Ben doldurup donduruyorum :))
İyi oluyor, çıkart, tencereye diz, pişir, soğut, ye :)
Zeytinyağlı biber dolması diyorum...
Hazırlayıp donduruyorum, iyi oluyor, yaz-kış yeniyor :))
İçini kavurarak yaparım ben, öyle seviyorum...
Bol soğan, kırık pirinç, nane, kuş üzümü, yenibahar, limon suyu, tuz, şeker... Birşey unutmadım sanırım :)
Hafta sonu üç tabak doldurdum...
Tabak dediysem, strafor tabak :))
Sonra poşet geçiririm, pipeti sokuşturup bir güzel "füüüüp" yapıp havasını çekerim, bir de klips takarım ucuna, işte hazır dondurulmayaaaa :))
Bu torba klipslerini yeni keşfettim, Şok ta buldum, hem kısaları hem uzunları var, rahat oldu böyle...
Özellikle maydanoz, dereotu gibi bir kısmını kullanıp tekrar dondurucuya koyduklarım için ideal oldu :)
Bugün yemek paylaşımı, bakalım yarın ne var :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
severim ben senini o guzel dolmalarini:)))))))yesilligini unutmusun..bahcemden yolladim:)
YanıtlaSilbir nane bu sene,,alabildigince
neyse bir tabagi kaptim kaciyorum...
Kuru nane var içinde Cihanım, ben böylesini seviyorum, yemek konusunda bencilim, kendi sevdiğim gibi yapıyorum, senin mutfak becerinle kıyaslama sakın :))
SilPipetle havasını çekme fikrine bayıldım, çok hoş :)) Çok nefis görünüyorlar, ellerine sağlık, sevgiler :))
YanıtlaSilSağol Hülyacım, bak pipetler ne işlere yarıyor :))))
Silelinize sağlık negüzel yapmışsınız ağız tadıyla yein inşallah :)
YanıtlaSilİnşallah Hermiscim, teşekkürler :)
SilAy ben tek öğün için bile üşeniyorum. Bir de stok mu yapcam... Nefffffffffffret ediyom.. Yemek yapmamak için aç kalıyorum ben ya. Şaka, şaka... Ben soğanı, salçayı, kıymayı kavurup tüzünü, domatesini, maydanozunu da koyup bir güzel pişiririm. (Kıyma 1 kilo kadar) koyarım buzluğa. Sonra bazı sebze yemeklerinde parça parça kullanırım. Nohut ve kuru fasulyeyi de haşlayıp koyarım mesela.
YanıtlaSilTek öğün için uğraşacağına bir kere de birçok öğün için uğraşıyorsun, sonrası rahat Gülsümüm :))
SilO senin dediğini maydanozu hariç biz de yaparız, nohut-kuru ancak zamanı geçiyorsa, yoksa suyunu dökmeden pişiririz, besleyiciliği gidiyormuş gibi geliyor dökünce...
İlginç bir yöntem öğrendim.
YanıtlaSilSen bilmiyor muydun Bahçeperiiim, bak hayret ettim şimdiii :))
Silben hiç doldurarak dondurmamıştım banu,pişirme usulünü de anlatır mısın?
YanıtlaSilteşekkürler
Havvacım, dondurucudan çıkartıp hemen tencereye diziyorum, gene biraz zeytinyağı dolaştırıp, biraz da su ekleyip bildiğin gibi pişiriyorum, değişiklik yok pişirmede yani :)
SilSeni seviyorum :)
YanıtlaSilCanım Nuruuuum, ben de seni seviyorummmmm :)
SilSarımsaksız dolma içi... Banu Abla?
YanıtlaSilEminim ki unuttunuz...
DEğil mi? ;)
:)
Unutmadım Beyzacım, ben sarmısak koymam dolmalarıma, sarmısak seviyorum ama dolmada değil canımcım :)
Siloh! ne kolaylık yapmak lazım walla....ellerine sağlık
YanıtlaSilÖzellikle ani misafir gelince, ya da canın yemekle uğraşmak istemeyince kolaylık oluyor Mooncum, bu ve buna benzer hazırlıklar :)
SilNasılda güzel duruyorlar alın beni yiyin der gibi.)) Ellerinize saglık. Afiyetle yiyin derim.
YanıtlaSilÇiğken daha güzel görünüyorlar gerçekten sevgili Gezgin kova, sağolasın :)
SilGüzel fikir verdiniz bana.
YanıtlaSilAfiyetle yiyin inşallah.
Ben biber dolmasının içine bu saydıklarınızın dışında 1 çay kaşığı tarçın ilave ederim..nefis olur..
Sağol Dilekcim, tarçını lahana dolmasına koyarım ben :)
SilElinize sağlık. Ben kıymalısını da doldurup donduruyorum. Alıyorum iki kilo kıyma, içini tek seferde yapıp donduruyorum. Kış boyu yiyoruz.
YanıtlaSilSağol sevgili Renklidesign, kıymalısını sevmem nedense, ama yaprak ve kara lahana kıymalı sarıp koyarım :)
SilÇok beceriklisiniz maşallah, afiyet olsun...
YanıtlaSilNerdeee beceriklilik Sry cım, benim ki pratiklik :))
SilYummmmy :)
YanıtlaSilBunlar da reklamdı Demetcim :))))
Sil