11 Kasım 2010 Perşembe

Yatak Başlığı yaptım :))

Yatak odamı yenileme çalışmaları tüm uydurmasyonlarla devam ediyor :))

Yatağımın aslında çok sevdiğim pirinç başlığı ve ayak ucu vardı, ancak bu evde yatak odamı, hobi odamla paylaştığım için, yatak için ayrılan bölüme sığmadı. O nedenle başsız bir yatak olmaktan ancak bugün kurtuldu :))

İşte gardrop kaplaması ile aynı desendeki yatak başlığım, iyi uydurmuşmuyum :))


Gelelim nasıl yaptığıma, yani uydurduğuma :)
Bodrumda bulunan 3 adet strafor levhayı aldım, yatak eninin ölçüsüne göre 1 tanesini keserek daralttım, onu ortaya koydum, aralarına bol bol strafor yapıştırıcı sürerek birleştirdim,
Bu straforlardan daha sert olan strafor parçaları buldum uzun çıtalar halinde (çatıyı kaplarken önce bunlardan koymuştuk ısı kaybını önlemek amacıyla), onlardan 3 boy kestim ve destek olsun diye onlarıda yapıştırdım ve kurumaya bıraktım.
Tamamen kuruduğunda, malum duvar kağıdımı sadece üst kısıma, kenarlardan arkaya doğru kıvırarak yapıştırdım, onlarda kuruyunca gardrop kapaklarından söktüğüm çıtaları monte ettim... Hepsi bu işte :))

Yatak odamla işim henüz bitmedi, salı günü pazarda çok cici parça kumaşlar buldum aşağı yukarı 2 metreye 1 metre büyüklüğünde, parçası 2,5 liraya, pembe ve yeşil renklerde, kendinden desenli satenimsi (kumaş isimlerini bilmem) iki parça aldım, onlardan yatağa yastık dikeceğim, sonra da dekorasyonu tamamlayıp, o küçücük bölmede tamamını çekebildiğim kadar fotoğraflayıp paylaşacağım.

Şimdi, bayan işlerini burada bırakıp, dışarıda erkek işleri yapmaya çıkıyorum, arkadaki kapalı verandanın çatı eteklerine oluk döşeyeceğim :))


21 yorum :

  1. Banu senden korkulur:)Bileğin iyileşti galiba,baksana çatı işlerine dalmışsın yine...Ellerine sağlık yine harika bir iş çıkarmışsın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Banu ablacım böyle uydurmaya can kurban.Ellerine emeğine sağlık.Kolay gelsin Sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık...iyi günlerde kullanın. yatak örtüsüne de çok uyumlu olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Bi rahat durun Banu Hanım'cığım, bi rahat durun. '' Doktor sana ne dedi, üç yumurta ye dedi, yemediin, içmedin, Ah sancıım, vah sancım, ölüyorum doktorcum'':)))
    Ben de az sonra Ortopedistte olacağım. Sol dizim iptal:((

    YanıtlaSil
  5. tam takım olmuş odan. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. selamlar gercekten cokguzel olmus elıne saglık bende beklerım

    YanıtlaSil
  7. Ben bu kadarına cesaret edemezdim.İnan süper.Banu,oldu olacak yatağına bu strafor çıtalardan cibinlik yaparsan,bende senden kopya çekerim.Benim evin altı market olduğundan felaket sivriler oluyor.Bir sürü baktım modellere ama iyi çıta bulmam gerek. Çocuklara maskara olmazsam eğer, inan çok istiyorum.Belki fikrin olur diye sordum.

    YanıtlaSil
  8. valla sizin evde yok yok. tahta, strofor vs.vs.. birgün bodrumun resimlerini çekde görelim, merak ettim nasıl bir yer:) ellerine sağlık, çok güzel olmuş. oluk döşemeyi bile biliyorsun ya, daha ne diyeyim :))

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize Sağlık güzel olmuş ...
    Ama acaba köşebentleri dolabınız ile aynı kullansanız daha mı güzel olurdu ??

    YanıtlaSil
  10. Cıva yutmuşsun sen Banu.
    Dur biraz ya,başım dönüyor okurken.

    YanıtlaSil
  11. SEN TATLI CADIMISIN BANUCUĞUM,KISKANIYORUM ÇALIŞKANLIĞINI BECERİKLİLİĞİNİ DE KENDİNİ KOLLAMIYORSUN GİBİ GELİYOR BANA

    YanıtlaSil
  12. Yolu öğrendim nasılsa, sen bana bir kolum ağrıyor de bak nasıl gelip döveceğim seni...
    Dur biraz yaaa güzel olmuşta önümüz bayram acelen ne biraz iyileş bayram ertesine bırak bu işleri...

    YanıtlaSil
  13. bumudur?
    budur !!!
    harikasın ve harika işler yapıyosun sevgili banu,müthiş olmuş.
    renk geldi yatakodana yeni nefes ne kadar güzel,birde bu nefes ve renkleri kendi aklınla kendi emeğinle ortaya çıkardın,şimdi sıra soğuk kış gecelerinde en huzurlu uykularını uyumaya geliyo inşallah...


    (yabancı sitelerde görmüştüm bir kaç çeşit yatak başlığı,mesela kırık dökük tahta bi kapıdan yada genişçe bi odun parçasından,boyayarak yada işte benim anlamadığım ama senin çok iyi bildiğin o yapıştırma vs,lerden yapmışlardı :) ama seninkisi hem hafif hemde çok sağlıklı olmuştur eminim)

    kendi el emeğin güle güle kullan sevgili banu,öbür arkadaşlarında söylediği gibi koluna dikkat emi :)

    YanıtlaSil
  14. sevgili banu ben coşmuş durumdayım :)

    senin arşivine bakmak hep aklımda fakat fırsat olmuyo bi türlü,biraz önce nası olduysa o posttu bu posttu derken"anılardan gelenler" yazını okudum,resimlere bakınca içim bi hoş oldu biliyomusun benim memleketim finike,herne kadar çok uzun zamandan beri antalyada ikamet etsemde,finike ahh o küçük cennet benim memleketim :)

    YanıtlaSil
  15. vay be yawww, şahane olmuş, ağzım açık okudum birde iki dakikada şipşak yapabilirmişiz gibi bizi yüreklendiren cinsten bir yazı ile taclandırmışsın çalışmanı. Süpersin ne diyim başka...

    YanıtlaSil
  16. Süper başka ne denilebilir ki?
    Sen hem evde iş yap hem kalk çatı tamir et...İtiraf etmeliyim ki bu kadar becerikli olamadım hiç.Kolay gelsin canım.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Colette, ne parmağım, ne de kolum tamamen geçti, idare ediyorum, kafama koyduğumu yapmak gibi bir huyum oldukça da geçeceği yok :)) Yatak odam çok özenli olmasa da renklendi, aydınlandı, ben sevdim :)
    Sevgili Beyaz Kkelebek, beğenenlere benim de canım kurban :)
    Sevgili Emine, renk uyumunu yakalamaya çalışıyorum, mümkün olduğunca evdeki malzemelerle, ekonomik, masrafsız :))
    Sevgili Neduk, yok anacım, ben rahat duramam, Allah çok büyük bir dert vermesin, böyle ufak tefek şeyler beni aklıma koyduğumu yapmaktan caydıramıyor :) Sana ne oldu, inşallah önemli değildir :(
    Sevgili Ada-Deniz, yatak odaları ile uğraşan ikili olduk, ne güzel şey böyle değişiklik yapmak değil mi :) Senin yatak örtüne de ben bayıldım, ne güzel bir fikir...
    Sevgili Gülen, teşekkür ederim, az sonra geleceğim :))
    Sevgili Sibel Tunay, ben hiçbir şeyi bozmaktan korkmadığımdan cesaret ediyorum, hani nasıl olsa eskidi artık dediğim herşeye el atabilirim:) Strafor çıtalar çok kırılgan, aslında neden cibinliği çıtalarla yapmayı düşünüyorsun? Ben olsam tavana bir kancalı vida takarım, tülleri tepesinden büzer, güzel bir kurdele ile o kancaya takarım, hem pratik, hem kullanışlı olur, ne dersin :)
    Sevgili Atölye Nott, bodrumun resimleri blogumda biryerlerde var, ustaların başında durup dikkatle izlediğimden uygulamaya geçebiliyorum :) İnşaat artıkları dahil, en küçük parçayı bile lazım olur diye bodruma koyuyorum :))
    Sevgili Üç Kadın Üç Moda, köşebentler derken, çıtaları mı kastettin acaba? Onlar ancak dolaba yetti, hemen gidip alabileceğim bir yerde yaşamıyorum, ayrıca, dolaptan çıkan ahşap çıtalarla yapmayı planlamıştım zaten sağlam olsun diye, malum dolap çıtaları strafor ya, takım olsun diyorsan, herşeyi aynı birebir takım da pek sevmiyorum aslında :))
    Sevgili Tülin, ne var yani, ben evde dolanıp duruyorum, sen dışarılarda :))))))
    Sevgili Oyuncakçı Neşem, "cadı" benim küçüklüğümden bugüne kadar olan lakabım, yeni tanıyan biri bile bu adı hemen takıyor bana, demek ki gerçek payı var :) Çalışkan değilim Neşecim, ama aklıma koyduğumu hemen uygulamak gibi bir huyum var, o bitene kadardır çalışkanlığım. Kendimi kollamadığım konusunda çoook haklısın...
    Sevgili Fiamma, senden önce annem dövecek beni zaten, söylenip duruyor :)) Bırakamam, aklıma koyduğumu bitirmem lazıııım :)Zaten bitti sayılır, az kaldı..
    Sevgili Fisun, beni anlıyorsun ya, mutlu oldum :)Finike'yi ben de çok sevmiştim, ama her güzel yer gibi orası da artık yozlaşmış gibi geldi bana :(
    Sevgili Embir, benim işlerim tembel işi diyorum ya, çabuk bitecek, kolay olacak, özen aranmayacak, bu süperlik değil tembellik oluyor işte :))
    Sevgili Neşe, insan el sanatları, elişleri konusunda maymun iştahlı olursa böyle az az her telden çalıyor işte :))

    YanıtlaSil
  18. geçen gün eşimle konuştuk yatak başlığı yapmak için benim elimden fazla bir şey gelmez sadece fikir üretebiliyorum ..inşaatcıyız ya çiftlik evinde her türlü malzeme var yaparız inşallah bir gün resimlerim..kollarına dikkat et sağlık her şeyden önemli sana kocaman bir maşallah diyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Bilge, ah bir de yardımcım olsa şöyle yanımda devamlı, daha neler yaparım o zaman :)) Sende de malzemeler ve yardımcı varken yap biran önce, meraklardayım :)

    YanıtlaSil
  20. müthişsiniz.diyecek laf bulamıyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Süpersiniz.
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)