11 Ekim 2011 Salı

Kitabım Üşümesin :)

Kitabım üşümesin diye.....
kılıf diktim :))

Aslında, özellikle hastane gibi yerlerde beklerken kitap okurum, ancak meraklılar o kadar çok ki, illaki kitabın adını sanını görecekler ... Ben de böyle bir kamuflaj uydurdum işte :)

Kapitone kumaş parçaları bulursam birkaç tane yapmayı istiyorum, kapitone yakışıyor böyle işlere...
Haaa, kendin yapsana kapitone demeyin sakın, ben tembelim, hiiiç uğraşamam, hazırı varken hele :))


28 yorum :

  1. Vallahi senden korkulur, şimdi kütüphanedeki bütün kitaplara kılıf dikmeye kalkarsın:)) Sizin evdekiler bitince bize de beklerim.
    Eski yün kazaklardan yaparsan aynı kılıfı birçok kitapta kullanabilirsin esnek olması sebebiyle sonuçta boyları ve kalınlıkları yüzünden kılıflar birbirine uymuyor:))

    YanıtlaSil
  2. Banuuu, o nasıl güzel bir şey öyle..Ne kadar güzel bir fikir, özellikle tatilde, bir şeyler içerken , yerken falan da okuyoruz ya ..yani ben hehe şezlonga kamp kuruyorum bazen de...
    Eline fikrine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım:)) Ekoseyide çok severim üzerindeki bebek figürüde çok yakışmış ,herhalde böyle bir kılıfla kitap okumak çok daha keyifli hale gelir,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Tembelsin ha:) çok yaşa emi. ellerine sağlık, meraklılardan böyle kurtulacağınımı zannediyorsun, şimdi de nasıl yaptın sorularına cevap vereceksin sevgili tembelcim:)

    YanıtlaSil
  5. Elif'in terazisine tamamen katılıyorum vallahi.Bari amaç buydu bari böyle güzel birşey yapmada dikkat çekmesin ablacım.
    Bu arada Antalya dönüşü kabustu,bügünde ayak bileğimdeki ameliyatlı eklemime iğne yapıldı.Hani şu diz kapağına yapılanlardan.Birde topuk dikenine yapıldı derken ayak servis dışı :) Sana bahsettiğim şey biraz gecikiyor ablacım üzgünüm.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. tembele bak tembele,banuş arı gibi çalışıyorsun ve harikalar yaratıyorsun.yarın fidoşa gideceğim artık kulakların çınlar mı kızarır mı bilmem.canım içi çok öptümmmm

    YanıtlaSil
  7. ohh kitaplar üşümesin biz üşüyelim :)
    Eline sağlık harika olmuş ..Ben de
    kızıma orta okula giderken yapmıştım,
    bir müddet kullandı nerede o bakıyım da ben kullanayım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. harika olmuş ellerine sağlık kumaşın rengi bebk süsü çok güzel

    YanıtlaSil
  9. Bu kılıf işini çok sevdim.Bunun modelini de Banucuğum.kapitone nasıl olacak, beklemedeyim..

    YanıtlaSil
  10. "meraklılar o kadar çok ki, illaki kitabın adını sanını görecekler" deyince aklıma, hâlâ beni gıcık gıcık güldüren bir anım geldi. 16 -17 yaşlarındaydım. Sahilde güneşlenirken kitap okuyordum. "Ne okuyosuun" diye bir ses duydum, bir baktım az ilerde oturan yılık herifin biri yakınıma gelme çabasında. Birden tepem attı, elimdeki kitabı fırlatıverdim. Nasıl isabet ettirdiysem köşesi adamın kaşını açıverdi. O suratından akan kanlarla uğraşırken, ben çook sakin, kitabımı alıp eve döndüm. Eve geldiğimde korktuğumu sinirlendiğimi farketmiştim. Ama şimdi, oh iyi ki yapmışım deyip, manzaranın komikliğine gülüp duruyorum.
    Bu kadar laf kalabalıklığından sonra sadede gelelim: Çıtır çıtır yanan soba, anneciğin, sen, bıdık, çay, dışarda kar, yüzlerinizde tebessüm, elinde bu kılfın içinde bir kitap. Ahh yılbaşı masalı manzarası.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık ,kitabın adını göremeyince ne okuyorsun diye soran çok olabilir:))

    YanıtlaSil
  12. süpersin harika olmuş elellerine sağlık... sevgiler, dostçakal

    YanıtlaSil
  13. amaaaaa çook şirin olmusssss ellerine saglık farklı bir fikir olmus bayıldım. kapitone konusundada hak vermemek elde değil hazırı varken ne die uğrasalımki demi : )

    YanıtlaSil
  14. İyi fikir nasıl olsa kitaplarımı kaplıyoruz bir şekilde değil mi? Ama bu kaplık pek bi şık olmuş yahu. Güle güle kullan şekerim.

    YanıtlaSil
  15. cok kokoş ve cok şıkkkkkkkkkkkkkk harıka

    YanıtlaSil
  16. Banucum bu gidişle daha neleri giydireceksin sahiden merak ediyorum ellerin dert görmesin Arkadaşım Haa!bu arada bende çok üşüyorum

    YanıtlaSil
  17. çok tatlı olmuş:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Kılıf başlıbaşına çok şık bir de süslemişsin acaip şeker bir şey olmuş Banu abla. Üstelik çok iyi fikir. Bravo yine :))

    YanıtlaSil
  19. Kim senmi tembelsin? Sen tembelsen artık kim çalışkan bilinmez?

    YanıtlaSil
  20. Yok artık sen mi tembelsin !
    maşalllah.

    YanıtlaSil
  21. SÜper bir fikir, bayıldım:))

    YanıtlaSil
  22. Benim de yapacaklarım listesinde.Üzerini ne zamandır çizemedim :(

    YanıtlaSil
  23. şimdi de, bu kılıfı nereden aldınız, nasıl yaptınız, kalıbı var mı (bunu ben de soruyorum tabii, bi tarif rica edebilir miyiz bir ara?) diye soran olacak, millet sosyal şekerim, konuşmadan, kaynaşmadan duramaz pek bizim millet

    YanıtlaSil
  24. çok şirin olmuş harika fikir bende keçeden mi yapsam?

    YanıtlaSil
  25. çok güzel olmuş. Benim niyetlenip de bir türlü yapmadığım bir proje bu da...

    YanıtlaSil
  26. Çok cici olmuş,benim de merakımı tahrik eder karşımdaki kitabın adı ,yazarı.
    Böyle okuyana da bakarım.
    Nasıl yapmış,ne'den yapmış gibi meraklarla.Benden kurtuşluşun ancak kitabı okuyunca sana veririm diye söz verirsen olabilir:)

    YanıtlaSil
  27. iyi fikir, hele aşk romanlarının kapağını göstermemek için ,akrobasi yapanlara lazım ,misal kendim

    YanıtlaSil
  28. Fiammacım, deliyim amna o kadar da değilim şekerim :) Bir de küçüğünü yaparım hani cep tipi kitaplar var ya onlar için... Kazaktan da iyi fikir ama esneymeye kalkarsan karton kitap kabı kıvrılır...
    Sevgili Lalecim,fikir çoktandır aklımda da, ancak yapabildim :)
    Sevgili Nuray,Canan,Örgü çantam,Nesli,Dilekcim,Kokoş kelebek,Ecerce,Cebimdeki renkler,Pembe düşler,eldeki malzemeler işe yaradı yani, sizler beğendinizse mesele yok :)
    Elifcim,Tatesalım,Nefisecim,tembelim demekle birşey yapmıyorum demek istemiyorum, aslında üşengecim desem daha mı doğru olur, böyle işleri çabucak bitirmek için kolaylıklar arıyorum hep:)Benim tekniklerimle yapılanlar nasıl olur bilemem :))
    Emelcim,çoook geçmiş olsun, daha iyisindir umarım :(
    Aksungurum,bugün yanaklarım kulaklarım hep yandı, oram buram çekiştirildi :))
    Noyumberrym,hemen bul ve göster tamam mıııı :))
    Nazanım, he heee, buna da kapitone geçtim aslında görünmüyor di miii, ama hazırını tercih ederim, havanın iyi olduğu bir salı bizim salı pazarına düşeceğim:)
    Nihalim,ay dün gece okudum mail kutumdan hikayeni, çok güldüm :))Bu elimdeki kitap ne zamandır bitirilmeyi bekliyor, ben yanımda biri varken okuyamıyorum, gece de bloglar nedeniyle geç yatıyorum, ben gene bir hastane randevusu alıp erken gideyim, orada iyi okuyorum :))))
    Mervecim,fikir aslında internetten tabii:) Kolaylıkları hiiiiç kaçırmam, hazırı varsa tabiii :))
    Serapcım,kış gelince herşeyi giydirmek lazım değil mi, seni de giydiririz :))
    Tülinim,Saadetcim,listeler öyle uzun ki, sen de çizersin birgün :)
    Elift cim,tarife hacet varmı, kapitone kumaşı alırsın, kitap boyunda kesersin, eninide kitabın içine kıvırarak ölçüp kesersin, içine kıvrılan kısımları tepelerinden dikersin, üzerini de istediğin gibi süslersin, haaa birde ortadan ayraç sallandırır tepesinden tutturursun, oldu işteee :))
    Gönülcüm,hatırlıyamadım ama birisi yapmıştı çeşir çeşit keçeden kitap kabı, ben yıkanabilir olması açısından kumaşı tercih ediyorum ...
    Nalanım,çok üzgünüm, okuduğum romanın dişi kahramanının adı Fiamma, o nedenle Fiamma istedi kitabı, ona söz verdim :( Bundan sonra okuyacağımı göndersem :)
    Nevalcim, ayyynen öyle :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)