14 Aralık 2010 Salı

Elektrikler Kesilince...

Yaaani....
İşte dağın başında, doğa içinde yaşamanın cefalarından biri...
Yazın kuş çarpar tellere, elektrik gider,...
Fırtına çıkar, teller birbirine vurur, elektrik gider....
Ama aynı gün yapılır, pek uzun sürmez.
Amaaaa... Kar yağınca iş değişiyor, teller kopar, direk yıkılır, trafo patlar... Kar öyle yoğun yağar ki, kar açma makinası geçer, bir saatte yol gene kapanır. Arıza giderme sırasında zaten sona bırakılırız :(
Cumartesi sabah saat 04.12 de giden elektriğimize hasretimizi ancak bugün saat 13.05 te giderebildik. 186 no.lu elektrik arıza servisine abone olup, bütün stresimi onlara söylenerek attım, ne yapayım başka muhatap olabileceğim numara yokmuş :))

Neyse, şimdilik elektriğimiz var, ama anlaşılıyor ki, yetkililer birşey yapmayacak, önlem almayacak, biz ne kadar dürtüklesekte umurlarında değil gibi görünüyor, bir jeneratör şart oldu :(

Aman, hallederiz.... Allah sağlık versin, gerisi kolay :))

Çikolata kutusu diyorduk, en son kaldığımız yerde....
İçinden yılbaşı süsleri yaptık, küpelerini koyan Fiamma'da var :)

Kutuları ne yaptım...

İki tane kutum vardı birbirinin aynı, bir kapağı ayırdım, diğerlerinin yan taraflarını kapladım, sonra bir alt ile bir kapağı birbirine yapıştırdım.



Sonra ayırdığım kapağın tamamını kapladım, kenarına kurdele geçirdim, köşesine süs yapıverdim, oldu sana iki katlı kutu, içine orada burada duran ve artık kullanmadığım takılarımı koydum. Takıyı nereye giderken kullanacağım ki artık dağlıyım ya :))

Vee... Kar özleyenler için


Kapıdan baktım, kar neredeyse belimde, karşıdaki kümbetin altında benim araba var :))


Balkon kar dolu, pencere hizasını çoktan geçmiş, etrafı görmek için tepesini uçurdum :))


Çamların dalları kardan yere eğilmiş, neyse kırılmadılar...

Burası ön veranda, ortada masa, etrafında sandalyeler:))

Kar yatak odalarının penceresine kadar geliyor, ilk geldiğimiz sene yani 5 sene önce çatıya kadar dolmuştu :))))



Ama güzel......








28 yorum :

  1. rakım kaç sizin orda? gerçekten de çok kar var

    YanıtlaSil
  2. Takı kutun yine çok güzel,ellerine sağlık.Kar çok yağmış gerçekten de.Benim ilk görev yaptığım yer Bolu-Gerededir o nedenle karı,yolların kapanmasını ,buzu -sisi çok iyi bilirim ama yine de kışı çok severim.Elektrik kesilince kötü tabii,insanın eli ayağıdır elektrik ,jeneratör şart olmuş size.Mutlu günler ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Banu hanımcım merakımı maruz görün ama yaşadığınız yerler nereler ...
    Blogunuzu bir kaç aydır sürekli takip ediyorum blog geçmişini kurcaladım ama bulamadım neresi olduğunu çok merak ettim.
    Eklediğiniz kar fotoğraflarına bayıldımn hani derler ya vardır her güzelin bi zorluğu buda öyle olmuş ama sizin dediğiniz gibi sağlık olsun ...
    Sevgiyle ..

    YanıtlaSil
  4. yine harikalar yaratmışsın ablacım,helede dğer posttaki ağaç süsü harika bir fikir.Bende de var ne yapacağımı düşünüyordum.Bende deneyim bakalım,nasıl olacak.
    Bende bu tür kutular genelde kızın oyuncağı olduğu için benim elime pek geçmiyor ama bir tanesini almayı başardım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. resimler ve manzara harika bir de medeniyet olsa yani su, elektrik gibi önemli ihtiyacları karşılıyabilecek bir teknik belediye...

    Geçen cumartesi benim de mutfağımı su basmıştı.Boru patlamış.

    YanıtlaSil
  6. Aman aman, ayı çıkabülüü, daş düşebilüü. Allah korusun, tilki iner, kurt iner. Tüfek filan var mı? En yakın komşu nerede? Hergün sizi yoklayan birisi var mı? Manzara iyi hoş da ısınma ,işini nasıl hallediyorsunuz. Şömine, soba?? Ay evham bastı beni?

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun Banu abla, hastalandığın için sandım ama elektirikler yokmuş, çok zordur.. jeneratör işi de zordur:)) kolay gelsin

    YanıtlaSil
  8. kar çok çok güzel...
    kutu harika,emeğine sağlık sevgili banu,ama seninde söylediğin gibi bir an önce jenarötör şart olmuş size,şehrin göbeğinde bizimde pek bi farkımız yok ceyran konusunda,üstelik birde antalya gibi bi turizm merkezinde,inan bana dün kardeşimle hastane dönüşünde caddeler simsiyah,trafik lambaları dersen yanmıyodu,evde ise herşey ceyrana bağlı,bi kesildimi vay halimize oluyo valla :))

    YanıtlaSil
  9. manzaran kartpostal gibi,bayıldım :))))
    aman dikkat edin hastalanmayın
    kutun süper olmuş yine
    güle güle kullan
    Serpil ablamla geziyoruz,kermese gittik beraber
    bu pazar da blogcular buluşmasına
    sen de olsan keşke
    ama hep kulaklarını çınlatıyoruz:))))
    öptüm

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Banu,elektrik arızayla nerdeyse akraba çıkacakmışsın.Bende TTNET ile boğuştum.Telekom arızayla da akraba çıkıyordum.İnan kahkayla güldüm.Hele birde resimleri görünce kendimi tutamadım.Banu,herhalde ALASKA'da yaşıyor,ben yerini karıştırdım galiba dedim.Çok nefis manzaralar,sen çek ,biz seyredelim.Öptüm.

    YanıtlaSil
  11. Banuuuuuuu'm; şu kar yağmadan gelip sana sende mahsur kalmayı ne çok isterdim :) Kısmet yarı yıl tatiline inşaallah :) Nefis bir kar manzarası, bayıldım.
    O kadar saat enerjisiz ne yaptınız, zor olmuştur ama belki de olmamıştır, olmaması için ne gerekiyorsa yapmışsındır sen.
    Bu arada ben de önceki gün elektrik arıza numarası bulamadığımdan arıza işhbarımı facebooktan yaptım :)
    Öpüyorum canım senimi ve anneni..

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel de dağ başında yaşamak, herkese göre değil. Mesela ben ışık olmadan yaşayamam gibi geliyor. Öyle ki gece yolculuğunu bile sevmiyorum. İnternet tv değil ama ışık çok önemli. Dilerim en kısa sürede daha rahat şartlarla dağ evinizin tadını çıkarmaya başlarsınız. Kar manzaraları süper. Soğuğu saymıyoruz tabi:) Yol kapanmasın, selamlar kesilmesin, terslik olmasın... İnsan daha ne ister değil mi? Selamlar, sevgiler gönderiyorum Afyon'dan.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Tülinim, güzel olan kutu mu kar mı :))
    Sevgili Ada-Deniz, 700mt. ye yakın yüksekteyiz, ilk geldiğimizde 2mt ye yakın kar olmuştu :)
    Sevgili Colette, Gene uydurdum işte ortadan kalksın, bir işe yarasınlar diye :)Kışın sessizliğini seviyorum ben de, ama dediğin gibi jeneratör şart...
    Sevgili Üçkadın üçmoda, Yaşadığım yer Kocaelinin bir sağı işte, tam yerini açık etmeyeyim, dost var düşman var :)) Mail adresini göremedim merakını gidermek için... Kar güzel gerçekten :)
    Sevgili Nestug, aman harikalar deme, uyduruyorum işte malzemeler değerlensin diye:)O tatlı kızını benim için öp...
    Sevgili Senem Kaptan, medeniyetin olduğu yerde medeniyetsizler çoğalıyor, varsın medeniyet gelmesin buralara:)Sana da geçmiş olsun...
    Sevgili Neduk, buradaki ayılar şehirlerdekilerden daha tehlikesiz:)) Yok taş düşmez çünkü biz en tepedeyiz, kurt yok, çakal var, yaban domuzu var, onlar da insanlardan kaçıyor, sansar, gelincik var, onların da bize zararı yok, tilki tek tük:) En yakın komşu, biri tam karşımda, biri tam yanımda:) Kuzinemizde çıtır çıtır odunlar yanıyor, ev ahşap ya, çok ısınıyor, ısı kaybı yok, penye ile dolaşıyoruz... Ay gel de gör be canım :))
    Sevgili Birdy, yok yok hastaydım ama, elektrik olsa gene de yazardım:)
    Sevgili Fisun, Antalya da kesinti, ne fenaymış, ama çabuk yaparlar.Şehirde cereyan kesilince en büyük sorun ısınma herhalde değil mi :...
    Sevgili Fidoşum, Serpilimide senide çoook öpüyorum, iyi gezmeler :(
    Sevgili Sibel Tunay, bu arıza servislerindekileri seçmişler sanki, insanı çıldırtıyorlar... Ha ha ha, Alaska ha, ehhhhhh :))))
    Sevgili Gülenim, sen yeter ki iste, yollar bir şekilde kapanır, mahsur kalırsın yine :))Enerjisiz kalınca, tv ,dolayısıyla haberleri izlemedik ve sinirlerimiz bozulmadı, annem erken yattı, ben de bol bol kitap okudum :))
    Sevgili Nurten, doğru, herkese göre değil, ama ben hep bunun hayali ile yaşadım. Hergeçen sene hayatı daha kolaylaştıracak birşeyler ekliyoruz,ama her durumda halimizden memnunuz, Afyon'a sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. wooow müthis bir yerde yaşıyorsun.
    orası nasıl sesiz ve huzur vericidir. bende emekli olduğumda böyle yaşamak istiyoruuum ama sakın oralarda sen ve anneciğin hastalanmayın şu sıralar. kendinize dikkat edin:)

    YanıtlaSil
  15. Komşular varsa tamamdır. Vallahi manzara süper ama korkutucu.
    Davetin için sağol Banu'cuğum. Keşke ama zor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten de çok güzel Banu..
    Biz hasretiz kara...Buraları teğet geçiyor nedense..

    YanıtlaSil
  17. ne güzel kara doymuşsunuz:) bizim buraya yağmadı daha, biraz yağdı sonra hep yağmur:( kuzinenin sesi ve kestane kokusu geliyor burnuma:) o manzaraya karşı bir fincan kahve ile kitap okumak ne kadar keyifli olur kim bilir...

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    Hem siteniz hem de gerçekten yaşadığınız yer mekan çok güzel...insanın hayal edebileceği kadar güzel hemde...Evinize dair daha detaylı resimler almak isterim..Sevgi sağlık ve mutlukla kalın...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Camdan kelebek, inşallah arzu ettiğin yaşama kavuşursun:) Dikkat ediyoruz canımcım, merak etme :)
    Sevgili Nedukum, için azıcık rahatladı mı:) İnşallah birgün, kısmet, gelirsin :)
    Sevgili Neşe, eh bazen hasret kalıyor insan, bazen artık kalksa bu kar diyor :)
    Sevgili Biyaşıma daha girdim, diyeceğim ki şu dediklerini ben hep yapıyorum, aklın kalacak, nispet yapar gibi demesem mi diyorum :))
    Adsız, teşekkürler beğenilerine, ama detaylar için tanımam lazım değil mi, böyle adsız adsız olmuyor:))

    YanıtlaSil
  20. Ayy nasıl çatır çatır çatlatıyorsun öyle..kar makinası getireceğim yarın tez elden evin önüne ama sadece buraya yağsın kimbilir yağmasın diye ne cok dua eden vardır bir yerlerde...Erzurum da bile yağmıyormuş yaa ne oldu size böyle ilk karda coştunuz:)))

    YanıtlaSil
  21. Fiammacım, biz hep böyle coşarız işte :)) Kapıdan çıkılmıyor :)

    YanıtlaSil
  22. takı kutun çok şık olmuş banu ablam,kar manzaraları da süper valla,hep söylerim ya kış mevsimini iş yopunluğumdan dolayı hiç sevmiyorum,ama kar manzaralarına,pencere önünde oturup kar yağışını izlemeyi seviyorum,bu güsel fotolar için teşekkür ederim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Ben de adsızım :D
    Ben bi dost :) öptümmmmm

    YanıtlaSil
  24. sen böle evinden kesitler verdikçe içim gidiyor Banu abla, her mevsimi ayrı güzel senin evin:) öptüm çok

    YanıtlaSil
  25. günaydın diyerek ilk yorumumu yapıyorum...sizin samimi yaradılışınız beni google dan adres almaya zorunlu hissettirdi...çok ama çok güzel bir siteniz olduğunu hemen iletmeliyim...resimler mi güzel yaptığınız bütün işler mi karar vermek çok zor... birbirinden güzel olduğunu mutlaka söylemeliyim...güzel birgün dileği ile kolaylıklar sizinle olsun canım kardeşim...mutlu kalın sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Harika, hoşgeldiiin :)
    Ne güzel şeyler yazmışsın, çok mutlu oldum inanki, sevilmek güzel şey değil mi, ben de şımartılmayı seviyorum galiba :))

    YanıtlaSil
  27. Harikacım, bloguna koştum yorumun ardından ama yokmuuuş:( Yok mu bizlerle paylaşacağın birşeyler ?

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)