2 Nisan 2018 Pazartesi

Diren Banu...

Pes ettiğim çok zaman oldu.
"Yeter artık, çok yoruldum"diye hüngür hüngür ağladığım zamanlar...
    Öyle zamanlarda annem en büyük desteğim,
 Bıdık en yakın teselli edicim di. Hala böyle zamanlarım oluyor ama ikisi de artık yok :(


Şimdilerde böyle hissettiğimde hemen yeni bir şeye başlıyorum, seçim keyfime ait. Ya bir kitap, yeni bir dergi, ya da hobi odama girip yapabileceğim ufak tefek birşeyler bulmak gibi.

Çok kitap okudum. Birara yapabildiğim tek şeydi. Eskiden herbirini sizlerle paylaşırdım ama ipin ucu kaçtı😐
 Mesela bu eve taşınırken bir fileye doldurup yıkadığım kumaş süsler var tekrar tanzim edilecek,
 malzeme kutularım var etiketleri yenilenecek...
 
 
Bu arada  bir de kendime telkin yöntemim var. Buna çok küçük yaşlarda başladım, 2.5 yaşında çocuk felcine yakalanıp hayatla mücadeleye başlayınca,
 kendi vücudumla konuşmaya başladım. Ailemin ve doktorumun büyük desteğiyle ağır bir çeşidine yakalanmama rağmen başedebildim, bu kadarına mucize gözüyle baktı tıp.Geride bıraktıklarıyla kanser olan kadar dostça geçindik ve birşeyden geri kalmadım hemen hemen.
Okul yıllarımda her türlü oyundan,
beden derslerinden geri kalmadım, iyi voleybol oynardım ve Galatasaray Yüzme Kulübünde ilk kız maratoncu olarak yetiştiriliyordum, (ozamanlar paralimpik yoktu, lisans vermediler maalesef )...

27 senelik başarılı bir iş hayatım oldu.
Geride kalan sadece sol bacağımı tutan bir cihaz oldu. İşte şimdiki ağrılarımın nedenlerinden biri de bu. 
Bu arada yaşadıklarım zaten bu blogda kayıtlı.
Hepsi geride kaldı, daha da gerilere gömeceğim onları Allahın izniyle.

Amaç oldukça umut hiç tükenmez...
Bence... 

Artık tehlikeli olacağı için arabamı sattım.
Onun yerine 3 tekerlekli elektrikli beyaz bir motosiklet alacağım ve 85 lik çılgın bir nine olacağım günü iple çekeceğim :))

Şimdi ne yapıyorum, neredeyim... 
Arkası yarın.... 😆
 




28 yorum :

  1. Yıllardır bize de umut oldunuz, türlü türlü şeyler öğrendik sizden. Rahmetler üzerine olsun Solmaz Sultan'dan dansöz oya yapmayı öğrenmiştim mesela. Yaptığınız o harika hesap işi örtüler de zaman zaman girip bloğa, halâ baktıklarımdan...
    Onun için...
    Allah'ın izniyle, daha sizden neler neler öğreneceğim günleri de sizinle iple çekiyorum.
    Ama en çok da o umut gücünüzden etklileniyor, gıpta ediyorum...
    Yarını sabırsızca bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ecehan, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz paylaşmamız sayesinde. Ben bile şimdi kendi yaptıklarıma dönüp baktığımda "vay be, neler yapmışım" diyorum. Eskisi gibi faal olamasamda birşeyler deniyorum fiziki durumum elverdiğince. Paylaşacağım elbette :)

      Sil
  2. Ne kadar özlemişim blog yazılarını. Sanki yeniden doğdun gibi. Uzun bir maraton koşusuydu da şimdi madalyanı alıyorsun gibi. Diren Banu. Seni gördükçe kapıp koyverişlerimden, içime kapanışlarımdan kurtulabilirim diye düşünüyor ve cesaretimi toplamak için gayret sarfetmeye başlıyorum. Belki ben de başarırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bana sor Gülsüm ah bir de bana sor. Ama devam devam devam :)

      Sil
  3. 3 tekerlekli motosikletini kullanan Banu Nine'nin arkasına, 80'lerinde yaklaşan bir şişko teyze olarak; kaykayla asılmazsam bana da Nurdan demesinler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günler bir gelsin Nurdan, çılgınlıkları o zaman gör :))))

      Sil
    2. Yakaladım sizi, bir iki tekerlekli beyaz da ben aldım yakın zamanda. Öğreneyim hep birlikte çıkalım trafiğe. Bu arada bir türlü kimlik şeyi yapamadım. Ben Gonca

      Sil
  4. Canım ablacım her zaman örnek aldığımız biricik sultanıımız...sen herşeyi başarırsın sonsuz sağlık ve huzur diliyorum sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Tülinim, inşallah daha iyi günler göreceğiz, hep beraber :)

      Sil
  5. Devamını heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkası yarın gibi oldu değil mi sevgili Hüznün tadı :))

      Sil
  6. Siz bir harikasınız, sizden çok konuda ilham aldım, devamını bekliyorum. Bizim için kendinize iyi bakın. Sizi çok seviyorum ve öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hayat... Bundan sonrasında ilham alabileceğin birşeyler çıkar mı benden bilemiyorum, ama kendime iyi bakmaya çalışıyorum, çünkü yaşamayı seviyorum, kocaman sevgiler :)

      Sil
  7. Banu Ablacim ne kadar ozlemisim yazilarini. Birdy olarak hep takip ederdim. Kayiplarini hep takip ettim ama hep takdir de ettim bu dik ve kuvvetli durusunu.. bloguna geri geldin, hos geldin diyeyim. Seni seviyorum..

    YanıtlaSil
  8. Sizi her gördüğümde içimi huzur kaplıyor. Enerjiniz öyle güzel ki,iyiki sizi tanıdım, sıkı takipcinizim. Herşey gönlünüzce olsun her zaman.. Sevgiler ablacım ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki varsın Neslicim, sizler benim motivasyon kaynağımsınız:)

      Sil
  9. Gerçek hayatta birbirimizi görmemiş olsakta seni seviyorum,yeni yazilarini merakla bekliyorum. Sen güçlü bir kaďınsin bunu da atlatırsın. Çok öpüyorum sevgiler❤ Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler birbirimizi görmeden öyle tanıyor öyle bağlanıyoruz ki, ilk karşılaşmada kırk yıllık dost gibi hiç yadırgamıyoruz.

      Sil
  10. Banuşum sen,direnişin sembolüsün.Hikayeni baştan beri izledigim icin cok sanslıyım.O dağdaki evde yaşayan Banu'ya az kaldı.
    Seni bir gün ziyaret etmek bu seneki planlarım icinde birinci sirada..
    Ćook öpuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Lalecim. Dağda yaşayan Banudan artık yaşçada çok uzağındayım, ama ruhen aynı sayılırım. Ne güzel olur ziyaretin, çok sevinirim :)

      Sil
  11. Banucugum cocuklugundan belliymis Azmin. .Bu her insanda olabilecek bir özellik değil. Yaşadıklarına empati bile yapılamaz emin ol.Ama geride kalması da çok güzel. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey geride kalıyor ya zaten Neşecim, geriye bakmanın kimseye yararı yok, ders alınacksa da alınmıştır zaten :)

      Sil
  12. Bu kadar değil Banu,henüz herkes duymadı.Birden gelen bahar ;rehavet verdi.Herkes kuşu beklerken yaz geldi havasına giriverdi😜ben mi? Yok canııım .Evin yolunu bulabilsem blog da yazarım dikiş de dikerim 🙃 Şimdilik yorum yazabiliyorum

    YanıtlaSil
  13. Sen anlatınca kolay görünüyor tüm zorluklar. Sabrın, azmin, yaşama tutkun ekrandan çıkıp gönüllere doluyor sanki Banu.
    Hep bir şeyler öğrettin paylaştıkça. Şimdi de öğretiyorsun. Hem de ne kadar önemli şeyler....

    YanıtlaSil
  14. Harikasın ablam, bu enerjin bize de bulaşır buralardan inşallah.. ♥

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)