8 Kasım 2010 Pazartesi

Gardrobumu yeniledim :))

Bu aralar kendi yatak odamı yenileme çalışmaları içindeyim diyordum ya, yatak örtümü yenilemiştim, şimdi gardrobumu yeniledim :))

Taaa 1985 yılında almıştım bu gardrobu, o yıldan bu zamana kaç kere ev değiştirdi saymadım... E haliyle sıkıldım hep aynı dolaba uyanmaktan, yenisini almam, bu sağlam daha, o halde değişiklik şart oldu dedim ve düşüncelerimi uygulamaya geçtim....
İşte solda eski hali, sağda yeni hali :)

 Normalde kapaklar sökülür, dışarı alınır, üstü zımparalanır, yeni vernik atılır, falan filan....

Oysa canıtez bendeniz bu hale getirmek için neler yaptım...
Önce kapak üzerinde ne var ne yoksa söktüm, üzerini bir güzel sildim...

Kapak kulplarını ve çıta köşebentlerini beyaz yağlıboya ile boyadım...
Duvar kağıdı almıştım, tam istediğim gibi güllü çiçekli, hem de saten, yani pırıl pırıl... Kağıtları ölçüp biçip patteks ile kapaklara yapıştırdım...
Sıra geldi kenarlarına çıta yapıştırmaya... Gittim yapı markete, istediğim gibi çıta buldum ama yetersiz, gerisi de yok, çıtaya benzer birşeyler var mı dedim, yok dediler... Olurmu, kafama koydum bir kere, bulurum ben, dolaşmaya başladım veee buldum :))
Nasıl güzel değil mi, bunlar biçilmiş halleri....
Ama bunlar ne, ahşap çıta mı... Hayıııır, bunlar kartonpiyer bölümünde bulduğum strafor kartonpiyer çıtaları, hani benzer birşey yoktu? Ben bulurum işte :))
Aldım onları, siyah yazılı yerleri vardı, hafif zımparaladım, beyaz boyadım, sonra hertarafını sarı içine azıcık kahverengi kattığım akrilik boya ile bir güzel boyadım... Ahşap gibi görünüyor işte :))

Sonra strafor yapıştırıcı ile başladım yapıştırmaya, işte böyle...
Çekmecelerin bölümü nasıl ama :)) Yakın çekimdeki montaj hatalarını görmezden gelin ama, tutkal taşmış, beyaz boya izi kalmış filan :))
Haaa... Çıtaları takmadan önce kulpları taktım, sonra baktım beyaz fazla sırıttı, üzerlerine sarı sim boya attım, daha iyice oldu :))

İşte böyleee... Gardropla işim bitti... Amaaa yatak odamla işim bitmedi, dahası var, merak edin biraz daha, bugün yoruldum, bahçede işlerim vardı, şimdi televizyonun karşısına geçeceğim, Esra Erol'u seyredip şile bezimi işleyeceğim :)) Önce birer kahve yapayım, anacığımla içelim karşılıklı :))


38 yorum :

  1. Enerjine hayranim. ellerine saglik, odaya cok farkli hava katmis. müsade edersen bi tavsiyede bulunayim. cercevelerin etrafini silikon ve acryl ile cevirirsen belki dahaorijinal durur. ne dersin?

    sevgiler eli

    YanıtlaSil
  2. Çok zevkle okuyorum ben seni...O kadar kafama göre ki yaptığın işler..Bir kere bende sevmiyorum sağlam eşyayı atmayı..Bu dolaba da bayıldım, lojmandaki dolapları bir gözden geçireyim, çok güzel fikir oldu bana...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. aman da aman bu ne güzel bir dolap.yeniden doğmuş,banuşun ellerinde yeniden hayat bulmuş.tepe tepe kullan şekerim ve de ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  4. O dolap kapaklarını söktüğüne göre kolun iyi durumda banucam... Çekmece kulplarını da simli yapsana... ellerine sağlık çok güzel olmuş, iyi günlerde kullan...
    Bana kalsa o odanın tümünü yani duvarları ve ahşap tüm bölümleri soft bir pembe veya soft bir buz beyazına boyardım yaaa seni ayartmayayım durup dururken başına daha fazla iş çıkartmayayım.

    YanıtlaSil
  5. banucum çok güzel olmuş...en güzel günlerde kullan canım..insan bir süre sonra sıkılıp değişiklik yapmak istiyor...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş ablacım. bende gardırobumu yeniledim ama basit olmuştu içime sinmiyodu süper bir fikir verdin bana. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. sen...
    muhteşem bir iş çıkartmışsın...
    ellerine sağlık,ama en çok da yılmayan enerjine sağlık:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bu hali çok şık olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. var ya....sen süpersin...harika olmuş banum, ellerin dert görmesin senin e mi... öpüldünüz canlarım:)

    YanıtlaSil
  10. Banuşum,
    maşallah her iş geliyor elinden
    çiçekli herşeye bayılıyorum
    güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  11. valla pes diyorum :)) ne kadar beceriklisin. çok güzel olmuş, ellerine sağlık ama elin ne durumda? iyileştinmi?

    YanıtlaSil
  12. süper bir çalışma kişiye özel güzel ve özenli bir iş çıkartmışsın ortaya ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  13. banucaaam benim,yaptıklarınızı heyecanla takipteyim her zaman,harikasınız,ellerinize sağlık,döktürmüşsünüz yine,devamını bekliyorum,merakla hemii de:))))

    YanıtlaSil
  14. Banu hanım desene bayıldım, süper bir iş çıkartmışsınız..ellerinize kollarınıza sağlık..iyi günlerde kullanın çiçek kokularında uykuya dalın..:))

    YanıtlaSil
  15. çok güzel olmuş banu abla,desene bayıldım,güzel günlerde kullan inşallah,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Ohh.. ki ohhh... süper olmuş.San ki yeni mobilya almışsın gibi oluyor değil mi?Değişiklik bu işte.Geçenler de aynı dertden muzdariptim ,ben de başlığıma perdemin kumaşından kılıf diktim.Üstüne geçirdim.Nasıl değiştirdi sorma.Kimseyi bilmem ama benim içim açılıyor.Banu'cum şu strafor kartonpiyer çıtalar sağlam mı?Her kalınlıkta da bulunuyor mu?Bana 2 metre boyunda 4 direk lazım.Bulursam kafamda bir şey var,güzel olursa gösteririm.

    YanıtlaSil
  17. oy oy oyyy ne güzel olmuş verdiğin emeğe değmiş yarın sabah dallı güllü bi dolaba uyanacaksın ne güzel birde en sevdiğim deseni seçmişsin emeğine sağlık sevgili banu,hadi bitirde şu yatak odasını boylu boyunca bi resimle bizde ağzımız açık bakalım öylece yaptığın harikalara... :)

    YanıtlaSil
  18. harikasın ablacım ellerine emeklerine sağlık. Güzel günlerde kullan. Öptüm...

    YanıtlaSil
  19. MAŞALLAH canım formundasın yine. sağlıkla kullan ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. tek kelime ile SÜPER.....

    YanıtlaSil
  21. Benimle yaşıt bu dolab bende mi eskidim yani :) ... Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş ..

    YanıtlaSil
  22. Banucam sen hiç mi durmuyorsun sürekli bir hareket valla hayranım sana bende senin gibi olmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  23. harikasın yine, harikalar yaratmışsın. hakikaten acayip bir enerji sizdeki. dolapların yeni halleri çok güzel olmuş. güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Eli, enerjim var ama, artık o enerjiyi taşıyacak vücut yok maalesef :) Tavsiyen çok güzel, beğendim, ama benim bir huyum var, bana göre gardrop bitti, artık dokunmam :)) Yoksa sıkılırım...

    Nazancım, zevkle yazdığım sayfalarımın, zevkle takip edilmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor, paylaşımın mutluluğu bu işte... Yenilemek yenisi almaktan daha zevkli, bir kere "ben yaptım" demek var ya :))

    Sevgili Serpil, sağol canım arkadaşım, bir 25 yılda böyle tepe tepe kullanırım, ben yaşarsam 25 yıl sonra gene değiştiririm :))

    Fiammam, hayatım, kapakları normalde sökmek gerekir dedim, oysa ben kapakları sökmedim, sadece üzerindeki çıta ve kulpları söktüm, kolumu birşeyler kaldırma işinde hala kullanamıyorum. Duvarların ahşabından vazgeçemem çünkü çok seviyorum, ama ekleme yapacağım şeyler var az bekle, çekmece kulpları da simli zaten, fotoda iyi çıkmamış herhalde :))

    Şehnazım, böyle değişiklikler yaşantıma renk katıyor benim, seviyorum yani, sağol güzel dileklerim için :)

    Sevgili Selmanın sepeti, nasıl bir fikir verdiğimi merak ettim, paylaştığında göreceğim değil mi :)

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Cep aynası, en başta dediğim gibi, enerji çokta, uygulayacak vücut yok artık, gene de yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum, fena olmadı, bütün odanın dekorasyonu bitince fikirlerinizi tekrar alacağım :)

    Ada-Deniz, evet böyle bayağı renklendi, sağol...

    Işılımmmm, öpppptümmmmm... :)

    Fidoşum, her telden çalmamın nedeni, bir telden sıkılmamdır :)) Canımın istediğini yapıyorum, ne güzel :))

    Sevgili Atölye Nott, beğendin, sevindiiiim :)) ne elim, ne kolum iyileşmedi, ama ben duramıyorum kiii :))

    Zerrincim, yok yok hiç özenli değil, fazla özenince sıkılıyorum, pratik ve çabuk oluyor benim işlerim, uzaktan güzel görünüyor, çaktırma :))

    Fatescim, devamı var var, ama hergünümü bu işlere ayıramıyorum, sizler böyle güzel yorumlarla takip ettikçe, ben heyecanlanıyorum aman birşeyler yapayım, mahçup olmayayım diye :))

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Franbuaz, franbuaz çok sevdiğim meyva, bahçemde de var, ağzım sulandı şimdi :)) Desen gerçekten çok güzel, fotoğrafta tam yansımıyor maalesef :( Çoook teşekkürler...

    Miniğim, canım yaaa, ne yapsam "çok güzel olmuş" dersin hep, canım yaaaa....

    Sevgili Sibel Tunay, yenileme işleri yenisini almaktan daha zevkli gerçekten, senin yaptığını da görelim amaaaa... Strafor çıtalar sağlam mı derken, tabii kırılgan birşey, yapıştırdığın yerde çarparsan filan kırılabilir yani, zaten 2,4 mt. boyundalar, yapı marketlere bir bak, değişik şekillerde var, merak ettim ne yapacağını :))

    Fisuncum, deseni çok sevdim, hakikaten çok hoş, dur bitireceğim, araya başka işler giriyor, evin "erkeği" işleri de var benim üstümde :))

    Sibelim, öpppptümmmmm :))

    Örgü Çantam, pek formunda değilim, arızalıyım, idare ediyorum :))

    Neşemmm, sağol canımmmm....

    Sevgili Üç kadın üç moda, dolabım eskir ama sen eskimezsin :)) Zavallı dolaba 25 senedir bakım yapmadım, onun için sıkıldım, yoksa eskimiş değil. Ama sen kendine bakım yapıyorsundur :))

    Anekzuram, Allah güç verdikçe boş duramam ben, sen de boş durmuyorsun ki :)

    Sevgili Evde Bir Melek, enerjim mi acaip yoksa ben mi acaipim... Bence acaiplik bende :)) Sağol canım benim...

    YanıtlaSil
  27. Çok çok güzel oldu. Çok çalışmışiniz. Emeğinize değdi.

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık. Fikir çok güzel, uygulamada öyle. Şu sıralar tembellik var üstümde, sizi gördüm şevk geldi üstüme, bir şeyle yapmalıyım:)

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Karen, çoook teşekkürler...

    Sevgili Fadiş, ben de diğer bloglarda birşeyler gördükçe yapasım geliyor, yani birbirimizi harekete geçiriyoruz :))

    YanıtlaSil
  30. dolabın bütün havası değişmiş..helal sana banu can....
    ben denemeye cesaret bile edemezdim..
    vallahi helal olsun sana...
    iyi günlerde kullan bitanem :)

    YanıtlaSil
  31. Banucum Dolabın Harika olmuş ya Ellerine sağlık.Arkadaşım sen nekadar becerikli ,nekadar yaratıcı bir insansın ya.Çook yaratıcı fikirlerin var Banucum.Ellerinde bitün yaptıkların sanat eserine dönüşüyor canımm.Maşallah nazar değmesin.Ellerine sağlık Canım Arkadaşım.Seni tanıdığıma öyle memnunumki anlatamam canım.Kendine çook iyi bak canım.Öptümmm.

    YanıtlaSil
  32. ama ben napiim banu ablacım,herşeye emek,renk,yaratıcılık katıyorsun ve bana göre çok güzel şeyler çıkarıyorsun ortaya,bir de güler yüzün ve içtenliğin de eklenince ben de öyle yorumlar yazmaktan alamıyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
  33. tebrik ederim.sabır isteyen bir iş:)

    YanıtlaSil
  34. Çok güzel olmuş bu dolap.
    Hep benim aklımdaki bir şeyi yapmışsın.
    Şu sıkıcı dolapları bende aynı şeklide çıtalarla çerçevelerip kağıtla kaplamak istemiştim .

    YanıtlaSil
  35. Banucuğum ben de bu gün gardrop kaplamak için duvar kağıdı aldım.Bölüm görevlisi katiyyen tutmaz dediyse de kararımızdan vazgeçmedik ben ki eski bulaşık makinemin sayısı unutulan tayinlerde çizikleri paslanan kapağını bile duvar kağıdıyla kaplamışım diyerek ...
    Biz beyaz tutkalla yapıştırmaya niyetliydik. bana pattx konusunda ayrıntılı bilgiyi maille yazar mısın lütfen.
    Güle güle kullan cancağızım pek güzel olmuş hepsi...

    YanıtlaSil
  36. bende gardrobumu duvar kağıdı ile yenilemek istiyorum ama duvar kağıdı tutmaz diyolar herhangi bir zımpara işi yapmadınız değil mi birde kaç tane duvar kağıdı kullandınız yazarsanız naçizane çoook mutlu olurum

    YanıtlaSil
  37. Sevgili ADSIZ...
    Aslında ben kağıtların sadece etrafına patteks yapıştırıcı sürerek yapıştırdım, orta kısmı hafif kabarık kalsın diye, çerçeveli olduğu için...
    Ama Nalan arkadaşım tamamını duvar kağıdıyla kapladı, yapıştırıcı olarak (herkes yapışmaz demesine rağmen) formika tutkalı (beyaz tutkal) kullandı, zımpara filan hiçbirşey yapmadı, gayet güzel yapıştı, üç senedir kabarmadı :)

    YanıtlaSil
  38. Aynen bunları yazmaya geldimdi bende hiç korkma çok da kolay oluyor. buda anlattım bir rulo kağıt da bitmedi.
    http://nalanevi.blogspot.com.tr/2010/12/evde-yenileme-ve-de%C4%9Fi%C5%9Fim-hikayeleri-1.html

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)