14 Nisan 2010 Çarşamba

Birkaç Fikir....

Oooof, bu sabah gene boğazım şişmiş kalktım. Dün bahçe kapısına naylon tutturmak için rüzgarda çalıştım o zaman üşüdüm biraz. Naylon tutturdum çünkü karşı evin köpekleri serbest kalır kalmaz bizim kapıya geliyorlar ve bizim Bıdık ile sidik yarışı yapıyorlar, ciddiyim. Bizimki küçücük, onlar büyük, üzerine sıçrıyordur diye içim rahat etmiyor :))
Bugün dinleneyim diyordum ama aşağı köyden Furkan ağa meyva ağaçlarının budama ve aşıları için geldi, tabii ben de onunla beraber indim meyva bahçesine, hava gene soğuk:( Kar tepede kar var...
Dinlenmek için biraz önceden kaydettiğim linkleri dolaştım ve bunları buldum, bugünlük bunlarla idare edin, yarın iyi olursam biraz benden birşeyler eklerim :))

Mendiller...




Eskiden bizim ne güzel renk renk desen desen kumaş mendillerimiz vardı. Hiç unutmam dedem bayramlarda mendil içine para çikolata şeker koyar bir çıkın halinde elimize tutuştururdu. Bir tanecik kalmış elimde onlardan.
Bakın o mendillerden ne yapmışlar. Hiç kesmeden sadece dikiş yaparak mink koku çantacıkları. Elimizde kalanları hem değerlendirmek hem de saklamak için güzel bir fikir değil mi....









Banyolara...






Havlu ve sabun sunumu için çoook şeker bir fikir. Misafir evime koymalıyım böyle, ama göz filan yapmadan deneyeceğim kolay kullanım için :)
Sadece havlu olarak görmüştüm ama sabun ile birlikte çok hoş...






Şık kutular...







Kumaş kaplanmış, kapağı dolgulu bu cici kutulara bayılıyorum, çok şık oluyorlar. Ama kirlenince ne olacak, malum soba, kalorifer kışın herşeyin rengini değiştiriyor. Acaba plastik kutularla yapsak, bulaşık makinasında yıkasak ne olur? Böyle bir kutusu olupta deneyen var mı, ya da gözden çıkartıp deneyebilecek olan :)







Aplikeler...

Çeşitli yerlere uygulayabileceğimiz aplikeler. Link üzerinden siteye girerek resimleri tıklayıp üzerlerinden kopya almak mümkün.

Hello Kitty, Japon kızı,




















Kurbağacık, Uğur Böceği,
















Çiçek, Ayıcık,
















Hello Kitty,




12 yorum :

  1. canımmmm,bu aplike işine bayıldım hem de her istediğini yapabiliyorsun aplikeler sayesinde, hazır alıyorum ben de ama dogrusnu soylemek gerekirse hep aynı temalar var hazırda...yanlız kumaşların iplik atmaması için bir şey yapılıyor mu ben daha keserken kumaş iplik atıyor..bir malzeme var mı aplike yapmadan önce kumaşın iplik atmasını önleyici bildiğiniz?

    YanıtlaSil
  2. fiamma, ben parçaları kesmeden önce patronuna yaklaşık büyüklükte kesip arkalarına yapışkan tela yapıştırıyorum, hani kağıt gibi ütüyle yapışanlar var ya bilirsin. Kumaşları koyuyorum, üzerine telayı, onun üzerine de bir tülbent koyup buharsız ayardaki ütüyü basıyorum. Sonra patronu çizip kesiyorum, iplik atma derdi kalmıyor. Bakalım başka birşey uygulayan çıkacak mı, benden bu kadar....

    YanıtlaSil
  3. GEÇMİŞ OLSUN BANU CUĞUM.EŞİM HALA BEYAZ KUMAŞ MENDİL KULLANIR,BULMAK BİLE ZORLAŞTI.OYSA GERÇEKTEN NE KADAR GÜZEL RENKLER VE DESENLER VARDI MENDİLLERİMİZDE.AH AH BİZ ESKİDİK GALİBA SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun aplikleri çok beğendim yeşil kurma çok sevimli :)

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun banu. kötü bir mikrop dolaşıyor ve boğazı mekan tutuyor kendine. benim etrafımda kim varsa aynı dertten muzdarip

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Banuca geçmiş olsun. Harika ve zarif işler yapmışsınız ellerinize emeğinize sağlık.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Banu'cuğum, evet dilerim uzun ve sağlıklı yıllar boyunca paylaşımımız sürer. :)))
    Birbirinden güzel paylaşımların için ben sana teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba geçmiş olsun,tavşanlara bayıldım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. tavşanlar çok hoşuma gitti,nasıl yapılıyor acaba,tarfifi var mı banu abla ?

    YanıtlaSil
  10. Neşeciğim, biz eskidik, o doğru, ama bu güzelliklerin kaybolması bana acı veriyor...

    ada deniz, bu mikrop dağda da beni bulduysa çok uyanıkmış :))

    fotoğraf penceresinden, beğendiğine sevindiiiim :)

    Belginciğim, yukarıdakiler benim yaptıklarım değil, nerdeee bende o kadar yetenek :))

    ufukcuğum, sağooool....

    mamila, çok şekerler değil miiii...

    minik, tavşanların yapımı arşivimde vardı ama yapınca silmişim herhalde, Çok basit, havluyu çapraz köşelerinden uzunlamasını rulo yapıyorsun, ortasından sabun kadar boşluk bırakıp kurdeleyle bağlıyorsun, sonra kafa kadar bırakıp gene kurdeleyle bağlıyorsun, yukarıda iki kulak kalıyor, istersen göz, burun, arkasına da bir ponpon takabilirsin:))

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun, acil şifalar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. açıklaman için çok teşekkür ederim banu abla :)

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)