15 Şubat 2010 Pazartesi

Çılgın Hobi Odam




Fiamma istedi, ben de yayınlıyorum, görünce korkmayın, burası benim HOBİ ODAM:))

Şeklini değiştirdim derken, sadece eşyaların yeri değişti ama aynı karmaşa sürüp gidiyor.
Yaza duvara çekmece projesini gerçekleştirmeyi düşünüyorum, belki o zaman biraz düzene girer.





Önceki evimde büfe vazifesi gören bu dolapcağız şimdi benim çalışma masam gibi oldu.
Üstünde soldan sağa doğru scanner, duvarda anneannemin işlediği kadife örtülerden yaptığım çift cep içinde bilumum örgü şişlerim, kalemlikler, fırça makas v.s dolu, sesiciğimin hediyesi iğne yastığım, sallanan koltukta beni seyreden bebeğim, makara kutum, içlerinde şablonlar, magazinlerden kestiğim desenli kağıtlar v.s dolu kutular, kalp şeklinde düğme kutum, üstünde minik düğmelerin olduğu üstüne birzamanlar resim yaptığım tahta kutum.
Sol çekmecede dikiş malzemeleri, sağ çekmece de çerçeveler, gözlük kılıfları gibi malzemeler işlenmeyi bekliyor.
Sol dolapta kumaşlar, parçalar, giyilmeyen kıyafetler çekilip çekilip birşeyler üretilmeye çalışılıyor, sağ dolapta vernik, tiner, boya malzemeleri yanında ne arasanız bulabileceğiniz bilumum kutu ve sepetler var.




Bilgisayar köşesi malum, oturup kaldığım için annemin hakkında "iyilik" düşündüğü tek nesne.
Raflarda Rakam, burda, neue mode, samanyolu, altınbaşak, anna gibi dergiler, evimiz ciltleri, içinde ne arasan olan "kadın ansiklopedisi" ve tek tük elişi dergileri, kitaplar, içine magazinlerden kesip yapıştırdığım proje resimleri olan ajandalarım, en üstte içinde örgü örneklerimin olduğu kutular, atmaya kıyamadığım bitmiş havlu, strech, folyo ruloları ve bitkisel reçeteler kitapları...












Hemen yanındaki rafta dayanmadığım boncuklar, pullar. Takı sevmediğimden işlediğim örtülerde, oyalarda ve çeşitli dekorasyon aksesuarlarında kullanıyorum.
Üstteki rafta ıvıııır, zıvıııır....

















Burası dikiş köşem, annemin artık giymiyorum dediği pembe kapitone sabahlığı o daha fikir değiştirmeden hemen kesilip biçildi, makina örtüsü, iğnelik ve duvar cebi yapıldı. Makinanın masası eski bir ütü masasının üst tablasının eskiyen kenarları kesilip yapıldı tarafımdan :))
Yanda sepette yün kalmayınca yarım kalan battaniyemin sepeti (yün aldım bitireceğim), onun altındaki hasır piknik sepetinde nakış ipliklerim, altında plastik kutuların birinde düz renk, birinde desenli parçalarım var.









Soldakiler dekorasyon dergileri, dosya kutularında ise gazetelerin verdiği elişi dergileri, mavi klasörde dağılmış eski örgü dergileri, motif kitapları filan var.
Çekmecelerin içini göstermedim, yeter korktuğunuz diye:))
En üsttekinde kırtasiye malzemeleri, onun altında resim tekniği kitaplarım, annemin gençliğinden kalan ve hala iş gören "mani di fata"ütü baskısı kitapları v.s , onun altındakinde astar, dantel, ipekli çeşidi kumaş parçaları, en alttakinde örülmüş dantel bordürler var.











Bu dolapta örtüler ve yatak takımları var.
Mandal torbam içinde mandal önlüğüm ve saksı korkuluklarımla dışarı çıkacağı günü bekliyor.



















Bu perdeden ilerisi benim yatak odam... dediysem de bir bölme yani, solda gardrobum ve hemen yanında çift kişilik yatağım. Şu daracık arada görünenler de çantalarım:)) koyacak yer bulamadım, iki dolap arasındaki boşluk iyi oldu...


İşte buuuuu.................................


24 yorum :

  1. ne sirin ne guzel kocaman hemde rengarenk bir dunya

    YanıtlaSil
  2. Rengarenk olduğu konusunda hemfikirim ama şirinliği ııı ıııhhhh:)

    YanıtlaSil
  3. evine bayıldığımız hep söylüyorum her köşesi ayrı bi güzel ve sıcak...bu arada banu ablacım kartın elime geçti 1 hafta 10 gün oldu ama hastalıktan anca yazabildim bloguma bi uğra yeni yazımda göndermiş olduğun şirin ve güzel kartım var:)
    tekrar teşekkürler...görüşmek üzere sevgiyle kal:))

    YanıtlaSil
  4. Selamlar. Hobisi olanın işi zor. Herşeyden önce yer problemi var. Şehirde evler kutu kadar artık. Gerçi bizim evimiz oldukça büyük sayılır ama 1 odası malum "misafir odası". E öyle gördük anneden. Bir oda sürekli temiz ve misafire amade tutulacak. Kalıplar kolay kırılmıyor.
    Sonra masraflı bir iş. En iptidaisinden bir şal öreyim desen evde numarası yoksa uygun şişler veya tığlar alınıyor. Bu her seferinde bir çift şiş, bir tığ, garnitür ipler, hazır harçlar, püsküller, fistolar, olmadı kırtasiye malzemeleri, yapıştırıcılar, bantlar, kaplama kağıtları, her neviden boyalar, aliminyum folyolar, baskı malzemeleri, keçeler, polarlar, yünler, tüyler, tüller, kumaşlar, astarlar derken eve hobilerimizden önce malzemelerimiz sığmaz oluyor. Bir noktaya varılıyor ki, ya hobiler ya ev ahalisi oluyor:)
    Özellikle yabancı bloglarda hobi odalarını sergilemiyorlar mı bayılıyorum. Ama şimdilik bana çok uzak bu durum. Hem henüz evim o kadar büyük değil, hem de vaktim sınırlı.
    Valla ben bunu söyler buna inanırım ki, hayattan zevk almak bile meşakkatli. Bakınız sen, ben ve tüm hobili hanımlar:) Diğerleri öyle mi ya, yat tv karşısına, al eline kumandayı. Ev her daim temiz, çünkü iplik parçaları, kağıt artıkları yok. Ayrı bir yere hiç ihtiyaç yok, tv karşısı koltuk yetip yetip artıyor. Masrafsız da bir durum:))hobiye akıttığımız paralarla tektaşımızı bile kendimiz alırız yahu:)))
    Şaka bir yana bu işler konsantrasyon işi. İşten zaten yorgun geliyorum. Eşim gelene kadar yemekti, sofraydı, bulaşıktı, oğlanın atıştırmalığı, yok eve gelen hocası bilmem ne konsantrasyonun "kon" u kalmıyor. Emekliliğe ne kadar var dur bir gideyim de hesaplayayım.
    Arkadaşım güzel çalışma köşende güzel güzel işler üretmen dileğiyle, sevgiler.
    nurtenbegendi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. haklısın karışmış biraz senin oda. Küçük raf çözümleri gerekli gibi. kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. Banu ablam en azından ayrı bir hobi odan var ne güzel.allah hepimze nasip etsin inşallah :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. gamzeli anne, buradan geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum. Bir küçücük kartpostal için ne kadar güzel şeyler yazmışsın, teşekkür ederim. Ama bir gerçek var ki o da postacının getirdiği ve sana özel bir zarfı açmanın, sana özel yazılmış kelimeleri okumanın hazzı... Medeniyete uymak maalesef ülkemizde manevi değerleri silmek olarak algılandı, güzelim Türkçemizin yerine yabancı kelimeleri koymak oldu. Nefret ediyorum yabancı kelimelerden ama ben bile bazen çaresiz kalıyorum. Yabancı dilden öyle nefret etmişim ki yabancı akrabam var, arkadaşlarım var artık siz Türkçe konuşun bana ne diyorum:))

    YanıtlaSil
  8. Tiryaciğim, teşekkür ederim. İş hayatına başladığım 1975 yılından itibaren hep bu yaşamın hayalini kurdum ve o zamandan beri oradan buradan el sanatları örnekleri kesip biriktirip durdum, hatta malzemeleri bile. Aslında, yoğun ve çok stresli olan, çalışma saati sınırı diye birşey olmayan iş yaşamımda en küçük bir boşluk bulduğumda en azından örgü ve tığ işi yaptım stresi atmak için. Darısı başınıza:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Nurten, bizim ailemizde salon-oturma odası ayrımı hiç olmadı, evin en güzel köşesi ailenin yaşayacağı köşe olmalı prensibi süregeldi hep. Hobi düşkünlüğü de olunca hep bir köşem olmuştur, aileden de öyle gördük. Şimdi ise yatam odamdan tasarruf edip, ikiye bölünmeye müsait odayı perdeyle böldüm ve hobi odası yaptım.
    Masrafa gelince, alet edavat evet biraz masraf oluyor, ama malzemeleri genelde geridönüşüm ve yeniden değerlendirme kullanmayı daha çok seviyorum, pazarlarda dolaşırken çok ucuza bulduğum ve kullanabileceğim şeyleri alıyorum, belki de o nedenle keçe ve fimo işlerine girmedim, onun yerine evde hazırlanan seramik hamuru ve artık giyilmeyen polarları kullanmayı tercih ediyorum. Hobiler stresin en iyi ilacı, bu kesin...Ama hiçbirşey yapmayıp tv karşısında el el üstünde oturan hanımlar ve hatta beyleri "tüketici" olarak görüyorum ve bu tip kişileri sevmiyorum. İnsan üretici olmalı ne konuda olursa olsun, bize bahşedilen bu acısıyla tatlısıyla yaşamı en güzel şekilde yaşamalı ve güzel şeylerle doldurmalıyız, ne kadar süreceğini ne zaman biteceğini bilmediğimiz için....

    YanıtlaSil
  10. ada ve deniz, biraz mı karışmış:)) Berbat bir görüntü bana göre berbaaaat....

    beyaz kelebeğim, sabret daha öok erken, senin de birgün kendine ayıracak bir köşen mutlaka olacak, hatta seni o köşeye itecekler bile:))

    YanıtlaSil
  11. Banu'cum... sevgiyle takip ediyorum seni..Herkesin böyle odası olsa ve yayınlasa.. bende kandime oda düzenleme derdindeyim.. fikir alıyorum.. Odayı düzensiz bulduğunu yazmışsın..ben öyle düşünmüyorum...burası seni yansıtmış...odayı güzel yapan da bu zaten..Evin çok şirin eşime bile anlattım seni..kar manzaraları harikaydı...kolay gelsin..annenize sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Nefiseciğim, sağol, biraz moralim düzeldi:)) Seninkinide görmek isterim... Evimi yakından görmeye beklerim, anneme sevgilerini ilettim, teşekkür etti:)

    YanıtlaSil
  13. harikasınız yaa bloğunuza yeni rastladım ve içinden çıkamadım ..gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. uff tam karıştırmalık ne çok şey var :)

    YanıtlaSil
  15. Ayy nası imrendim şimdii :( çok şanslısınız,rahatça istediğiniz el işinizi yaptığınız,rengarenk kumaşların boncukların fırçaların boyaların olduğu bi odanız,size ait bi dünyanız var..İnş.olmayanlarda böle karışık da olsa ( ki ben hiç karışık bulmadım :)gayet şirin ) bi hobi odasına sahip olur..Bu güsel odadan daha ne maharetli işler çıkar,neler neler hemde :)

    YanıtlaSil
  16. vayy bu ne güzel oda böyle bir an gelipte kartistirmak istedim ne güzel yaaaa eminim bu odandan daha neler cikart neler ;-)
    iyi günler dilerim
    G+lsah

    YanıtlaSil
  17. Olá,

    Muito legal e organizado seu atelie (cafofo)....bem organizado e agradável para suas criações.

    Um grande beijo

    Desirée

    YanıtlaSil
  18. Ghanima, teşekkür ederim, beğendiğine sevindim:)

    fotoğraf penceresinden, sorma...böyle yerleri görünce benimde içim gider karıştırmak için, gel karıştır:))

    selfetciğim, oda olmasa bile kendine ait bir köşesi olmalı bence herkezin...

    Gülşah, sen de gel canım yaa karıştırmaya...

    Desiree, I think you are joking, it is not an organized room:))

    YanıtlaSil
  19. Canımsın yaaa neye güleyim şaşırdım ama kahkahayı Rapariga da attım demek ki onun da bir hobi odası var ve seninkinden karışık:))) İnan çok güzel bir hobi odası yapmışsın evet dolap takviyesine ihtiyacın var ama düzelme yolunda en azından sen el attıkça daha iyi olacak ben buna inanıyorum ayrıca paylaştığın içinde teşekkür ederim:)Aslında oda olmayınca çok fazla dağılıyorsun örneğin ben dikiş dikeceksem makinayı cıkar kabloları döşe makaraları dikiş kutusunu dikeceklerini al bir an da yığın oluşuyor etrafında bir de bulunduğun oda da oraya buraya hareket eden insanlar olunca zıvanadan cıkıyorsun zaman zaman işte senin boyle dertlerin yok en azından dur kabloya dolanacaksın, kumaşın ucuna basma derken dellenmiyorsundur ama yine de ben hobilerimle mutluyum oyle elel usutunde hayatta tv seyredemem hic bir sey yapmasam ya bilgisayarla ilgilenirim ya da kitap okurum. Kac gundur hastayım kolum kalkmıyor ama oturdugun yerde birseyler yapmak icin didinip duruyorum. iyi gülerde kullan canım odanı:) bir de aklıma su paravan organizer olayı geldi ayy senin bu odaya da guzel olur o... aslında sen de yaptırabilirsin bir tane oyle bir sey.. kısmetse ben yaza yapacağım oyle bir sey de nereye koyacagım henuz dusunmedim:)

    YanıtlaSil
  20. Canımsın yaaa neye güleyim şaşırdım ama kahkahayı Rapariga da attım demek ki onun da bir hobi odası var ve seninkinden karışık:))) İnan çok güzel bir hobi odası yapmışsın evet dolap takviyesine ihtiyacın var ama düzelme yolunda en azından sen el attıkça daha iyi olacak ben buna inanıyorum ayrıca paylaştığın içinde teşekkür ederim:)Aslında oda olmayınca çok fazla dağılıyorsun örneğin ben dikiş dikeceksem makinayı cıkar kabloları döşe makaraları dikiş kutusunu dikeceklerini al bir an da yığın oluşuyor etrafında bir de bulunduğun oda da oraya buraya hareket eden insanlar olunca zıvanadan cıkıyorsun zaman zaman işte senin boyle dertlerin yok en azından dur kabloya dolanacaksın, kumaşın ucuna basma derken dellenmiyorsundur ama yine de ben hobilerimle mutluyum oyle elel usutunde hayatta tv seyredemem hic bir sey yapmasam ya bilgisayarla ilgilenirim ya da kitap okurum. Kac gundur hastayım kolum kalkmıyor ama oturdugun yerde birseyler yapmak icin didinip duruyorum. iyi gülerde kullan canım odanı:) bir de aklıma su paravan organizer olayı geldi ayy senin bu odaya da guzel olur o... aslında sen de yaptırabilirsin bir tane oyle bir sey.. kısmetse ben yaza yapacağım oyle bir sey de nereye koyacagım henuz dusunmedim:)

    YanıtlaSil
  21. fiamma alemsin valla, oda iyi olmasına iyi de, ne kadar toplasam da annem geliyor, şöyle bir bakıyor ve şurayı biraz toplasana herşey ortada diyor, ne yapsam yaranamayacağım yani:)) Bu oda ve bilgisayarım onun baş düşmanı, oturdummu kalkmıyorum ya:))

    YanıtlaSil
  22. biz de de bilgisayar sorun oluyor transa geçiyormuşuz ne varmış bu bilgisayarda bu kadar:))) hatta burada komik şeyler okuyup gülünce de bir tuhaf bakışlar atıyorlar iyi misin diye:))))

    YanıtlaSil
  23. Olsun sence çılgın ama birde olmayanlar var bu eşyaların kanepelerin altlarında saklayanlar sepetlere koyanlar seninde bir müddet sonra düzelir inşallah allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  24. Meğer benim ne kadar az malzemem varmış :(

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)