Genelde anne sultanın işidir...
Bazen canı yemek yapmak istemez, bana devreder...
Her işimde olduğu gibi yemeklerim de pratiktir tabii :)
Mesela dünkü hafif menümüz...
Pratik menü işte :))
Kavun önce ikiye bölünüp çekirdekleri alınır, sonra portakal gibi kabuğu soyulur, önce halka halka kesilir sonra lokma lokma dilimlenir :))...
Peynir özellikle Taciroğlu keçi peyniridir, kesilip yıkanıp tabağa konur :))
Supangle gene market rafından toz halinde alınıp süte karıştırılıp pişirilir :))
Ve zeytinyağlı lahanalı pilava gelince...
Zeytinyağlı lahana dolması sarmaktan nefret edenler için tavsiyemdir :))
Zaten lahanalar da nedense karton gibi sarılmıyor kiiii :((
Ben tarifini vereyim, tercih sizlerin :)
İnce kıyılmış lahanalar yıkanıp durulandıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlarla zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar kavrulur... (bazıları lahanayı haşlayıp koyarlar ama haşlayıp suyunu dökünce besleyiciliği gidiyor ya besinlerin, onun için hafif kavurmayı tercih ederiz biz... )
Üzerine sabahtan sıcak suya konmuş 1 ölçü pirinç, kuş üzümü, tuz, bir çay kaşığı toz şeker, yenibahar eklenip şöööyle bir karıştırıldıktan sonra 1 ölçü sıcak su üzerine gezdirilir, bildiğiniz pilav gibi demlenir...
Soğuduktan sonra servis edilir... Afiyet olsun...
Bu son cümle usta yemek sitelerinden kapmadır :)))))
Ohhh ne farkı var dolmadan lezzet aynı olduktan sonra,ellerine sağlık ablacım...kavun yazın en güzel meyvesi değil mi? Ama karpuz güzel çıkarsa kavunu sollar elbet...geçen misafrilerime kavunu nasıl sunduğumu görmüşmüydün? Dur söyliyeyim;dondurma kepçesi ile oya oya dizdim tabağa harika oluyor denemelisin!
YanıtlaSilHayırlı cumalar,teyzemin ellerinden öperim....
Tatesalım, senin mutfak hünerlerine ağzım açık ve de suları aka aka bakıyorum zaten, hatta genelde yorum yazmaya mecalim kalmadan mutfağa buzdolabına saldırmaya geçiyorum :))
SilBom apetite!
YanıtlaSilGracia Maria Alice :)
Silblogdaki herşey ve aralarına kattığım sevgim sizlerle paylaşmak içindir. Dilediğinizi kopyalamak serbesttir : ... BU YAZINIZI OKUYUNCA İLGİMİ ÇEKTİ BLOĞUNUZ. NE KADAR PAYLAŞIMCI OLDUĞUNUZ BURADAN BELLİ. ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilSerpilcim, sadece blogdakileri değil, dostlukla gelen herkezle hayatımı da paylaşırım :)
Sileminim yazarken daha çok yorulmuşsundur haha haaa ..Ama ben senin menünede razıyım akşam için evde bi lokma yemek yok bakalım meri ne pişirecek sevgiler
YanıtlaSilNe var yani, benim menü gayet hafif-sağlıklı ve doyurucu Meri hanım :))))))
SilŞöyle karadeniz usulu muhallebili baklava olsa da yesekkk :))
ohhh misss, gayet güzel bence... :)
YanıtlaSilBen yaparım da güzel olma mııııı Swotpisces cııım :))))
Silçok yoğun bir mutfak çalışması olmuş :)))) ama hepsi leziz gözüküyo ellerine sağlık
YanıtlaSilhamarathatunum.com
Ayyynen öyle Burçincim :))))
SilNiye uğraşıyoruz ki o takır tıkır lahanaları sarmaya, bayıldım bu işe:)
YanıtlaSilafiyet olsun.
Lezzeti daha bile güzel oluyor Nurcum :)
Silbanucummm
YanıtlaSilya sen nasil bir hatunsun????
afiyet seker olsun
lahanali pilavini hicmi hic unutmicam
opuyorum kocamannnnnnnn
Cihancım, bence denemelisin, senin o becerikli ellerinden ne kadar lezzetlisi çıkar... :)
SilPratkmi pratik,doyurucumu doyurucu, e daha ne olsun.Eline sağlık Banuşum afiyet olsun.
YanıtlaSilAma lezzeti de çok güzel Sabişiiim :)
Sildaha ne olsun elıne sağlık
YanıtlaSilMenü tamam işte değil mi Selmacım :)
Silellerin sağlık banucam valla denicem ben sarma yapmaya üşenen beceriksiz gruptanım çok hora geçti valla
YanıtlaSilZaten şimdiki lahanalar sarmaya gelmiyorki Mor menekşem :)
Silbanu ablacım ellerine sağlık lahanalı pilavı mutlaka denicem ablacım :))afiyet şekerler olsun size ,selamlar sevgiler
YanıtlaSilBence de dene Suzancım, seveceksin :)
Sil