16 Şubat 2016 Salı

Umut Bitti... Yastık Yüzü Bitti...

Gene aynı şey oldu :))
Kitabımla birlikte bir yastık yüzü daha bitti :))
Kitapta zaman bir ileri bir geri, bir ileri bir geri olunca  karakterleri filan karıştırıyorum, gerilere gözatmak zorunda kalıyorum... Yaşlandım mı ne :))))

İşte kitabın tanıtım yazısı...

"Osmanlı’nın gözdesi Bosna bir imza ile elden çıkarken,
Kulin ailesi Bosna''dan İstanbul''a göç ediyor, çöken imparatorluğun son maliye nazırı Ahmet Reşat sürgüne gidiyordu.
Sabahat ile Aram''ın aşkı ise tehcir olaylarının acısına yenik düşmeyecekti.
Yeni bir cumhuriyet, yeni bir şehir ve yeni bir yuva kurulurken hayat hep akan bir suydu Sitare, Muhittin ve herkes için...
Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"''da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır
."




12 yorum :

  1. Ayşe Kulini okumayı seviyorum. Gerçi son kitabı Tutsak Güneş'i hiç sevmedim ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğini okuduğumda ben de sevmedim Billurcum :)

      Sil
  2. selam Banu Abla uzun zamandır bakmamıştım yine tam hız devam maşallah. Umut'u ben de okudum ama önce Veda, ikinci: Umut, üçüncü: Hayat, dördüncü: Hüzün okunmalı. Birbirini takip eden kronolojik romanlar. Ayşe Kulini ben de seviyorum. Bora'nın kitabı: farklı duygu ve yaşayışlara hoşgörü egzersizi yaptırıyor. İçeriği anladığında kitabı fırlatıp atanlar çıkabilir. Ben esnek düşünce yapısında olduğumdan aynı konuya farklı açılardan bakan kitapları bulup okumak hoşuma gider. Örneğin: Elif Şafak'ın Aşk ve Saide Kuds'ün Kimya Hatun romanları aynı dönemi farklı açılardan yansıtır. Önemli olan yansıtmalardan, yaratılan algılardan etkilenmeden bilgilenip fikir sahibi olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veda'nın dizisini seyretmiştim Nergiz,diğerlerini de almamıştım, ama sıkıldım artık galiba bu tarihi romanlardan... Boranın kitabı da birkaç kitaptı şimdi gidip bakamayacağım, en son Handan vardı, o da devamıymış :)

      Sil
  3. Ay be hatun... Başlığı okuyunca yüreğime inecekti. Ne? Nesıl yani? Ay ama niye? Ne demek umut bitti... derken anladım ki kitap adıymış. Oh be... Delisin işte. Yastığın da senin gibi delice olmuş. Eline sağlık canımcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki delinin arkadaşları çok normal kalır da Gülsüüüm :))

      Sil
  4. Ayşe Kulin en sevdiğim yazar:) bu seriyi okudum , devamı daha güzel . Yastık yüzünü göremedim fotoğrafı paylaşırsan sevinirim .Gerçekten merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yastık yüzü motiflerini başlarken paylaşıyorum sadece Nuraycım, patlaşmış mısır motifi, birkaç yayın önce :)

      Sil
  5. Ayşe Kulin harika. Lütfen yaşlanmak demeyelim, olgunlaşmak diyelim; evet evet olgunlaşmak. Bak bu daha güzel oldu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Calimerocum, yaşlanmak daha uygun, çünkü ben bu yaşa kadar olgunlaşamadım, hala çocuk ruhluyum :)))

      Sil
  6. En sevdiğim Adı Aylin kitabı oldu gerçek kahramanları Ankara Bahçelievlerde buldum evlerine ziyarete gittim müthişti aynen kitaptaki gibi...Nilüfer ve Tayyibe hanımla tanışmak onlarla kitaptan bahsetmek harikaydı...Meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel bir anı olmuş Meltemcim :)

      Sil

İçinizden geleni yazın :)