10 Şubat 2015 Salı

Mecburen Ara Verdim... :(

Blogumdan ayrı kalmak, sizleri dolaşamamak üzüyor aslında beni, ama elimde değil :(
Fırtınada telefon kutusundaki elektronik bir parça yanmış, önce o nedenle uzun zaman telefon hatları, dolayısıyla internet kesikti, sonra onu yaptılar, ama internet açılmadı. Gelenler suçu benim modemde buldular, yeni sisteme uyumlu değilmiş, ben de henüz inip yenisini alamadığımdan mobil modeme kaldım, o da malum çekmiyor :( Bu yazıyı bakalım kaç defa tekrar bağlanarak bitireceğim :(
Ama bir nebze de olsa benden haberiniz olsun dedim :)

Kar bu sene oldukça sıkı ve çok yağdı, 3 metreyi buldu buralarda, çatı kirişimizde çatlama oldu, kar eriyene kadar bir dolap çekip destek yaptım :))
Sonra fırtınada çatı kaplamasındaki şingılların bir kısmı sökülüp uçtu, sonrasında salona yağmur sızdı, eşyaları kuru tarafa çektik.
Neyse ki şimdi hepsi tamir gördü...
Ama hazır eşyalar çekilmişken kocamaaan bir temizlik ve değişikliğe giriştim tabii ki :))
Önce bütün duvar süsleri indirildi temizlendi, bütüüün dekor aksesuarları yıkanıp kaldırıldı, örtüler toplanıp yıkandı, ütülendi,kaldırıldı...
Sonra salonun şekli değiştirilip yeniden dekore edildi... Çok zevk alıyorum değişiklikten, yeni eve taşınmış gibi oluyor :))
Bu da yerleşimden sonraki ben :))
Daha planlanan değişiklikler var, onlar da biter inşallah bahara kadar, artık gelip görürsünüz :)

Bu ara kitaplar okundu...
Ayfer Tunç'un Dünya Ağrısı... Bana da ağır geldi, ama güzeldi :)
Ayşe Kulin'in Handan'ı... Biraz ilerleyince bu Handan'ın önceden okuduğum serideki Handan olduğunu ancak anladım :)) Hani Gizli Anların Yolcusu ile başlayıp Bora'nın Kitabı ve Dönüş ile devam eden serideki Handan ... Ayşe Kulin'in her kitabı gibi bu da güzeldi :)
Ve... Kristin Hannah'tan İlkbahar Rüzgarı...
İnsanı dinlendiren, kah merakla sürükleyen, kah hüzüne boğan, kah mutluluktan uçuran duyguların hepsini bir romana sığdıran bu yazarın kalıın kalın kitaplarını seviyorum :)
Tabii bu arada tv karşısında otururken elimiz de boş durmuyor, sürpriz olacak minik tığ işi birşeylerde yeni bir renge geçtik :)
 
Bu arada abur cubur yemeden geçmiyor günlerim :) Besiye çektim ya kendimi, sonum ne olacak bilmem :)) Yok yok 60 kiloda kaldım, ne iniyorum ne çıkıyorum :))
Ben gofret, çikolata yedikten sonra nedense kağıdını kıvırıp bir düğüm atıyorum, yılların alışkanlığı... Hadi çözün bakalım psikolojik açıdan :))
Veee...
Az önce çektiğim fotolarla bugünün yazısını bitireyim..

Kar hiç durmuyor, gene 2-3 metreyi bulacak gibi :( Allah yardımcımız olsun, hasar vermesin gene...





25 yorum :

  1. Sen gerçekten MUHTEŞEM bir kadınsın Banu.. İçi yaşam dolu .. zevkli.. aklı, mantığı ile uyumlu.. ve ZEVKLİ.. Seni çok merak etmiş, sonra da 6.hissine çok güvenen her yengeç gibi içime kötü bir şeyin doğmadığını görüp kendimi rahatlatmıştım.. Güzel huzur dolu sağlıklı günler yaşamanı diliyorum yeni düzenlediğin evinde.

    YanıtlaSil
  2. Oooo, ne cok işler basarmissin yine. Bu kar ne işler açtı başına böyle. Biz kara hasretiz sana da eziyet valla. Sendeki her türlü zorluga gülümseyerek karşı koyma becerisine bayiliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sizi görmek, okumak, haber almak çok iyi geldi. Maşallah hiç durmadan temizlik, okuma, elişi çok çalışkansin çok. Şükran Kılınç ☺��

    YanıtlaSil
  4. Bari biraz dinlenseydin Banucuğum ama ne gezer ? Sen her fırsatta temizlik yap e mi ?
    Saçlar yakıyor yalnız , bu kez kim kestiyse çok havalı kesmiş 👌

    YanıtlaSil
  5. Banucum,
    Ben de uzun süredir pc diyetine girmiştim sanki:) "Banu neler yapıyor, bakamadım" diye üzülmüştüm. Bu kış biraz hızlı girdi, sen bari fazladan yorma kendini...Evet bence de saçlar daha hoş olmuş bu kez.
    Ben de sorunu görünce hatırladım, şeker kağıtlarını böyle yaptığımızı hatırladım. Sanırım atılırken az yer kaplasın diye öğretildik, farkında olmadan yaptığımız bir şey.
    svglr e.t.

    YanıtlaSil
  6. Zaten muhtesemdi ev. kimbilir neler yaptın banucum. Karamürselden şimdi haber aldım. orda da kar başlamış. Ben suan Tedavi için Kıbrıstayım. Burdada rüzgar, yagmur ve soguk var. Gofret paketlerini düğümlemen derli toplu düzenli olusundan:)

    YanıtlaSil
  7. Postu okurken önce nihayet Banu abla yazdı dedim, sonra da keşke kendini çok yormasa ..Ben de evde eşyaların yerini çok değiştiririm ama epey yorucu iş.Kış manzarasına bayıldım, gelip pencere yanına oturasım geldi.Sen yine kendini çok yorma , sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Sonunda beklenen post geldi, tekrar sizi görmek ne güzel. Eski günlerde postacı beklemek gibi oldu bu.

    YanıtlaSil
  9. senden haberler moral verdi bana banucuğum.

    YanıtlaSil
  10. Güzel haberlerinle mutlu oluyorum tatlı kadın;) epeyce hasar almış bu güzel ev ancak, senin elinden kurtulamamış. Bunlar son yağışlar olsun inşallah. Dilerim bu defa sancısız yağar ve biter. Sokaklardaki dostlarımız da zarar görmez. Sevgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
  11. kış manzaran süper! burda da lapa lapa kar yağıyor.. karın görüntüsü iyi hoşta eziyeti de çok arkadaş:)
    ayşe kulin'in bu gizli anlara yolculuk serisini bitiren biri olarak bende Handan'ın bu seriye ait bir kitap olduğunu sen gibi ilerleyen sayfalarda anladım, çünki ne arka kapakta ne de başlarda ilgisi olduğu yazmıyor.. kandırmaca gibi.. ama sonradan her ayşe kulin kitabı gibi sevdim yine kendisini..
    ne tesadüf ki bu ilkbahar rüyası kitabını da ondan hemen önce okumuştum.. seçtiğimiz kitaplar ne benzer dedim kendime:) bir tek çiko paketlerini sen gibi düğümlemiyorum hihii..
    kocaman sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  12. Banu ablacığım...sizden bu kadar haberi alıp sizi görünce çok ama çok mutlu oldum.işleri ne olur siz yapmayın bana yakın olsan..ablacığım her gün kontrolle gelirim..lütfen kendinizi yormayın.ben böyle söylüyorum da mutlaka yardımcın vardır.hayatımızda değişiklik gerçekten iyi geliyor..kar manzaraları süper sizin oralar bir harikadır.solmaz teyzemi sizi kocaman öpüyorum. sevgiler emel.

    YanıtlaSil
  13. Yine günlerini dolu dolu geçirmişsin Banucum. Biz de dinleniyordur herhalde dedik. Nerdee:))
    Bayağı kar yağmış oralara, üşütme kendini dikkat et. O kadar işinin arasında kitap okumaya da fırsat bulmuşsun. Ahh ben de düzenli bir kitap okuyabilsem.
    Her zaman yorum yazamasam da seni takipteyim Banucum. Senden bir ses çıktığı zaman mutlu oluyorum.. Sevgiler öpüyorum..:)♥

    YanıtlaSil
  14. Banucum ne güzel fotoğraflar, kendinize çok dikkat edin inş. sıkıntısız geçirirsiniz. Bulduğun her fırsatta bir ceeee yap ki biz de merak etmeyelim:))

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Banu seni böyle görmek çok güzel,harikasın.Ben de senin için vesveselenmiştim.İnan ki bu aksaklıklar güzelmiş dedim.Ama senin için biraz sıkıntılıymış.Ne kadar çok iş yapmışsın,pes doğrusu.Seni görmek çok güzeldi.Hep mutlu kal Banu cuğum.Solmaz anneye sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Merak etmiştim ben de.Haberini almak iyi oldu.ne kadar kar yagmis orada.Hiç boş durmuyorsun. kitaplar okunmuş temizlik değişiklik yapılmış: ) Dikkat et kendine: )

    YanıtlaSil
  17. Kar fotoğraflarım gelmiş:-)

    Güle güle oturun yeni düzeninizde. Ya ben evde hiç eşya yeri değiştiremem. Ancak aksesuarlarla oynuyorum.

    O paket kâğıtları düğümlenince uçmuyor, onun için yapıyorsundur sen:-)

    Aman hasar masar olmasın, kar keyfi yapın güzelce.

    YanıtlaSil
  18. Ayyyy.. şekercim.. pek tatlısın. Kar buralarda da fazlaca yağıyor. Allah korusun.. Tedbirini aldın, bir daha catı tehlikesi olmaz İnşallah. Bu sene kış tam kışlığını yaptı.
    Salon ucundan da olsa pek güzel görünüyor. Ama asıl şirin olan sensin. Çikolata kağıdına düğüm olsa olsa az yer kaplasın diye atılır bence. Çünkü kıvrılmıyor, katlanmıyor.. Psikolojik açıdan düzen sevdalılığı denebilir. Sen eğri duran tablolara da sinir olursun eminim. İlle düzeltirsin di mi?

    YanıtlaSil
  19. Yazdıklarım silindi ne hikmetse. Iş sevene gidiyor desene ;) Bu arada sirinlikte birincisin yine ve hamaratlikta her zamanki gibi. Bu ara ben de Dünya Ağrısı nı okuyorum pek karanlik bi kitap hadi hayırlısı diyorum kendi adıma. Son olarak benim de gofret ambalajlarim düğümlü gider çöpe nedenini ben de bilemedim.

    YanıtlaSil
  20. Tüm samimiyetimle itiraf ederim ki içine dayanamadığım tatları (çikolata, şekerleme , gofret vb) koydukları ambalaj kağıtlarına, kendimi bildim bileli, içindekini bitirdikten sonra ben de düğüm atıyorum. Bu resmi görüp yazıyı okuyana kadar da çok doğal geliyordu bu yaptığım. Derli toplu durmadıkları, açılıp saçıldıkları ve hafif oldukları için de bulunduğu yerden sağa sola uçma eğilimine giren bu ambalajlara düğüm ile bir dara - ağırlık veriyorum ben. :D

    Yay olmanın dayanılmaz hafifliği işte :D

    Çok güzel görünüyorsunuz fotografta....

    YanıtlaSil
  21. Kuzum, deli kızımmmmm, çatlak arkadaşım sen iyi ol yeter, ben ne dersem diyeyim için hiç otur dinlen az demeyecek sana, ben de vazgeçtim bak sonunda, ev misler gibi olmuş. Gofret kaplarında aynı takdiği uygulamıyoruz:) sen düğüm atıp, bitti bu gofret diye noktayı koyarken ben ne kadar ince halde kopartmadan şeride dönüştürürümün derdindeyim çoğu zaman, yani sonunda koca bir yığın olur benimki:)) ve dahi ben bitter severim:)

    YanıtlaSil
  22. Canlaaar... Can arkadaşlarım benim... Nasıl güzel geldi tüm yazdıklarınız bir bilseniiiz :)
    Ama inanın hepinize ayrı ayrı cevap yazamamak çok rahatsız ediyor beni :(
    Yeni bir modem almam gerekiyormuş ya, bu karda nerdeee :(
    Cep telefonu zaten zor çekiyor ya bizim evde, odadan odaya dolaşıyorum, mobil modemi düşünün işte, sabit yerde nasıl çekiyor :(
    Beni affedin olur muuu, sizi seviyoruuum :)

    YanıtlaSil
  23. Banu ablam,yeni ev düzeninizde iyi okumalar,oturmalar diliyorum.. en kısa zamanda yeni bir modem istiyoruz:))))) habersiz bırakma bizi..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Bizde istiyoruz kar ya,bizde de yagiyor ama ise yaramiyor ki tumuyor:( Bende seviyorum ddegisiklik.Hep ayni ayni ruhu daraliyor insanin,ellerine saglik ablacim.Saglikli mutlu bol hobili gunlerde kullan yeni duzenini

    YanıtlaSil
  25. Yaşadığınız aksilikler için geçmiş olsun. Yormayın kendinizi diyeceğim ama insanın aklına takılınca yapmadan olmuyor değil mi? Yeni düzeninizde güle güle oturun sevgiler...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)