30 Mayıs 2013 Perşembe

Dolma Konusu.... :))

Şimdi söze nereden başlayayım bilemedim... :))

Bizim asma diyeceğim... Henüz pek küçük...
 Ama konumuz dolmaydı değil miiiii :)
Hah...
Ben dolma içini kavurarak yaparım, hem de bol bol yaparım...
İşte... soğan, pirinç, kuş üzümü, yenibahar, tuz, toz şeker sırayla kavrulur...

Geçen cuma pazardan dolmalık biber almıştım, işte o zaman bol bol iç kavurmuştum. Dolmalık biberleri bir güzel doldurup artan içle birlikte dondurucuya kaldırmıştım.

Bugün minik asmamın üzüm vermeyecek dallarının yapraklarını topladım, kaynar suya batırıp rengi değişince çıkardım, süzdürdüm, sonra dünden dolaptan çıkardığım iç ile biiir güzel sardım :)
Bu kadarcık çıktı hazır içten, sapları da ekledim, malum pişerken tencerenin en altına koyacağız ya :)
Sonra pipetle vakumladım, dolaptaki biber kardeşlerinin yanına kaldırdııım...
Geceden dolaptan çıkartıyorum, ertesi gün pişiriyoruuum :)
Birkaç yaprakcık artmıştı, atmaya kıyamadım, onları da poşetleyip vakumlayıp attım dondurucuya, fazla yaprak olduğunda da böyle yapıyorum, çıkarıp çıkarıp sarıp sarıp pişiriyoruz :)

İşte böyleee....
Biraz elişi, biraz yemek işi, biraz bahçe işi, biraz ev işi.... O benim işte .... :))






39 yorum :

  1. Maşallah ablacığım :) ellerin dert görmesin hepsini afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Yüreğimin İklimi :)

      Sil
  3. Oh ne güzel kışa hazırlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha doğru dürüst yaz başlamadı Başakcım, ama kış hazırlıkları başladı bile :))

      Sil
  4. Canım çekti vallahi...benimde buzlukta biraz iç vardı..şimdi kalkıp dışarı çıkartacam...akşama menü belli oldu...komşunun bahçedende yapraklar toplansın...çıtır çıtır yerim...:=)))ellerin dert görmesin Banucuğum...afiyet olsun canım:=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır iç olunca iyi oluyor değil mi Süheylacım, sana da afiyet olsuuun :)

      Sil
  5. Banu hanıımm dolmalar şahane! :) ayy çok severim yaprak dolmasını... Ağız tadıyla yiyin inşaAllah. Dondurucudan çıkınca da mis gibi kokar onlar! :) Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi yaprak dolması Saadetcim, sağol :)

      Sil
  6. ne yani bize hava mı atıyon :) ben şu an işteyim, hayalimde dolmalar yapıldı, börekler yapıldı dolaba atıldı arada onları hayal edip yiycem .. Sana afiyetler olsun canımcım...(bu üç noktasız duramıyorum Allah Allah)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Mericim ah, hayallerde olmasa günler çekilmez olur yani :))
      O üç nokta bende de alışkanlık nedense :))

      Sil
  7. Ellerine sağlık, bak unutmuşum şu pipet ile hava alma konusunu, bu sefer unutmam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadişim, pipetler bizim evde başka işe yaramıyorlar kiii :))

      Sil
  8. º° ✿⊱°º•.
    Passei para uma visita.
    Estou encantada com seu jardim.
    A primeira foto é maravilhosa.

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil

    ¸.•°❤❤⊱彡

    YanıtlaSil
  9. afiyetle yiyin,sağlık olur inşaallah:)

    YanıtlaSil
  10. Evde pişen dolmanın kokusunda bir büyü olduğuna inanırım. O kokuyu duyduğumda, içime huzur dolar ve mutlu olurum.
    Bu arada pipetle vakum konusu için çok teşekkür ederim. Benim için yılın buluşu gibi oldu:)
    Ellerine sağlık, dolma kokusu buralara geldi, içim huzurla doldu:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficim, ne yazık ki günümüzde çoğu besinin pişerken kokusu çıkmıyor, hatta yerken ne yediğini anlamıyorsun, doğada yaşamanın şansı, doğal besin bulabilmek :)
      Pipetler bizim evde sadece bu iş için kullanılmakta :))

      Sil
  11. Ben de bunu da lahanalı metodla yapacaksın sanmıştım, ben bu dolmayı hiç beceremiyorum, hep açılıyor, yapraklar hep muşamba gibi oluyor..Ahh, aahhh, fotoğraflarla avunacağız artık, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaprağı iyi seçmek lazım Elifcim... Ben tabakta sarıyorum, pratik ve kolay oluyor, bir de öyle denesen, yaprakları da iyice yumuşayana kadar haşla bence... :)

      Sil
  12. Ellerine sağlık ablacım.Sultan anneyede sanada afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Neşecim, anne sultan kışa saklasak diyor ama bakalım :)

      Sil
  13. ellerine sağlık ablacım afiyetle yeyin inş

    YanıtlaSil
  14. Bende iç hazırladım sarmaya oturmadan bir bakınayım neler var dedim...Aa Banu Ablam sarmışta kaldırmış bile...darısı başıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa... pişti mi olmuşuz çaktırmadan sevgili Hobby dünyası :)

      Sil
  15. dolma derler ya ailede bana (lakabım):) başlığı okuyunca damladım.ohh mis gibi taze yapraklarla sarılmış dolmaları ve senin güzel yüzünü görünce keyiflendim.ellerin dert görmesin güzel kadın.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa... niye dolma diyorlar sana Alanayım ?
      Keyfin hep bol olsun emi canımcım :)

      Sil
  16. banu hn. merhaba.
    uzun zamandır yoktum buralarda. biraz iç sıkıntısı. bitti çok şükür. özlemişim, herkesi, herbir köşeyi..
    sizde her geçen gün gençleşiyorsunuz galiba. Sarma ençok sevdiğim yemektir. O asmanın altıda en keyifli yer sanırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırdır Zeynepcim, neyse düze çıkmışsın ya, ona şükür, özletme bir daha böyle kendini :)
      Beeen... gençleşmek... doğanın mucizelerine bunu da katalım bari :)) Asmanın altı gün batımı köşemizdir, gel de keyfini gör :)

      Sil
  17. Ne güzel fotoğraf diyeceğim ama sen güzelsin aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha haaa... Cebimdeki renklerim, fotoğraflar dış güzellikler için, o da ben de pek yok ya aslında :))

      Sil
  18. ellerinize sağlık banu hanım size bayılıyorum maşalah çok beceriklisiniz

    YanıtlaSil
  19. Marifetli kadınsın vesselam, iyi günlerde sağlıkla yeyin inşallah.

    Son cümlen süper olmuş :))

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. O ne güzel poz öyle, harikasın Banuşum.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)