24 Mayıs 2013 Cuma

Ben Yemek te Yaparım ... :))

Yaparım canım... arasıra...
Genelde anne sultanın işidir...
Bazen canı yemek yapmak istemez, bana devreder...
Her işimde olduğu gibi yemeklerim de pratiktir tabii :)

Mesela dünkü hafif menümüz...
Zeytinyağlı lahanalı pilav, kavun, peynir, supangle...
Pratik menü işte :))
Kavun önce ikiye bölünüp çekirdekleri alınır, sonra portakal gibi kabuğu soyulur, önce halka halka kesilir sonra lokma lokma dilimlenir :))...
Peynir özellikle Taciroğlu keçi peyniridir, kesilip yıkanıp tabağa konur :))
Supangle gene market rafından toz halinde alınıp süte karıştırılıp pişirilir :))
Ve zeytinyağlı lahanalı pilava gelince...
Zeytinyağlı lahana dolması sarmaktan nefret edenler için tavsiyemdir :))
Zaten lahanalar da nedense karton gibi sarılmıyor kiiii :((

Ben tarifini vereyim, tercih sizlerin :)

İnce kıyılmış lahanalar yıkanıp durulandıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlarla zeytinyağında hafif yumuşayıncaya kadar kavrulur... (bazıları lahanayı haşlayıp koyarlar ama haşlayıp suyunu dökünce besleyiciliği gidiyor ya besinlerin, onun için hafif kavurmayı tercih ederiz biz... )
Üzerine sabahtan sıcak suya konmuş 1 ölçü pirinç, kuş üzümü, tuz, bir çay kaşığı toz şeker, yenibahar eklenip şöööyle bir karıştırıldıktan sonra 1 ölçü sıcak su üzerine gezdirilir, bildiğiniz pilav gibi demlenir...
Soğuduktan sonra servis edilir... Afiyet olsun...
Bu son cümle usta yemek sitelerinden kapmadır :)))))





24 yorum :

  1. Ohhh ne farkı var dolmadan lezzet aynı olduktan sonra,ellerine sağlık ablacım...kavun yazın en güzel meyvesi değil mi? Ama karpuz güzel çıkarsa kavunu sollar elbet...geçen misafrilerime kavunu nasıl sunduğumu görmüşmüydün? Dur söyliyeyim;dondurma kepçesi ile oya oya dizdim tabağa harika oluyor denemelisin!
    Hayırlı cumalar,teyzemin ellerinden öperim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatesalım, senin mutfak hünerlerine ağzım açık ve de suları aka aka bakıyorum zaten, hatta genelde yorum yazmaya mecalim kalmadan mutfağa buzdolabına saldırmaya geçiyorum :))

      Sil
  2. blogdaki herşey ve aralarına kattığım sevgim sizlerle paylaşmak içindir. Dilediğinizi kopyalamak serbesttir : ... BU YAZINIZI OKUYUNCA İLGİMİ ÇEKTİ BLOĞUNUZ. NE KADAR PAYLAŞIMCI OLDUĞUNUZ BURADAN BELLİ. ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim, sadece blogdakileri değil, dostlukla gelen herkezle hayatımı da paylaşırım :)

      Sil
  3. eminim yazarken daha çok yorulmuşsundur haha haaa ..Ama ben senin menünede razıyım akşam için evde bi lokma yemek yok bakalım meri ne pişirecek sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne var yani, benim menü gayet hafif-sağlıklı ve doyurucu Meri hanım :))))))
      Şöyle karadeniz usulu muhallebili baklava olsa da yesekkk :))

      Sil
  4. ohhh misss, gayet güzel bence... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaparım da güzel olma mııııı Swotpisces cııım :))))

      Sil
  5. çok yoğun bir mutfak çalışması olmuş :)))) ama hepsi leziz gözüküyo ellerine sağlık
    hamarathatunum.com

    YanıtlaSil
  6. Niye uğraşıyoruz ki o takır tıkır lahanaları sarmaya, bayıldım bu işe:)
    afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. banucummm
    ya sen nasil bir hatunsun????
    afiyet seker olsun
    lahanali pilavini hicmi hic unutmicam
    opuyorum kocamannnnnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihancım, bence denemelisin, senin o becerikli ellerinden ne kadar lezzetlisi çıkar... :)

      Sil
  8. Pratkmi pratik,doyurucumu doyurucu, e daha ne olsun.Eline sağlık Banuşum afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. daha ne olsun elıne sağlık

    YanıtlaSil
  10. ellerin sağlık banucam valla denicem ben sarma yapmaya üşenen beceriksiz gruptanım çok hora geçti valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şimdiki lahanalar sarmaya gelmiyorki Mor menekşem :)

      Sil
  11. banu ablacım ellerine sağlık lahanalı pilavı mutlaka denicem ablacım :))afiyet şekerler olsun size ,selamlar sevgiler

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)