21 Nisan 2012 Cumartesi

Anahtarlık, ama....

Şimdi bu bir anahtarlık değil mi....
Ama görüntü nasıl zarif, nasıl şık, nasıl romantik.......

Ben bundan yapsam, hatta aynını yapsam, hatta aynı anahtarı da taksam görüntü aynı olmaz...
Neden mi... Fotoğraf çekimi...
Fotoğraf çekimi bana göre çok önemli, yapılan işi gösteren o işte...
Bazen bakıyorum, bütünüyle harika bir fotoğraf, yapılan elişinin yanındaki objeler filan, ama tek tek bakıldığında yapılan iş aslında çok basit, hatta belki güzel bile değil, ama güzel görünüyor...
Haksız mıyııım ?


30 yorum :

  1. Zarif ve güzel bir çalışma.
    Ve çok haklısınız, fotoğraf çekimi gerçekten çok önemli.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bencede bazı fotoğraflarda güzel görünmüo millet de ona aldanıyo ama güzel bir makine ile çekim yapılsa harika görüncek :) bende bu makineden istiyorum ama bakalım nasip :) bence siz yinede yapın :)

      Sil
    2. Evet, cekim cok önemli gercekten de... bazen ben de hayran kalirim bazi fotograflara.
      Ama önemli bir sey daha varsa, o da bakan ve görebilen gözler...:)
      Anahtarlik cok sirin ya...


      Banu'cum birsey daha: Yorum kutusuna yorum yazdiktan sonra yayinlayamadim, "yayinla" kutusu calismadi yani. Buradan deneyeyim bakalim, sanirim böyle olacak. Bir de dernekle ilgili yaziyi baska bir yere alabilmen mümkün mü acaba? Yayinladigin yazilarin üzerine denk gelip kapatiyor, rahatsiz ediyor insani okurken birazcik.

      Sil
    3. Sevgili EQ, dernek yazısı konusunda hiç şikayet gelmedi, şu anda da tam onun yanından yazıyorum, kendi kolonunda uslu uslu duruyor, yayılma yok yani ?
      Hani "yorumla"kutusu da çalışmadı demişsin ya, bazen blog server arızası da oluyor, acaba gene öyle birşey mi oldu, bir daha açtığında gene bir yayılma söz konusu olursa beni uyar, icabına bakayım :)

      Sil
    4. Peki ozaman, sadece beni rahatsiz eden birsey demek ki. (Mesela su an bu yazdiklarimin , senin profil resminin ve asagidaki "yayinla" kutusunun üzerine denk düsüyor yazilar ve kapatiyor, dedim ya birazcik da olsa en rahatsiz ediyor. Ve yine normal yorum kutusundan yollayamadim, "yanitla" dan yollayabildim) Neyse, cogunluk memnunsa hic sorun yok, ben idare ederim:)

      Sil
    5. EQ, cum, benim ekran farkından dolayı sanırım, bende normal görünüyor, şimdi düzeltmeye çalışıyorum, 10dk. sonra bir daha bi bak olurmu :))

      Sil
  2. fotoğraf özürlüsü olarak sana hak veriyorum Banu.çektiklerimden belli oysa asılları gerçekten daha güzel..neyse idare edicez bakalım çare yok şu an.. senin fotoğraflar çok güzel ama öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim, ayyyynen öyle işte, hepimize güzel birer fotoğraf makinası lazım, acaba toplu olarak alsak indirim yaparlar mı :))

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Swotpiscescım, haklıyız da... iyi bir fotoğraf makinası almaya sıra gelemiyor :((

      Sil
  4. evet evet çok haklısın ..bazen çok basit bir şeyi nasılda şaheser gibi gösterir ...bu resimde de alt zemin beyaz oluşu saf ve romantik bir hava vermiş ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebekanacım, iyi bir fotoğraf makinası alıp fotoğrafçılık kursu da mı görmeliyiz acaba :))

      Sil
  5. kesinlikler haklısın. bazen ne güzel şeyler yapıyorum fotoğrafla herşey bozuluyor .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atölye nottcum, değil mi ya, kendi gözünün gördüğünü fotoğrafta göremeyince sinir oluyor insan :((

      Sil
  6. sonuna kadar kelimelerinin tümüne katılıyorum ben yazsam daha fazlasını bile yazardım üstelik.olmuyor kardeşim napim vakit meselesi birazda. ben resimleri yüklemeye bile üşeniyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacım, önce iyi bir fotoğraf makinası lazım, ama fotoğraflamakta zaman istiyor gerçekten, mekan-yan objeler-yerleşim-ışık, sonra hepsini tekrar yerlerine koy, bir de stüdyo lazım bize :)))))

      Sil
  7. Kesinlikle haklısın. Gerçeğini yansıtan fotoğraflar çekmek çok zor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solmazcım, annemin adaşısın :)) Baktımda senin fotoğraflar güzel, benimki yakın çekim özürlü, önemli olanda yakın çekim zaten ...

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Cep aynam, özellikle senin paylaştığın fotoğraflarda, mekan çekimlerindeki güzellik.... Aynı dekorasyonu yapıp çeksem, mümkün değil aynı güzelliği veremem, ancak onları hayran hayran seyrediyorum, sonra detaylara bakıyorum, çokta özel birşey yok ama...işte.... :((

      Sil
  9. Bazen çok güzel bişey görüyorsun hemen fotoğrafını çekmek istiyorsun ama bi türlü istediğin gibi olmuyor gördüğün güzelliği yansıtamıyorsun. Evet gerçekten çok önemli Banucum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabihacım, fotoğraf makinasının yanında bir de photo shop olayları var, oynuyorlar fotoğraflarla, bu da beni aşıyor doğrusu, hem zaman da lazım, sanki ayrı bir dal o...

      Sil
  10. Kesinlikle katılıyorum Banucam. Bunlar kirli bir çamaşırı bile, bembeyaz bir gelinliğe dönüştürüyolar çekimleriyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım, verdiğin örneğe bayıldım :)))) Gerçekten öyle :))))

      Sil
  11. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK HOŞ OLMUŞ .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevdoşcuuum, ama ama ama ben yapmadııım :((

      Sil
  12. Banucum ne güzel bir şey bu ben de daha farklı bir fikir oluşturdu:)) mail atacağım sana.

    fotoğraf gerçekten çok önemli kendi çapımda minicik denemeler yapmaya çalışıyorum ama inan her seferinde 10-15 kare çektiğim oluyor. bide gözler kamerada tam seçmiyor at PC ye ordan bak olmadı bi daha:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örgü çantam, aldım fikrini, koydum arşive, fikir güzel de, fikirler çok ta, yapmaya gelince..... :((

      Aynen, ben de mesela bir örtüyü çekeceğim, mekan hazırla, yan objeler ekle, ışığı ayarla, çek 30 kare, dağıttıklarını yerlerine koy..... ooof ooof :((

      Sil
  13. Kesinlikle haklısınız, fotoğraf yapılan işin çok önüne geçebiliyor. Bu anahtarlığa bayıldım ben, etamin kalemlik aklıma gelmemişti hiç. Minik etamin motifleri ile süper olur , teşekkürler fikir için

    YanıtlaSil
  14. Banu ablacım,boş ver ,bir de resimleri de öyle güzel çekersen nazardan çatlarsın be ablacım.

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)