3 Kasım 2011 Perşembe

İki Örtüden Ne Yapılır....

Dedim.... Desenleri çok güzel, birbirinin aynı iki örtü, birisi getirmişti, birşey yaparsın diye :)
Epey bir zaman durdu...
Sonra aldım onları, alt kısmına kullanmadığım saten perdemden parça kestim, araya elyaf koydum , kenarlarını dikip çevirdim, sonra resimlerin etrafına makinada yorganlama yaptım gayet acemice...
Böylece iki tane elyaflı parça oldu...
Sonra ikisinin arasına bir fermuar ekledim, iki yanına da geniş bir biye sokuşturdum, iğneleyip makina çektim...
Sonra iki yan ve alt kenarına üstten önce zigzag, sonra düz makina çektim...
Ne oldu bu şimdi ?

İşteeeeeee :))
Kocaman bir çanta....
İhtiyacım vardı, hani benim deli gibi malzeme aldığım salı pazarım var ya, işte bu çantaya koyacağım artık kurdelelerimi, kumaşlarımı, vesairemiiii :))
Böyle üstten fermuarlı, yumuşacıııık,
Hatta fermuarında süsü bile var....
Hemde kalp :))


Bu arada saçımı kestirdiiiim , nasıl olmuş :)) Artık boyamayacağım saçımı, boyalar gidene kadar böyle kestireceğim :)


49 yorum :

  1. Çantanda, saçında çok güzel olmuş.
    Bence boya gitse bile bu modeli kullanabilirsin. Çok yakışmış.
    Çantanda epey uğraştırmış ama değmiş.
    Güle güle kullan ablacım.

    YanıtlaSil
  2. ablam çanta çok güzel olmuş ama sen daha güzelll!!! saçın çok yakışmış.. çok çok çok beğendim!!! güle güle kullan!!!!!

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş:) ellerine sağlık..Kumaşın desenine bayıldım salı pazarından mı aldın, ben de farklı desen kumaş bulamıyorum çok şanslısın:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. varya cidden müthişsin sen! acaip güzel ve özgün olmuş.o acemice dediğin zigzag dikişleri çok sevdim.bambaşka bir hava vermiş kumaşa.ve çanta haliyle nefis bişey olmuş.ellerine sağlık.
    saçın çok güzel olmuş ve yakışmış.boya konusunda bence akıllıca karar vermişsin.beyazlar olmasa bende hiiç boyamayacağım.gerçi 3 ayda bir ve artık kendim boyuyorum ama yinede sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Boyasız hayat çok kolaydır Banu'cum..Nereden mi biliyorum?
    8 ay önce ben de bıraktım saç boyamayı da oradan....:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çantan da saçın da çok güzel:)

    YanıtlaSil
  7. iyi akşamlar banucum çantan çok güzel olmuş eline sağlık bu arada nazar boncuğun iyi olmuş öptümmm

    YanıtlaSil
  8. Saçın çok yakışmış seni başka biri yapmış havalı asi.Çantanda güzel bende severim büyük rahat çantaları .Kalp kimin kalbi acaba.

    YanıtlaSil
  9. Çanta çok kullamışlı olmuş.Bende hep çapraz asabileceğim büyük çantaları severimki içine elime geçeni doldurayım.
    Ayrıca saçlar çok yalışmış.
    İyi günlerde kullan ablacım.

    YanıtlaSil
  10. Saçlarınız çok yakışmış. Aslında ben de sürekli boyamaktan çok rahatsızım, hiç dinlenmiyor saçlarım ama ırsi olarak benim 20 yaşından beri beyazlarım çıkıyor:) Bir nevi mecburiyet benimkisi:)
    Çok yaratıcısınız. Yaptıklarınızı çok beğeniyorum. Fikrinize sağlık.
    İyi günlerde kullanın inşallah.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Amanda aman saçlar çok yakışmış Güle güle kullan bende 8 yıldır boyamıyorum öyle rahat ettimki aynaya bakıncada kendimi seviyorum ohhh boyasız hayat çok rahat çantanda ayrı güzel olmuş Çantanda çok şık olmuş bir tanede ben hazırlıyorum biterse paylaşacağım..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Saçın çok tatlı olmuş, kısa saçlılar klubü kuralım:)) ÇOk rahat kullanımı vallahi benimki seninkinden bile kısa:)Lakin boyamama konusuna ben karşıyım, erkekler bile boyuyor anacığım niye bırakasın öylekine!
    Çantada çok güzel olmuş can iyi günlerde kullan:)
    Ayy sen kokoşlaşıyor musun ne, ünvanımı elimden almaya kalkma vallahi son günlerdeki gelişini bu yönde, kitaplara kılıflar, notbooka çantalar. Sen boşver Solmaz Teyzem ne diyor bunlara ondan haber ver azcık:)

    YanıtlaSil
  13. Kısa saç size çok yakışmış,zaten gençsinizde on yaş daha gençleştirmiş.Çantada çok güzel olmuş,elinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Çanta çok hoş, ben olsam çanta yapmak aklıma hiç gelmezdi, hemen 1800'üncü yastığımı dikerdim, sonra da nereye koysam bunu diye dolanır dururdum evin içinde, o açıdan da tebrik ederim.

    Ben de saç konusunda kendime son bir şans verdim. Şu an uzatmaya başladım tekrar, son defa uzatıp, boyayıp, bir gün de tamamen kısa kestirip kapatacağım bu saç mevzuunu. Uzun zamandır kısaydı benim de, aman ne güzeldi, erkek gibi elimle taradığımla koşuyordum sokağa. Şimdi evde hep bağlı tutuyorum, afakjanlar basıyor. Çok güzel olmuş, gençleştirmiş hatta, güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  15. banucuğuma çanta da yakışır beyaz saçta,ben de düşünüyorum beyaz bırakmayı ama deren katiyyen anneanne olmaz diyor.

    YanıtlaSil
  16. saçın ilk dikaatimi çekti çok hoş olmuşsun .
    canta için birşey demiyeceğim zira kıskançlıktan çatlayacağım dermişim:)bu nasıl güzel olmuş ellerine sağlık abla güzel pazarlarda kullan:)

    YanıtlaSil
  17. çantan hem şık hem kullanışlı. Ben de hep bu tarz kullanırım. Çocuklarla hele çok rahat oluyor.
    Saçınsa ayrı bir güzel:))

    YanıtlaSil
  18. Saçın da çantan da çok güzel.Güle oynaya kullan canım.

    YanıtlaSil
  19. çantanız da saçınız da çok hoş mutlulukla kullanın sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Saçlar çok güzel olmuş,güle güle uzatın.
    Çantada çok güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. Çanta gerçekten iyi fikir, önce yastık yapacaksınız zannettim. Yıllardır kısa saçlı biri olarak tavsiye ediyorum, keşke bende boyamayı bırakabilsem!

    YanıtlaSil
  22. Çanta çok güzel de ben asıl saçlarına bayıldım. Eski resimlerine kıyasla en az 10 yaş gençleşmişsin, çok modern olmuş. Ne kadar şanslısın, herkese yakışmaz. Hep imrenirim böyle kısacık saça, hiç cesaret edemedim şimdiye dek. Bir zayıflayabilsem, ilk iş kestireceğim, ama boyamdan vazgeçmem.

    YanıtlaSil
  23. Hanım hanııııııım. Kıskanıyorum valla senin bu cin fikirleriniiiiiiiiii. Hem de çoooook. Ellerine sağlık ablam çok güzel bir geridönüşüm olmuş. Sğlıkla kullan.

    YanıtlaSil
  24. haa yorganlama dediğiniz böyle miydi banucum?
    tamam ben şimdi anladım..
    çanta şahane olmuş..hele hele yumuşak bşr şey olması çok sevimli..
    o güzel ellerine sağlık canlar canı..
    saçını çok beğendim..zaten bir yaştan sonra kısa saç bizlere daha çok yakışıyor..ben çok severim kısa saçı.hem yüz açılıyor, hem modern bir hava veriyor..
    ama boyamayı bırakman olmamış cankız..
    biliyor musun kısa saçı boyamak hem çok zevkli, hem çok kolay..ben bir kutu boyayı iki-üç defa kullanıyorum azar azar hazırlayıp..ve genelde de saçım oğlan çocuğu gibi kısacıktır..
    boyamayı bırakma be gülüm nooluurrr..
    seni sevgiyle kocamaan öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  25. harika bir değerlendirme çalışası daha, ellerine sağlık, çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  26. ne yapacağını anlayana kadar meraktan öldüm:)) bide baktım şahane bir çanta ve harika bir bayan:) çantada, saçında çok güzel olmuş banucum. her ikisini de güle güle kullan. kısa ve boya gerektirmeyen bir tarz müthiş:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Banu hanım, saçlarınız çok yakışmış. Çantanın deseni çok güzel, çantanızı iyi günlerde, iyi alışverişlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  28. Ne çıkacak ne çıkacak derken yine yeri hazır kocaman bir çanta çıktı ortaya. Nefis olmuş. Bu arada fotoğrafı görür görmez önce saçlarını farkettim Banu abla, "aa kestirmişsin pek de yakışmış " diyecektim ki sen de yazmışsın zaten. Boyadan vazgeçip beyazlarınla mı barıştın yoksa senin hiç beyazın yok mu? Bir süredir ben de boyatmıyorum beyazlarımla bakışıp bakışıp sevmeye çalışıyorum :))

    YanıtlaSil
  29. İKİ KUMAŞ ANCAK BU KADAR GÜZEL OLBİLİR..DESEN GÜZEL OLUNCA ÇANTADA ENFES OLMUŞ..ÇOK OTANTİK..HARİKASIN BANUCUM...SENDEN NE ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUZ..İYİ GÜNLERDE KULLAN...İYİ BAYRAMLAR...

    YanıtlaSil
  30. yine beni heyecanlandıran bir tasarıma imza atmışsınız çok beğendim.. ellerinize sağlık...çantaları çok severim.. 4.5 yıl gibi uzun bir ara vermiş durumdayım çalışma hayatıma bu sebeple tüm çantalarım dolap bekliyor.öyle özledimki sabahın serininde çantamı takıp koluma dışarı çıkmayı anlatamam...işte bu şahane çanta bende bu özlemi hatırlattı....

    YanıtlaSil
  31. Vallahi tam kirli çıkınsın:)) Çıktıkça çıkıyor parçalar ve tam isabetle yerlerini buluyorlar:)) Yine çok güzel olmuş. Minik suratlara kısa saç çok yakışır zaten ama boyamaktan vazgeçmek için erken değil mi?

    YanıtlaSil
  32. Kısa saça tamam boyaya devam derim. Benim pek çok ilaca alerjim var. Boyalar da kimyasal malum. Teyzemin komşusunun dayısının hanımı boyadan sonra ölüvermiş gencecik. Şimdi korkuyorum. Ama arada dipler beyazlayınca bir paket siyah bir paket kızıl kınayı karıştırıp saçımı boyuyurum. Yine de içim rahat değil. Eğer boyadan korkmasam eşimin sinirlerinin dayanıklılığını da test etmek üzere her renge boyamak isterdim:)

    YanıtlaSil
  33. Banucum ellerine sağlık kumaşın nefis çalışma süper ,sağlıkla kullan canım saçlar da çok yakışmış sıhhatler olsun.

    YanıtlaSil
  34. harika bir çanta olmuş kumaş çok değişik ve güzel çantaya çok yakışmış ellerine emeğine sağlık
    saçlar çok ama çok yakışmış...

    YanıtlaSil
  35. Çantanın kumaşına bayıldım, harika olmuş Banu..Saçında çok yakışmış, kısa saç herkese bu kadar yakışmaz..

    YanıtlaSil
  36. Bitanesin ablacım, ellerine sağlık, saçların da çok yakışmış güle güle kullan sıhhatler olsun:)

    YanıtlaSil
  37. Saçlar şahane çanta bahane.Fotoda çantadan önce saçlarına gözüm gitti.Güle güle güzel günlerde,sağlıkla kullan çok yakışmış.Şimdilerde ben de uzun zamandan sonra kısa kullanıyorum.Büyük rahatlıkmış. Boya konusunda sıkıntılıyım,hiç sevmiyorum ama olmuyor.Sana çok hak veriyorum.Çanta da şık olmuş tabi,ellerine -fikrine sağlık.Desen ne güzelmiş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. hiiii muhteşem bi kumaş.çok özgün olmuş bi çanta olmuş banu ablacım.tebrik ve hafif kıskaçlıkkkkk:)

    YanıtlaSil
  39. kumaşlar harika, çanta harika, saçlarınız harika:)

    YanıtlaSil
  40. Nedret hn. motifler çooook güzel.
    Sizde ne hoşsunuz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Senanın annesi,Nilgünüm,Fadişim,Sevgicim,Emelcim,Sezobigo,Saadetcim,Tülinim,Fikir projeleri,Özicim,Sibelcim,Dileğim,Noblessem,Asortiğim,Semicim,Şehnazım,Örgü çantam,Gönülcüm,Nazanım,Selmacım,Ecerce,bu defa çantamı ben de sevdim, saçımı da boya gidene kadar kestireyim, sonra bakarız :))
    Sevgili Uysal anne,kumaş, yazımın başında belirttiğim gibi bir şey yaparım diye getirilen iki örtü, yani ben almadım :)
    alanayım,yorganlama işi zor ama makinada, resimlerin etrafını zor geçtim :))Benim saçlar 20 yaşında başladı beyazlanmaya, ay sonuna doğru dolu dolu 55 oluyorum, artık yeter boyamak :)
    Minecim,senin saçlarına bayıldım zaten, şeklide çok hoş ve sana çoook yakışmış, bakalım ben nasıl olacağım :))
    Mevdoşum,saçımın kesimin ben de beğendim, belki hep böyle kestiririm, bakalım :) Pazarda ciciler toplamak için ideal oldu bu çanta, anca yeter; o kalp benim yedek kalbim, sayenizde kalbim sevgiyle doldu, bir yedek aldım :))
    Okuyanım,benim de 20 yaşında başladı beyazlar, ırsi :) Ama ay sonuna doğru dolu dolu 55 oluyorum, artık boyamam, üşeniyordum boyamaya, şakaklar hemen çıkıyor ya :(
    Serabım,senin saçlarının rengi de çok hoş, benimkiler nasıl meraktan çalıyorum, bazı kırlar güzel durmuyor ya... Çantanı çabuk bitir, çatlatma meraktan :)
    Fiammam,aman yeter artık, bak 55 yaşı deviriyorum, az kaldı, doğal kalsın artık. Erkeklerin saç boyamasından neffffret ederim ben.
    Kendim kokoş değilim ama ev dekorasyonunda kokoşumdur, heryer süslü olsun :)Solmaz teyzen pes etti artık birşey demiyor :))
    Nuraycım,kısa saç genelde genç gösterir zaten, ama ben yaşımdan çok memnunum, gerçek yaşımı göstermek istiyorum :))
    Sevgili Elift,bu örtüler ilk geldiğinde ben de yastıktan başka birşey olmaz diyordum ama sonra bu aklıma geldi :))Boyamayı bırakmak için çok yakınlarının fikri de önemli ama :)
    Aksungurum,benim oğlanlar da karşı ama artık yeter diyorum ben, üşeniyorum bir kere boyamaya, o şakaklar hemen beyazlanıyor filan, artık uğraşamam :))
    Nihalim,ya ben artık yaşımı göstermek istiyorum amaaa:)) Bu ay sonuna doğru tammm 55:)) Boyadan sıkıldım artık, doğal yaşama doğal saç :)) Sen kilolumusun ki, gel burada bahçede çalış, zayıflarsın :))
    Figenim,yorganlama böyle birşey, yani kapitone...Boyayla artık uğraşamayacağım şekerim, yeter, doğal yaşıyorum, saçım da doğal olsun :))
    Sevgili Cebimdeki renkler, çantamı ben de sevdim :) Canım ben uzun zamandır boyayı bırakmak istiyordum da, etrafımdakiler bırakmıyordu, ama artık yakında 55 i deviriyorum, artık yeter dedim, benim saçlarım ırsi olarak 20 yaşında başladı beyazlamaya :)Sen kaç yaşındasın ki bıraktın boyamayı, bence 50 den önce bırakmamalı hanımlar...
    Mihrimahcım,iş hayatını bırakınca benim de kocaman çantalarım kalktı ortadan, şimdi minik heybeler kullanıyorum, telefon-cüzdan-ruhsat-anahtar, okadar, oysa eskiden çantamda ne ararsan olurdu :)
    Nedretim,kirli çıkın olmama sebep olanlar var naaapim, getirdikçe getiriyorlar, yolladıkça yolluyorlar sağolsunlar, eh bende mutlu oluyorum :)55 yaş erken mi yaaa, nine oldum mecazen :)
    Nurtencim,alemsin...her renk ha, sende renk renk peruk al dene :)) Boya yeter artık, kesin karalıyım... şimdilik :)
    Tunacım,kısa saçı bende seviyorum ama arada düzelttirmek gerekiyor, boyaya gelince, 20 yaşından beri boyamak zorundaydım, artık doğal kalsın yeter diyorum :)
    Leyyam,sen bu benim uyduruk çantamı kıskanıyorsan gerçekten pes derim, şekerim senin çantaları görünce benimkiler kaçacak delik arıyorlar :)
    Zeynepcim,Nedretle yorumlar karışmış, kopyalayıp Nedrete pas ediyorum :)

    YanıtlaSil
  42. Banu hn. Ben ismi karıştırdım. yorumları okuya okuya gelirken....

    O yorumu size yazmıştım. :)

    YanıtlaSil
  43. 38 Banu ablacım, çok da beyazım var ama sıkıldım artık yahu, boya boya. :) Aslına bakarsan şimdilik aynaya baktıkça rahatsız da ediyor ama...

    YanıtlaSil
  44. Zeynepcim, olsun, Nedretle paylaşmış olduk beğenini :))

    Cebimdeki renkler, daha çok gençsin, bence boyamaya devam canım :)

    YanıtlaSil
  45. saçlarınız yakışmış ,sıhhatler olsun
    çok ilginç değişik bir çalışma olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  46. Saçın acayip yakışmış Banu ablacığım,çok güzel olmuşsun,bayıldım...
    zaten ürettiğin şeylere yetişemiyorum aman yarabbi sen pil falan mı yuttun?öptüm...

    YanıtlaSil
  47. Sevgili turkuazft, teşekkür ederim, pek rahat oldu kısa saç, taramaya gerek yok:)

    Sevgili Tatesalım, ben zaten güzelim şekerim :))))) Ah pil yutmak işe yarasa daha neler yapacağım ama, yok vucut otur yerinde diyor :)

    YanıtlaSil
  48. harikasınız ve harika şeyler yapıyorsunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamarat Kontescim, ben uydurayım, uydurduklarıma böyle güzel yorumlar yapın, var mı benden şımarığı :)) Teşekkürler :)

      Sil

İçinizden geleni yazın :)