6 Ocak 2015 Salı

3. Kemo Anıları :)

Bu kemoterapi günü kar nedeniyle anılara iyice yer etti..
Yer yer 1,5 metreyi bulunca belediyeye rica ettim, normalde ara yollara girmiyorlar çünkü, Köyden Mehmet te aramış, hatta onlarla beraber cumartesi gelip bahçe kapısına kadar açtılar, pazar günüde köyden iki genç İsmail ile Engin evin kapısına kadar bir geçit kazdı bana, bu arada arabamı da bulup çalıştırdılar :))
Pazartesi sabah eeerkenden Mehmet geldi, daha sonra almak üzere beni hastaneye bıraktı sağolsun :)

Önce damar yolu açtırıp kan verdim, sonra sonuçlar çıkana kadar kafeteryaya çıktım.
Hemen bir sohbet arkadaşı buldum tabii :))
Şükran hanım, 73 yaşında, Alanya da yaşıyor, akciğer kanseri, kemoterapi ve ışın görmüş, iki yıldır sadece kontrollere geliyormuş, sohbeti tatlı bir hatun :)
Ve kemo zamanı, Arzu hemşire beni bu defa yatağa aldı, itiraz kabul etmedi, kural böyleymiş, uzun terapiler yatakta, kısalar koltukta... Aslında kanser hastası çoğaldı diyor, çoğaldıkça oda açıyorlar, koltuk almaya zaman bulamadan herhalde. Ne kadar acı değil mi :(
Yatak komşum iki kardeş, küçüğü meme kanseri, akciğere sıçrama yapmış, temizlenince ameliyatla meme alınacakmış, iki kardeşle bayağı sohbet ettik, kitabım kucağımda aynı sayfada açık olarak kaldı :))
Yanımdaki Emine hemşire, hepsi çok tatlı bu hemşirelerin :)
Ben de ben de diye kucağında kocaman ilaç tepsisiyle Başhemşire Arzu koştu geldi, attı benim yanıma kendini, ama tembih etti, sakın bu resmi ortalığa yayınlama diye, kendisinin dışarıda başı örtülü çünkü, ben de hepimize taçlar taktım :))
Yatak komşumun işi bitti, artık kitabımı okuyabilirim :))
Saat ikiyi biraz geçe işim bitti, Mehmet kardeşim lobide beni bekliyor, canım yaa :)
Alışverişlerimizi yaptık, köye çıkacak iki kişiyi de alıp köy yoluna başladık, tabii karlı yol da başladı :)
Ama manzara nefis değil mi :)

Mehmet'in çene hiç durmuyor, ne de olsa kökü karadeniz anacım, vıdı vıdı vıdı :))))
Az sonra köy görünür..
Ve işteee... Buraya köy dediğime bakmayın. Böyle tek tek evler var sadece, öyle köy meydanı, kahve, bakkal filan yok yani. Bu dediklerim 3,5 km aşağıda beldede, oradan da 7 km. inince anayol...
Evin yolunu çekemedim, telaştan... Aldıklarımızı taşıdılar, beni eve kovaladılar, gece yağan kardan zaten heryer gene kaplanmış karla :)
Artık cefası bitti, sefasını süreriz 26 Ocağa yani 4. kemoya kadar :)

5.ocak pazartesi. Acıbadem Kocaeli...





57 yorum :

  1. Ne güzel anlatmışsınız Banu hanım tatlı tatlı. Size acil şifalar güzel günler diliyorum Allahtan.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Allahım, bazıları hasta olunca karaları bağlayıp kendine acırken ve kendisine acınmasini beklerken, baska bir insan, sevgili Banucum nasılda böyle bir durumdan bu kadar güzellikler çıkarabiliyor. Seni tanıdıkca seni daha fazla seviyor sana sonsuz saygı duyuyorum. Hastayım ah vah demeden karda kışta onca yolu git gel, o sevimsiz aletlere teslim et kendini ve gık demeden kemonu gör. Bir de alışverişini tamamla evine dönerken de bize o güzel kareleri çek.
    O etrafındaki tatlı insanlar sen onlardan daha tatlı olduğun için tatlılar. Işık saçan, sevgi saçan, güleryüz saçan, samimiyet saçan, umut saçan güzel kadın. Sevgiyle kal, bol ve güzel istirahatlerler.

    YanıtlaSil
  3. Ben hayatımda senin gibi güzel gülen birini görmedim. Güya gülmek herkese yakışır derler, yalaaan külliyen yalan, ağız yamulur, burun yayılır, gözler yumulur nesi güzel :D :D :D :D Ama yine de gülmek çoook güzel, hele senin yüzünde. 4444444444441 kere maşallah sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kızın tahtaları eksikkkkkkk, hafif değil ileri doz çatlak Nihalciğim,kar boğdu beni resmen, bir de telefon ettiğinde ayyyy ne var yaaaaa, eee normal kış ne büyütüyorsun bu demez mi, otur yol saçlarını...

      Sil
  4. Severim ben seni kar saçlı , güleç hatun ❤️

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun banu ablacığım. Senin enerjine hastalık mı dayanır, o hastalık dize geleceeeekkkkk:))

    YanıtlaSil
  6. Geçmişler olsun. Süheyla arkadaşın da dediği gibi saygı duyulacak bir kişisiniz. Selamlar :))

    YanıtlaSil
  7. pşşşştt ! fotolar çok güzel,,kar mar hikaye,,çok güzelsin sevgili Banu,,geçen ay geldim oralara ,,kısmet olmadı,,sevgiyle kal)))

    YanıtlaSil
  8. Sizi okuyan bir kisiye bile pozitif enerjinizden yaymissaniz ( ki kesin yaydiniz ) ne mutlu size...bosuna degil güzel yürekli insanlarin gelip sizi bulmasi...sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Banu'cuğum, sihirli değneği olan hatun, senin dokunduğun herşey senin ışığını yayıyor. İçindeki o sonsuz sevgi seli seni sarıp sardıkça çoğalarak artıyor. Rabbim bu güzellikleri sana ne güzel ikram etmiş. Mübarek olsun sana. Allah'ın en güzel isimlerinden Şafi ismi ile şifalar bulacaksın inşallah. Dualar sana ve tüm şifa bekleyen canlara. Yazı harika, fotolar harika, sana yardıma gelenler harika, sen ise bambaşka... Eline, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Sizde bu enerji, neşe,umut, sevgi, koca yüreklilik oldukça hiçbir hastalık kalmaz o vücutta. Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Enerjinize hayranım. Rabbim neşeniz daim eylesin, sağlık sihhat ve sevdiklerinizle uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun Banu:)))) Güzel manzaralar eşliğinde bir de Mehmet'in sohbetiyle sağlıkla gidip gelmişsin.....

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun. Yüzünüzdeki gülümseme, kalbinizdeki inanç hiç eksilmesin. Keke herkes sizin gibi hayatı sevse.
    Sevgiler saygılarımla.

    YanıtlaSil
  14. Çok çok geçmiş olsun ,geçip gitsin bir daha da uğramasın İnşallah böyle hastalıklar sizd.Hırkanıza da bayıldım ayrıca:) Sağlıklı mutlu günler olsun hep.

    YanıtlaSil
  15. Geçmiş olsun. acil şifalar karda kışta mutlu günler .hep böyle keyifli kal.

    YanıtlaSil
  16. Büyük geçmiş olsun Banu Hanım, bir hastalığı yenmek için en çok morale ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Sizse çevrenize moral ve ışık saçıyorsunuz. Tanrıdan size ve tüm ihtiyacı olanlara şifalar dilerim!

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun. Nasıl da güzel anlatmışsın hastalık sürecini, yaşadıklarını . Maşallah allah moralini arttırsın acil şifalar versin amiiiiiin.

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun Banu Hanım.. Bu pozitif enerjinizle, inanıyorum ki çevrenizde bir sinerji yaratıyor ve benzer mücadele içinde olanlara da hissedilir derecede moral ve motivasyon oluyorsunuz.. Kar ise nasıl da aydınlık ve ferahlık katıyor öyle değil mi.) kar, içinizdeki çocuğa tatlı masallar anlatsın .) ve çevrenize yaydığınız o ışığınız hep daim olsun.. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. hastalık sizden uzak olsun aldığınız tedaviler çare olsun ..sizin gibi hastalara moral olsun diye bloğunuzu öneriyorum inşallah kızmassınız ..gülen gözleriniz hep gülsün ..Allah anacığınıza bağışlasın sizi ...

    YanıtlaSil
  20. Aaa, size gelme zamanı gelmiş, ben de dışarı bakıp umutlanmatanbirhal oldum ama yok anacı bu kadar binadan, arabadan yeredüşmeden erir karlar:-)

    Neyse kendine gel biraz da bol bol fotoğraf istiyorum sonrasında:-)

    YanıtlaSil
  21. Allah acil şifalar versin. Çok kolaylıklar diliyorummmmm

    YanıtlaSil
  22. Siz çevrenizdekilere de bu güleryüzlülüğünüz ile adeta şifa saçıyorsunuz. Allah sizin gibi güleryüzlü, güzel düşünceli insanları çevremizden eksik etmesin. Bol bol şifalar versin. Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Banu 'cuğum girdiğin her ortam ışıl ışıl insanlarla ışıldıyorsun ;ne güzel meleklerle buluşmuşsun ,bu senin saçtığın ışıklardan kaynaklanıyor.Ne mutlu sana ,pozitif enerjin hiç azalmasın ,çok çoğalsın...Sağlığına duacıyım güzel arkadaşım.Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Banu Hanım, öncelikle çok çook geçmiş olsun. Moraliniz ve pozitif enerjinizle hastalık kaçıp gider merak etmeyin:) Ben nedene sizi bolu taraflarında biliyordum yanlış kalmış aklımda. İzmit in neresinde köyünüz, biz İzmit Hisareyn deyiz, yakın mıyız yoksa merak ettim.

    YanıtlaSil
  25. ♥♥♥ Allah' tan bir dilek dileme hakkım varsa eğer; bu hastalığı çarçabuk atlatmanız ve eskisinden daha sağlıklı ve mutlu olmanız için kullanıyorum...

    Karlı yollarınızı hiç de kıskanmadık işte.....

    YanıtlaSil
  26. Geçmişler olsun .
    Bir çırpıda okudum yazınızı. Oradaki herkese acil şifalar versin Rabbim.
    Hemşireleriniz gerçekten çok şeker.
    kitabınızın sayfası hep aynı kalmış ama muhabbetiniz çok güzelmiş. Yüzünüz hep gülsün inşallah
    73 yaşındaki Şükran hanım çok tanıdık geldi bana.

    YanıtlaSil
  27. Geçmiş olsun. Yüzünüzdeki bu gülücükler arşısında hastalık da neymiş kaçıp gidecek hemencecik. Şimdiden acil şifalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  28. Geçmiş olsun sağlık ve mutluluk dolu günler sizin olsun.

    YanıtlaSil
  29. kemo bitsin şifa gelsin sana.. güzel manzaralara baka baka güzellik dolu günler dilerim.. ♥

    YanıtlaSil
  30. Banu ablacığım....maşallah....tez zamanda allahım şifa versin.gelmiş geçmiş olsun.sevgiler emel.

    YanıtlaSil

  31. Manzara harika, sen harika, kitabın da harika. Gülerken tüm yüzü ışıl ışıl gülen güzel arkadaşım. Hepsi geçecek, güzel günler gelecek. Kitabına gelecek olursan tam da dünya ağrısı okurken başım ve dünyam çok ağrıdıydı :)
    güzel manzaralı evinde huzurlu günler dilerim.


    YanıtlaSil
  32. Allah hayırlı şifalar versin inşallah tüm hastalarımıza,neşeniz daim olsun...

    YanıtlaSil
  33. Banuşka, Maşallah yaramaz bir kız çocuğu gibisin. :) Allah sana şifalar versin. Bize de her şeye inat yaşama neşesi ver. Öpüyorum. mucuksssss. :)))

    YanıtlaSil
  34. banucum,,canim benim
    ya nasil bir insansin sen?bayiliyorum sana
    nasil sevimli sevimli anlatmisin,,sanki kuafore gitmisin,,,yan koltuklardakilerle sohpettesin..
    beni seneler evveline goturdun,,,kizim ilk kemoterapisini alicak,,cerrah pasada yatiyoruz.
    bir kolinin icinde ilaclar alinmis,,odaya getirdi abisi,,
    o zamanlar suandaki gibi bu isler cok bilinmiyor..
    baktim serunlara...ilaclara..kizimla soyle bir karar verdik ..o kadar cokki ilaclar
    6 seans surucek demislerdi,,,6 seanslik birden gelmis dedik
    halbuki ertesi gun onca ilac bir gun boyunca yuklendi ...kizima
    ah banucum ah,,,keske seni o zamanlarda tanisaydim..
    seni yuregimin en kiymetli yerinde hissediyorum,,,kocaman opuyorum
    sen supersin ,,,bunu unutma

    YanıtlaSil
  35. Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  36. Sizi varya kemodan ziyade enerjiniz, inancınız, yaşama sevinciniz iyileştirecek. Yüce Allahım görüyordur bunları.. Sakın umudunuzu kaybetmeyin Banu Ablacım. Bol bol yazın, okuyun, bizlerle paylaşın.. Zaten ben şuna inanıyorum hastalık bitirmiyor insanı, insan bitiriyor hastalığı.. Gönlünüzden öpüyorum..

    YanıtlaSil
  37. geçmiş olsun banu ablacım gölcükte karlar altında bizde yukarda dayız konutlarda kar çok gölcük merkeze göre

    YanıtlaSil
  38. canım her daim mutlu ol...

    YanıtlaSil
  39. Çok geçmiş olsun Banu hanım, acil şifalar dilerim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  40. Banu ablacığım sen ne kadar güzel bir insansın her zaman her durumda pozitif enerjini yansıtıyorsun. Allahım kalbine göre versin en kısa zamanda sağlığına kavuşacağına inanıyorum. 2015 hepimiz için sağlıklı ve mutlu geçsin

    YanıtlaSil
  41. Banucum,
    Karlar güzel sevene, teşekkür seni güldürene.
    Neşe herşeyin içinde varmış,
    Aferin bunu görene:))

    Kardeşime eşlik ederken, çıktıktan sonra diğer yol arkadaşları "Abla haftada bir kere olsun bizi görmeye gel" demişlerdi. Daha nice güzel işlerini göreceğiz, yeter ki yormadan yapasın.
    Nurdan hanımın yorumu yaşarttı gözlerimi, bütün güzel insanlara kucak dolusu sevgiler
    senin e.t.:))

    YanıtlaSil
  42. Sevgili Banu, ne güzel bir insansın.Sendeki bu olumlu enerji hastalığını iyi edecektir.Ayfer Tunç sevdiğim yazarlardandır, o kitabını merak ettim,sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  43. yüzü gibi yüreğide gülen banu ablam bu hastalık seni hemen terketsin ve sağlığına hemencik kavuş....birgün seni ziyarete gelicemm inşaallah.çok öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. Allahım şifa versin size ve tüm kanser hastalarına. çağımızın illet hastalığı...belki sayfamda biraz kafa dağıtırsınız sizi bekliyorum Takipteyim.benim atölyeme de beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  45. Sayende kemo odası enerjinle yüklenmiş ,sağlığın enerjin ve gülümsemelerin daim olsun canım.

    YanıtlaSil
  46. Senin bulunduğun her ortam seninle neşe buluyor güzel ablam
    seviyorum seni acil şifalar

    YanıtlaSil
  47. Allah bütün hastalara acil şifalar, tedavilerinde kolaylıklar versin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  48. Sevgili Banu çookkk geçmiş olsun bu hastalığı geçirmiş biri olarak okudum.Ama herşey biz insanlar için buda allahın izniyle geçecek ve çoookkk uzaklarda kalacak buna inan .Şu sıralarda kızkardeşim kemo görüyor bütün kanser hastalarına kolaylıklar ve acil şifalar diliyorum.Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  49. Çok geçmiş olsun güzeller güzeli sultan ablam Banu ablacım.....moral en büyük ilaç,hobilere devam,senin en büyük destekçin hobilerin....gülen yüzün hiç solmasın....sevgiler...

    YanıtlaSil
  50. Gecmis olsun cok guzel.fotolar cekmissin hemsirelerinizde cok tatli benimde.yarin.bitiyor.kismetse ama.baya baya zorlaniyorum allah.hepimizin yardimcisi olsun, opuyorum.kocaman

    YanıtlaSil
  51. Sen ne güzel bir kadınsın öyle... Yaşam enerjin hiç eksik olmasın inşallah...
    En güzel haberlerini de paylaşacağın günleri bekliyoruz ♥

    YanıtlaSil
  52. Sevgili Solmazcım, Özlemcim, Azizecim, Aytencim, Özgür kadıncım, Arzucum, Minelsecim, Tuğçecim, Acemi bloggerım,Saadetim, Miskin ve beceriksizim, Parıldayan çiçeğim, Mevcecim, Kadriyecim, Esincim, Kelebekanacım,Shadoweyescım, Cicidekocum, Arzu Sarıyerim,Çocukla Çocukcum, Nurdanım, Dilekçecim, Emelim, Tijencim, Safişim, Vişnap Macidem, Neslicem, Bilgehobicim, Mericim, Nurancım, Güldencim, Emineciiiim,Çiğdemcim, Mihrimahım, Nilün Aydıncım, Haticemmm, Nes kayfeeemmm, Nowacraftım, Tülinim, Oytunla hayat güzel dilekleriniz için çoook teşekkürler, öylesine destek oluyor ki bu sözler bana, iyi ki varsınız :)
    Süheylacım, hep derim ya mutluluk insanın kendi içinde diye, hasta da olsam, ağrı acı da olsa, o mutluluğu çıkardın mı herşey güzel oluyoooo :)))
    Ve o mutluluğun çıkması için gülmek gerekiyor Nihalim, Colettem,Fiammam, sevgili Kitaplarla beslenmek :)
    Bekliyoruz Handanım geligeliver :))
    Dünya Ağrısı beni de ağrıttı Nurcum, ara verdim :)))
    Ah Cihanııım... Sana o günlerini hatırlatmayı hiç mi hiç istemem aslında, ama hayat bu işte :(
    Sevgili Tatlıhayat, Rabbim bir daha göstermesin sana da, kardeşine de kolaylıklar diliyorum, tez zamanda O da atlatır inşallah...
    Gözünaydın Sinemcim, inşallah tez zamanda toparlanırsın tatlım :)

    YanıtlaSil
  53. Arada atlamışım...
    Sevgili Mehmet Bilgehan Bey, sevgili Keyif olsun... çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  54. Yaptıklarınıza bakmaya geldim kemo postu buldum, çok çok geçmiş olsun.
    Gülen yüzünüz , muhteşem enerjiniz resimlerden çıkıp okuyanı sarıyor, sevgi ile kalın.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)