17 Kasım 2009 Salı

Enginar-Şifa kaynağı

http://fuat-gencal.blogspot.com/2009/11/enginar.html adresinden alıntıdır.

Enginarla yapılan şifa terkibleri

Ödemde, akut eklem romatizmasında, 1 bardak suya, 4-6gr ufalanmış enginar yaprağı konur 5-10 dk kaynatılır, günde birkaç bardak içilir.

Kansızlıkta, 2 kilo suya 30 gr engimar yaprağı, 1 su bardağı kuru siyah üzüm, 1 kaşık pelin ufalanıp konur orta ateşte 1 saat kaynatılır, soğutulur içerisine bal konularak içilir.

Vücudun ter kokusunu gidermek için, enginar saplarını balla yapılmış sirke şerbeti ile kaynatıp içmek fayda sağlar.

Karaciğer hastalıkları için, enginarın yemeği yapılır, enginar yaprakları kekik ile kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Safra kesesi taşları için, enginar yaprakları, mısır püskülü ve kekik ile beraber kaynatılıp içilmeye devam edilirse çok fayda sağlar.
Damar sertliğinde, enginar yaprakları ayrık otu koküyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içilirse fayda sağlar.

İdrar söktürücü olarak, enginar yaprakları kekik ile kaynatılıp balla tatlandırılıp içilir.

Anne sütünü artırıcı olarak, enginar yaprağı, maydanoz, çörek otu, kekik kaynatılıp içilmeye devam edilir.

Gözleri kuvvetlendirici, enginar yemeğini bolca yemek çok fayda sağlar.

Mide ve bağırsak düzenleyici olarak, enginar yaprağı, maydanoz ve mersin yaprağı beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içildiğinde fayda sağlar.

Kalp güçlendirici olarak, enginar yaprakları oğul otu ve karabaş otu ile kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk içilmeye devam edilir.

Saç bakımı için, enginar yaprakları kaynatılır bu su ile saçlar yıkanır.

Kandaki yağ oranını düşürücü, enginar yaprağını kekik, mısır püskülü ve ayrık otu ile beraber kaynatıp soğuk olrak içmeye devam edilir.


1 yorum :

İçinizden geleni yazın :)