11 Ağustos 2011 Perşembe

Mini Mini Bişi .1.

Tam istediğim gibi iş işte bu, iftardan sahura bitiyor :) Birincisi bittiiiii :))



20 yorum :

  1. eline sağlık ablacım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. civcivler serenat yapıyor hemi :D

    YanıtlaSil
  3. çok güzel elinize sağlık minik bir tablo mu olacak

    YanıtlaSil
  4. Harika...
    Ellerine sağlık Banu Ablacım...

    YanıtlaSil
  5. Çok minik, çok sevimli olmuş ablacım. Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok şirin bir desen. bunları kırkyama tarzı da değerlendirebilirsin

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım ben de benim büyük kızıma diyorum okul başlayana kadar alayım işle diye ama o büyük diye istemiyordu gündüz bunu göstereyimde heveslenir belki:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Banu ablacığım.

    YanıtlaSil
  9. rüya gibi... ellerine sağlık banucum...

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık ablacım çok şeker olmuş izmirden aynur

    YanıtlaSil
  11. çok şirin, elinize sağlık:)
    Birsen K.ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık ablacım, çok tatlı, ben de bayılıyorum bu minik etaminlere. Ne yapmayı düşünüyorsun bunlarla?

    YanıtlaSil
  13. Çok şirin olmuş Banu abla ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Banu harika bunlar yaaa..hah ha ha ha ..çok sevimli.

    YanıtlaSil
  15. çok cici bunlar be canım eline sağlık.
    Makinamın tuzu bitmiş,ışığı yanmayınca anlamadım,şimdi düzeldi:)))

    YanıtlaSil
  16. Bu minikler dört tane olunca, ben de bunlara birer çerçeve icat edince güzel bir takım olacağını umuyorum :))
    Nalancım, makinadaki sorunu bulmana çok sevindim:))

    YanıtlaSil
  17. Fasülyeler uçları temizlenerek ve yemek pişirirken yaptığımız gibi ortadan ikiye üçe kırarak hazırlanıyor. Yıkanıyor, süzülüyor ve kumaş mendil üzerine mümkün olduğunca birbirinden ayrık olarak seriliyor. Annem gölgede kurursa daha yeşil kaldığını söylüyor. Yine de ortam sıcak ve havalandırmalı, esintili olursa daha iyi ve çabuk kuruyor. Kururken ara sıra elle alt-üst etmekte fayda var. Kuruyanları bez torbalarda saklıyoruz. Kışın bir miktar alınıyor, kaynar suda haşlanıyor. Haşlama suyu süzülüyor, bir kere daha sudan geçiriliyor. Sonra bildiğin fasülye yemeği. İster kıymalı, ister zeytinyağlı. Haşlanırken çıkan tuhaf bir kokusu var. Herkes sevmeyebilir. O yüzden bu sene az miktar denemeni, seneye seversen daha çok kurutmanı öneririm. Ben konserveyi sevmiyorum. Belki seneler olmuştur eve hazır konserve girmeyeli. Bir kaç kere kendim konserve yapmıştım ama yarısı tutmamış ziyan olmuştu. Parası pulu değil de verilen emek ve nimetin boşa atılması canımı sıkıyor. Şimdi kullandığım büyük boy bir buzdolabı. Ama yetmiyor. Derin dondurucum bu buzdolabınınkinden ibaret. Müstakil bir dondurucuya evde yer yok. Dolayısıyla yazın tam mevsiminde alınmış fasülye en iyi kuruyarak saklanıyor. Değişik de bir aroması oluyor. Dediğim gibi az ama mutlaka denemeni öneririm.

    YanıtlaSil
  18. çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.bu arada çok keyifli nakış özellikle stres atmaya bire bir ..

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)