25 Şubat 2013 Pazartesi

Havalar İyi Gidince....

Havalar iyi gidince dış işleri yapmadan olmuyor işte...
Karlı kış günleri işime geliyordu doğrusu, o zaman dış işler olmuyordu, içeride de fazla iş olmayınca bol bol elişi yapıyordum...

İki gündür hersene karışan bodrumu yerleştirmeye çalışıyorum, bu arada biraz birşeyler atmaya da uğraştım...
Laf aramızda, torbaya atıp tekrar geri aldıklarım çoğunlukta :)) Buna rağmen bu kadar çöp çıktı :
Öncesi sonrası yapayım size, bu sağ taraf, aslında bayağı düzenlendi ama fotoğraf pek öyle demiyor gibi :)
Bu da sol taraf, daha iyi gibi gibi :))
Bir yandan Bilal oğlan yukarıdaki foseptik çukurunun taşma borusunu döşüyor taaa aşağıya bostanın altına kadar kazdı çocukcağızım...
Bu da yan tarafımıza yeni gelen komşularımızın yapmakta olduğu ev...
Akşam olunca el yüz yıkanıyor, köşeye yerleşiliyor :))




45 yorum :

  1. Ah ablacığım eşimle benim tek hayalimiz emeklilikte doğa içinde bir evde oturp bahçemizle uğraşmak. Size imrendim. Darısı başımıza. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevincim, inşallah hayaliniz gerçek olur, emeklilikte en güzel hayal bu olsa gerek :)

      Sil
  2. umarım sizi mutlu edecek komşulardır
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünüm beni rahatsız etmezlerse mutlu olurum ki etmeyecek gibiler şimdilik, sanırım yaşam ve görüş açısından epeyce farklıyız :((

      Sil
  3. Merhaba Sevgili Banu.... Birkaç gündür sesin çıkmıyordu, nedeni anlaşıldı... O çıkardığın ve çöp dediğin şeylerin yarısını geri alacağına eminim. Onlar birkaç yıl daha çıkar girer, atamazsın bence!!! (Çünkü ben olsaydım aynen böyle yapardım da). Evinin olduğu çevre çok güzel görünüyor, baharda daha da güzel olacağına eminim. Güzel günlerde huzurla oturun hep... Anne sultan ve sen!

    Çok öpüyorum seni. Sevgiler kocaman Ankara'dan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demetcim, dediğin gibi bir kısmını ben aldım, bir kısmını da Bilal aldı, gerisini de çöpçüler paylaşmışlardır :))))
      Doğanın her mevsimi ayrı güzel, inşallah gün gelir birlikte keyfini çıkartırız ne dersin :)

      Sil
  4. Ayy ne işlere kalkışmışsın sen böyle, hava güzel gözüküyor ama aldatıcı bir de soğuk var dikkat et kendine, çok acele ediyorsun.
    ayyy attıklarına da geri aldıkların kadar güldüm:) O soba atılır mı kız ve o sobanın üstündeki hele hiç atılmaz o üst üste yığılı olanlar tahta mı? ayy raf yapılır onlarla git al kamyon gelmeden.Sobanın arkasındakilerle çok güzel paravan yapabilirsin 2 menteşe işini görür üstelik dağınıklığı da gizer koyacağın yerde dur atmma geleyim beraber atalım sen coştun durduk yerde ki köpükleri bile atmışsın:( Tuhhhh tuhhhhhh. BU arada çantamı yayınladım sana bahsettiğim gel bir bak bakalım beğenecek misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Fiammacım şimdi sana laf yetiştiremeyeceğim, ama sayende tahtaların bazıları geri alındı, saülam köpükler duruyo, pisler atıldı... Bloguna hala bakamamışım :((((

      Sil
  5. İçimden geleni yazdım göndere bastım gitti:( kayboldu:(( Ayyy yeniden yazmayı deneyeyim:)) Bak havalar ısındı gibi gözüküyor ama daha da bir soğuk diikat et kendine erken başladın bu işlere içeri dışarı girip çıkarken terleyip üzüteceksin.
    Ayyy attıklarına ve geri aldıklarına kahkahalarla güldüm. O soba atılır mı, ve sobanın üstündeki, Ahhh o sağdakiler tahtamı ne güzel raf yapılır onlarla, ve sobanın arkasındakilerle de paravan. Benim yok senin olsun bari 2 menteşe işini görürü hem koyacağın yerde de dağınıklığı gizler. Çöp kamyonu gelmeden git al onları da:) Sen iyicene abartmışsın işi köpükleri bile atmışsın:( Dur bekle bari ben gelince beraber atalım böle zıvanadan çıkmış halde yarayacağı yaramayacağı atıyorsun.He hee gelince gireceğim bu defa kimse beni durduramaz:))

    Bu arada çantamı yayınladım bak bakalım beğenecek misin?

    YanıtlaSil
  6. Bahar geliyor Banu hanımcım ama erken davranmışsınız bencede bu işler icin , bu zamanlar en tehlikeli hastalık tuzaklarıdır.. Sağlıklı olun inşallah... Kimbilir ne güzel olacaktır sizin bahçe varenda teras falan baharda-yazın... Keyifle hazırlamak oturmak nasip olsun inşallah... Ah birde umarım iyi bir komşu geliyordur size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihancım işler bahara kalınca çok sıkışıyorum, şimdiden yaparsam rahat edeceğim, hazır kış karsız geçiyor... Keyfini sürmeye bekliyorum sakın unutma :)
      Komşular şimdilik rahatsızlık verecek gibi görünmüyorlar, ama sadece komşu olarak kalacaklar gibi :)

      Sil
  7. Büyük işlere, hem de erken kalkışmışsın, aman kendine dikkat et. KOlay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Nowacraftcım, bitsin işlerde baharda biraz rahat edeyiiim :)

      Sil
  8. Devrim O çöplerin yarısından çoğunu geri alırdı emin ol. Bizde ben atıyorum o geri alıyor:)) Bir de düzensiz çöpçü olunca işler sarpa sarıyor....
    Kolay gelsin sana havalar açınca bahçe zamanı geldi ille ki. Bende 3 gündür elime kitap alamıyorum. Sürekli bir iş hali evde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ondan eminim Saadetcim, ben de Bilal de bir kısmını geri aldık zaten :))))
      Şimdiden temizlikler yapıldığı için bahara bahçe işi az kaldı çoook mutluyuuum :))))

      Sil
  9. Kolay gelsin Banu hanım; düzenleme işleri her zaman zor ve yorucu olur Allah yardım etsin. :) Komşunuzun evini ilk başta tuğla beton diye tahmin edip içimden eyvah diyesim gelmişti, ama çok şükür fotoğrafa dikkatli bakınca ahşapmış sizin adınıza çok sevindim inanın. :)Şimdi yaylalara bile kiremitten, betondan sevimsiz evler yapıyorlar.

    Yaşadığınız yer gerçekten çok güzel. Sizin oraları AVM'lere tercih etmem! O taraflardan gelen temiz havayı teneffüs ediyorum burada sizi takip ederken. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Yamak)Saadetcim sağolasın, bizim evde zaten düzenleme işi hiiiç bitmiyor :(
      Komşunun evi içi ahşap dışı ondülin kaplı !!! Bizim buralarda tamamen ahşap olan bir bizim ev var, bir de yakınlarda küçük bir tane var, gerisi koca koca beton evler :( Beklerim temiz havaya :)

      Sil
  10. Valla helal olsun sana. Bodrum kolay kolay düzenli durmaz ki anacığım. Benim bodrumum evin içindeki odalardan biri zaten. Topla toplayabilirsen. O odayı toparlayana kadar 3 zigon yenilerim ben. "Dağıtma" diyorlar da.. Bu hiç mümkün değil. Herşeyden önce yeni objeler çıkıyor. Yığıyorsun bir yerlere. Sonra yeni birşeyler satın alıyorsun. Onları da yığıyorsun bir yerlere. Yığıyorsun çünkü yeni gelenlerin yeri yok. Onlara yer açmak için her şeye yeni baştan yer ayarlamak gerekiyor. Velhasılı atölyeler asla temiz ve düzenli olamıyor. Hele de boyalar.. Ah o boya lekeleri.. Evdeki ikinci banyoyu hobilerime kurban ettim ya.. Ne diyeyim.. Ellerin dert görmesin. Güle güle dağıt. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsümcüm, anneni yanına al bak o zaman heryer nasıl düzenli olur, hatta hobilerine bir müddet nasıl veda edersin :))))

      Sil
  11. canım benim yine yorulmuşsun. bahçeli evinde bu türlü dertleri oluyor demi.ama yine de güzel doğayla içiçe olmak.örtüyü merak ettim şimdi.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mihrimahcım, haklısın, ne kadar yorulsamda şöyle bir etrafa bakmak dinlendiriveriyor :) Örtü daha bitemedi maalesef ...

      Sil
  12. oh ne güzel detoks olmuş. keyifle oturun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz oturamadım Petekcim, hasretle keyfini sürmeyi bekliyorum :)

      Sil
  13. çok özendimm şuanda yaa nasıl güzel görünüyor orası hele el yüz yıkandıktan sonra geçilen köşe de neler neler yapılmaz ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Boşnak kızı, doğa zaten insanın yorgunluğunu alıveriyor, elişi köşeleri ise hangimizin favorisi değil kiii :)

      Sil
  14. sevgili Banucum bizim evde yakında seninkine benzeyecek hiçbirşeyi kıyıp atamıyoruz)))ama oturduğun yere bayıldım açık havada nasıl güzel işler çıkar kimbilir.)))sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma Tümaycım, nereye kadar bu çöpçülük bilemiyorum :( Bakalım bu sene üretim yapmaya daha çok zamanım kalacak mı, şimdiden çoğu işi bitirdik ya :)

      Sil
  15. sen yine yormaya başlamışsın kendini daha yeni toparlamadın mı?en çok bu havalar hasta eder adamı dikkat et kendine.komşuların evide bi değişik duruyor bakalım nasıl insanlar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanayım, bitmiyor şu yerleşme işi valla ya, 7 senedir yerleşemedik :)))
      Komşular kendi çaplarında iyi insanlara benziyorlar, ama kendi çaplarında....

      Sil
  16. Kolay gelsin :) http://denizevin.blogspot.com/ Beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin (Evin) Denizcim, sağolasın :) Baktım da çeyiz hazırlıkları var, ne güzeldir, ne heyecandır... aaaah... ah :))

      Sil
  17. Havalara aldanıp içeri dışarı derken dikkat.. Komşuların inşallah iyi olurlar. onlardan haber verirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur Başakcım, zaten anam sürekli söylüyor merak etme :))))
      Komşular şimdilik iyi gibiler, kendi çaplarında...

      Sil
  18. Adaşım tatlım ,kolaylıklar diliyorum sana,bir de tembelim diyorsun bazen ,ben anlamadım tembellik nerende?
    Hep bir uğraş hep bir didinmeler peşindesin,bir de göze gitap eden güzel işlerin var:))
    Son olarak köşene bayıldım..çok canım çekti orada bulunmayı..keyifli dinlenceler sana..öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banucum, üretim yapmadıkça kendimi tembel hissediyorum işte :))
      Köşemi paylaşırım, hem güzel dedikodu da yapılıyor, hadi gel :)

      Sil
  19. AHHH OKURKEN ÇOK KEYİFLENDİM BENDE KUVVETİMİ TOPLAYIP DOLAPLARA BİR GİRİŞSEM ELLEİNE SAĞLIK VALLA BUKADAR İŞLE NASIL BAŞ EDİYORSUN HELAL OLSUN ÖPTÜM SENİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Mevdoşum yaaa, işin mi yok, bırak dolaplar öyle kalsın...anam olmasa hiiiç elimi sürmem :)) Bana kalsa sadece hobilerimle uğraşır, hobi malzemelerimi düzenlerim :))))

      Sil
  20. Bitmez senin işler, bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor Tülinim bitmiyor... tam bitti diyorum, anam yeni iş çıkartıyooo :((

      Sil
  21. Kolay gelsin de geçenlerde yine bir operasyon sonu bîtap düşmüştün. Dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde operasyonlar hiç bitmiyor Proje çantam, ben de doğru dürüst bi dinlenemiyoruuum :((((

      Sil
  22. banucum...
    dun cok cok guzeldi hava
    ama bu gun buz gibiiiiiiiiii
    aman usutme
    bende pazar sabahi sapancaya gitmistim
    2 gece kaldim oglusumda
    kendi bahcemde dun cok mutlu saatler gecirdim:)))
    evin onundeki minik bahceme yeni duzenlemeler getirdim
    gun boyu cok ugrastim...dahada cok is var
    senin bodrumu dusunemiyorum bile...misler gibi olduguna eminim
    ellerine ,kollarina saglik
    seni kocaman opuyorum























    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihanım, yaptığın işleri öyle güzel anlatıyorsun ki, hiç yorulmadığını düşünüyor insan, bravo valla :)

      Sil
  23. ANACIM KURBAN OLURUM, O BODRUMA BEN DÜŞSEM KAYBOLURUM BENİ FARKETMESSİN BİLE :))) BENDE BAZEN ATILACAKLARI AYIRIRIM ATANA KADAR BİRKAÇ KERE ELERİM İÇİNDEN ,ONUN İÇİNDE EV SENİN BODRUM GİBİ DOLDU... O YAN EVEGÖRÜŞÜRÜZDE BEN TAŞINICAM. EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞÜRÜZ HER GÜN OTURUR EL İŞİ YAPARIZ. ŞAKA BİR YANA O YAN EVE TALİBİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Süheylacım yaaa, senin gibi komşum olsa daha ne isteriiiiim.... Bol bol çöp toplarız ne güzel :))
      Yan tarafı alanlar da hiç anlaşacağım tipler değil maalesef :(

      Sil

İçinizden geleni yazın :)