10 Eylül 2015 Perşembe

Yapılacak İş Elbet Bulunur :))

Bilirsiniz mutfakla aram pek iyi değildir... Yemek yapmayı elbette bilirim de, o kadar düşkün değilim yani mutfak işlerine. Solmaz hanım rahatsızlanınca yemek işleri bana kaldı haliyle :)
Günlerdir aklımda dondurucudaki kıymayı kavurmak, yemeklik soğan stoklamak vardı. İkisi de el altında olunca kolaylık oluyor. Dün gece kendime emri vaki yaptım ve hem kıymayı, hem de dondurucudaki karnıyarıklık kızartılmış patlıcanları çıkarttım buzdolabına :)
Sabah kahvaltı servisinden sonra mecbur giriştim işlere, soğanları rondodan geçirip stokladım, kıymayı kavurdum soğanla, dondurucuya attım, veee ayırdığım kavrulmuş kıymaya rondodan geçirdiğim yeşil biberleri ve minik minik kıydığım domatesleri katıp karnıyarık içini hazırladım. Şu manzaraya bakın, hele kokusu....
Azıcık kendime de ayırdım, ekmeği bandıra bandıra yemelik :) Küçüklüğümden beri en sevdiğim şey bu işte :))
Ama bunların da görüntüsü çok güzel ve gel beni işle diyorlar değil mi:))
Bugün dürteliyemedim kasnağımı...
Çünküü Solmaz hanıma banyo yaptırdım :)
Pek bi rahatladı anacım:) Tabi böyle küvete sokmadım, çok zayıf ve güçsüz canımcım, küvet dışında sandalyede bıcı bıcı yaptık :))
E sonra yemek hazırla, biraz uzanıp dinlen, çamaşır yıka as... derken... kasnak dürteleme işi kaldı, onun yerine klavye dürteliyorum işte :))

Yarın temizlik günümüz, çılgın Nurcan gelecek :))
Bize şimdiden kolay gelsiiin :)




8 yorum :

  1. Offf ne güzel de yenir o iç hele karabiberde eklendiyse... Laf aramızda annen iyileşse de bu yemek işi zerne ipoteklenecek gibi pek memnun çünkü yaptığın yemeklerden, eee ne de olsa anasının kızı. Boncuk ikinize de öpüyorum kocamannnn.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel gözüküyor!

    YanıtlaSil
  3. Sahalara dönüyorsun:)))) Afiyetle tüketin tüm hazırlıklarınızı.....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor tadı da öyle olmalı. Bende çarşamba akşamı 25 kg domatesten şişe domates yaptım bu gün nasıl yorgunum. Şimdiden uyuyasım var tabi evde beni beklemiş üç minik kız nasıl uyunur ki hal böyleyken. Projelerine tam hızla devam edip beni kiskandiriyorsun banu abla. İşlerimi bitirip bende bişiler yapiyim. çok öpuyorum iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin Banucuğum. Afiyetle yiyin inşallah !

    YanıtlaSil
  6. Kolay gelsin :-) Eee içine ekmek düşüremeyeceksek yemek yapmanın hiç cazip bir yanı kalmaz :-)

    YanıtlaSil
  7. Daha ne yapacaksın çok çalışmışsın çoook.
    En eğlencelisi de anaları yıkamak. Benimki de yıkanana kadar türlü bahaneler ( yikanmamak için) yıkanıncada oh rahatladımlar, dualar vs.

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun:) kolay gelsin :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)