25 Ağustos 2014 Pazartesi

Mutluluk Parçacıklarım ... :)

Her başladığım kitap bir heyecan kaynağım, her bitirdiğim ise mutluluk dağarcığımda bir parçacık :)

Debbie Macomber tarzında ve tadında bir kitap. Örgü kulübü odağında hatunların hayat kavgaları...
Bu kitabın filmi çevrilmiş, hem de Julia Roberts başroldeymiş... Çok severim Julia Roberts filmlerini, ama böyle bir filmi duymadım... Var mı gören, bilen, seyreden ?

Geçenlerde alışverişe indik Seville beraber, Şok ta bu bıçakları gördüm ya, hemen atladım tabii :) 2,99 lira, hem de çileklisini bulduuum, Sevil de armutlusunu aldı. Minicik bir parçacık daha mutluluğuma katıldı. İşte bu kadar kolay mutlu oluyorum ben :))
Ah bu dayanamadığım yünler... O kadar çok aldım ki, başka hiçbirşey yapmadan onları örsem biter mi kiii :))
Ama bunlar da çok cici renkli ve kalın ve sıcacık görünüyorlar değil miii :))
Bugün hava kapalı, yağmur geliyor sanırım...
Yapacak çoook iş var ama şimdilik uzanıp kitap okusam diyorum...

E.L.James'in Grinin Elli Tonu-Karanlığın Elli Tonu-Özgürlüğün Elli Tonu üçlemesindeyim... Herbiri oldukça kalın, birincisi 576 sayfa bitti, ikinciye başladım. Erotik kısımlarla dolu ama akıcı, sürükleyici. Uyuşturucu müptelası bir annenin yaşantısının yarattığı ve tüm ömrünü etkileyecek olan travmayı yaşayan minik bir bebek, şiddet uygulayan bir babanın ve sevgi arayan bir annenin kendisine hiç güveni olmayan, hayattan korkan minik kızı, yıllar sonra bu ikisinin arasında aniden oluşan derin bir aşk...Filmi de çevrilmiş... Sinemadan öyle uzak kaldım ki, video da seyretmez oldum nedense :(





17 yorum :

  1. bıçağın çok güzelmiş banu ablam,güzel günlerde kullanmanı diliyorum.
    ben de senin gibi emekli olup,doyasıya kitap okumak istiyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Miniğim, emeklilik için sabıııııır :))

      Sil
  2. Merhaba Banu Hanım, bloğunuzu yeni keşfettim; Julia Roberts’ın Örgü Klübü adlı eserin filminde oynayacağını ben de okumuştum ama proje hayata geçti mi bilmiyorum; bu arada, Şok’tan 2.99 TL’ye aldığınız bıçağın (güle güle kullanın) aynısını (sadece deseni farklı) geçen ay Datça-Migros’tan 9 TL’ye aldım. Türkiye’deki fiyat farklılıkları inanılmaz, değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sevgili 4ncü Ev :) Fiyat farkı inanılmaz gerçekten, acaba Migros-Şok farkı mı diyorum, çünkü bildiğim kadarıyla Migros ve Şok un fiyatları bölgesel olarak değişmiyor, iddia etmeyeyim de...

      Sil
  3. filmin adı "the friday night knitting club (cuma gecesi örgü kulübü).... bizde "örgü kulübü" adı ile gösterildi ama ben de hala izleyebilmiş değilim... çünkü film sitelerinde gösterimi yok hiç... dvd si var mı bilmiyorum... şu sayfada örgü konulu filmleri görebilirsin banucum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy öyle sıkışık zamanda yazmıştım ki üstteki yorumu linki eklemeyi unutmuşum... :)

      http://www.iknit.org.uk/knittinginfilms.html

      Sil
    2. Sağolasın Ruşenciiiim :)
      Linki aldım ama şimdi bakmayayım, hala bizim köyün hatları yapılmadı, mobil modemle mümkünü yok seyretmemin, yayını zor yapıyorum :((

      Sil
  4. Bloglardan ve hatta facebooktan uzak kaldığım zamanlardayım yine, ama oturunca seninkini okumadan geçemiyorum, renkli arkadaşım benim. Öncelikle sağlıkla ilgili testlerin sonuçları için geçmiş olsun ama sanırım geçici bir durum çünkü sende durması yerleşmesi imkansız :)
    renkli bıçaklarını çok sevdim ben de gördüm tam alıyordum evdeki bıçaklar gelince aklıma bıraktım ama o kadar güzel fotolamışsın ki galiba dayanamayıp alacağım. Şu yer değiştirme, taşınma işleri beni o kadar meşgul ediyor ama artık sakin bir yaşam için dayanıyorum. Seni unuttuğumu sanma en kısa sürede görüşme imkanı yaratacağım inşallah.
    Annene saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nur'um, Yaşamın Kıyısındayken var mı teğet geçip kaçmak :) Bak... Renkli şeyler insanın ruhunu da renklendiriyor, hemen gidip al bir tane bu bıçaklardan, hatta, birkaç tane al bence :)
      Yeni bir ev yeni bir hayat sayfasıdır benim için, herşeye yeniden başlarım, sen de öyle yap, yeni bir gençlik sayfası aç hatta olur mu :) Öptük seniiii :)

      Sil
  5. Banu Ablacm, her zaman yazamasamda sana enerjini, yaşadıklarını takip
    ediyorum. Kızımı sizin aşağıdaki okula yazdırdım. Bu sene oralardayım, inşallah
    tekrar görüşürüz. Ayhanı da bulursam :)
    Anneciğine selamlar, dualarım sizle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketciiim... Bir göründün bir yokoldun güzelim yaaa :(
      Ama artık en azından aşağılarda biryerlerde buluşuruz buraya çıkamasan bile değil mi :)
      Okulunuz hayırlı olsun, şeker kıza başarılar :)
      Ayhanı bulması zor, işyeri uzak ya artık, ama face hesabı açık sanırım :)
      Sevgiler ...

      Sil
  6. Acaba kaç kişi senin gibi yün kolleksiyonu yapıyordur. Ben kitap okumuyorum. Film de izlemiyorum. Hobi odama da girmiyorum. Bahçeye bile çıkmıyorum. Öğlene kadar uyuyorum. Sonra yemek -çamaşır -bulaşık gibi işlerle gün bitiyor. Geceleri de bilgisayarda ya e-kitap , makale vs. okuyorum ya günlük yazıyorum. İnternette dolaşıp karavanlara, ahşap evlere bakıp hayal kuruyorum. Bazen ev planları çizip eğleniyorum. Abuk sabuk PC oyunları oynuyorum. Gün bitiyor. Kısacası kendimi böyle tüketiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa... Ama bu koleksiyonu harcıyroum da ben Gülsümcüüüm, ayrıca dantel-fisto-kurdele koleksiyonum, kumaş koleksiyornum, hatta çöp koleksiyonum da vaaar yaaaaa :))))
      Her türlü tüketime karşı olduğumu biliyorsun, üretime geç üretimeeeee, yazdıklarını-çizdiklerini-hayallerini paylaş hiç değilse yani :)

      Sil
  7. O bıçakların güllüsünden var bizde de :)
    Kitap okuyamıyorum bir müddettir, çok kızıyorum kendime ve seni de çok tebrik ediyorum bu hususta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okumak zaman dilimi istiyor Esencim, ve beynin başka şeylere takılı olmayacak, takılı olursa aynı sayfayı döne döne okuyor insan :)

      Sil
  8. SEVGİLİ BANUCA BEN DE BİR KAÇ YIL ÖNCE SEYRETTİĞİM BİR FİLMİ ARIYORUM.BEŞ ALTI AMERİKALI KADIN KIRKYAMA BİR ÖRTÜ OLUŞTURUYORLARDI HEP BERABER.HER BİRİ KENDİ KOMPOZİSYONUNU YA DA NE DENİYORSA PARÇASINI OLUŞTURMUŞ VE HİKAYESİNİ ANLATIYORDU.FİLM GERİ DÖNÜŞLERLE HER BİR KADININ HİKAYESİNİ İŞLİYORDU.KADINLARIN BİRİ DE ZENCİ İDİ VE O DA IRKININ KIRGINLIĞINI TAŞIYORDU PARÇASINA .BİR DAHA İZLEYEMEDİM O FİLMİ...BİR DE DÜŞÜNCESİZ YAYINCILAR FİLM BİTİMİNDE CAST VE YAYIN BİLGİLERİNİN YAYININI KESİYORLAR ....ORİJİNAL İSMİNİ DE GÖREMEDİM ...NİYE BU KADAR UZATTIM...BEN DE ELİŞİNİ,DİKİŞ NAKIŞI ÇOK SEVERİM.İÇİNDE SANAT GEÇEN KADIN ZERAFETİ ,ÜRETEN KADIN COŞKUSU GEÇEN BU FİLMİ HEP ARARIM İŞTE...HERKESE SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adını göremediğim sevgili arkadaşım...
      Belki konu itibarıyla google da aransa bulunur o film...
      İnsan sevdiği konularla ilgili romanları daha bir zevkle okuyor, filmleri daha bir zevkle seyrediyor...

      Sil

İçinizden geleni yazın :)