimdi yarısını yemişyim:))))))buğün dondurmamda yok:(((

    YanıtlaSil
  5. benim salonda iki taneydi taşınırken biri kırılmış diye taktırmamıştım bodrumda duruyorlar 3 senedir aklıma soktun şimdi ablam yaa:) elimde de iş çok ramazanda deneyeyim bakayım bende:)eline sağlık frigoyu ilk defa duydum deneyeim bizde eylülün hoşuna gider kesin:)afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. Benim de oğlanın odasında var, sinek konsa halojeni patlıyor:)) Kocam değiştirsin bâri gittiğinde. Frigoyu da gençken sık sık yapardım hep kendime. Ezberimdeydi. Aaa birgün düşündüm , yok, silinmiş gitmiş hafızamdan. İyi oldu bu formül, en kısa zamanda deneyeceğim:))

    YanıtlaSil
  7. Firigo çocukluğumun tatlısı. Hatta dün aklımdan geçti. "Annem nasıl yapardı acaba?" diye. Bugün burda karşıma çıktı. En kısa zamanda denemek lazım.

    YanıtlaSil
  8. Ordu'ya gittim ki, tüm kuzenler sizi okuyor... yalnız bir tanesi yazılarınızın küçüldüğünü söyledi ama bende hala aynı...Bilgisayrda da büyütememiş, söylememi istedi.

    Sevgimle

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Krnc, teşekkür ederim şeker, frigoyu yazın sık sık yapıyorum, bitmek üzere :)
    Fiammam,evet ya, aklımdaydı hep, iyi de oldu, ışığı güzel veriyor, boyamayacağım işteeeee:))
    Nobleesecim,bodrum biraz zor boşalır canımcım, çoook malzeme var:))
    Halimecim,herşeye meraklı olunca evet kurtulan olmuyor:))Frigo genelde dolapta mevcut, buyur:)
    Waterlilycim,aaa, bodrumda durmasın zavallıcıklar, birara halledersin sen :)
    Nedretim,hah, kocana bir iş daha çıkarttın, neyse bu kulp uydurmaktan dha zevkli gelebilir O'na :)))) Frigo tarifimi beğenecekmisin bakalım, deneyince haber ver:)
    Sevgili Hüznün tadı,çocukken sinemaya sırf frigo yemek için giderdim, gençliğimde yakındaki sinemada çalışanları tanıdığım için çoğu zaman frigo almaya giderdim:))
    Sevgili Lalenin bahçesi,kuzenlere sevgilerimi gönderiyorum, yazının küçüklüğü problemi onun bilgisayarından kaynaklanıyor sanırım, ama gene de biraz daha büyüttüm, biz yaşlılar için de daha iyi gelir:)

    YanıtlaSil
  10. ne kadar beceriklisiniz valla hayranlıkla izliyorum düşünmek ayrı hayata geçirmek apayrı .Ne diyebilirim ki gerçekten çok beceriklisiniz:)
    tatlıyı daha önce bir kaçkez yapıp unutmuştum iyi oldu yapayım bu sıcak havalarda
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Geri dönüşüm üzerine kurs açsan çok öğrencin olur. Yine harikalar yaratmışsın:)))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)