6 Eylül 2015 Pazar

Biraz Özet Geçeyim miii :))


Artık ben de ne zaman ne yaptığımı karıştırmaya başladım...
Sanki zaman çok hızlı akmaya başladı, ben yetişemiyorum... Bazı şeyleri düşündüğümde de sanki çok zaman geçmiş gibi geliyor, ama dikkatlice düşündüğümde hiç te uzun bir zaman geçmemiş olduğunu hesaplıyor ve şaşırıyorum :)

Dağdaki yaşamım...
Son sene haricinde düşündüğümde ne kadarda güzel ve doyurucuydu benim için.
Ama hayatın insanlara neler getireceği hiç belli olmuyor işte.
Yok yoook... Şikayetçi değilim. Rabbim böyle yazdıysa vardır elbet bir sebebi, ben bununla da yaşamaya devam ediyorum, çünkü yaşamayı seviyorum :)

Geçen sene kasım ayında nüksetmişti hatırlarsanız tümörüm. İlk kemoterapi haricinde, sonraki 3 tanesi iyi gitmişti, sonra 33 tane ışın, haftada bir kemo ya geçmiştik. Yarısına kadar iyi gidiyordum da, o ara bir grip olmuştum ya, hatta anacığıma da bulaştırmıştım. İşte o günden sonra ikimiz de adam olamadık :))

Kışın o zorlu günlerinde tedaviye nasıl zorluklarla gittiğimi anlatmıştım, işte o zamanlar kafaya koymuştum oradan taşınmayı. Hatta bir sır vereyim mi :)) Hastalığım tekrarlamasaydı da gene şöyle Ege taraflarına bir sahil kasabasına gitmenin de hayalini kuruyordum :)) Sıkıntılı hatunum ben yaa, seviyorum yeniden yeniden başlamayı :)

Yata kalka o evi nasıl toparlamışım (tabi çook şeyi bıraktık aslında) ben şaşıyorum hala, tabi arada oğluşlar geldi, arkadaşım Sevil-Nazif abi geldi yardıma. Rabbim işimizi rast getirdi, 15 gün içinde evi sattık, kendimize ev bulduk, tadilat filan, 19 haziranda Değirmendereye taşındııık :)
Gene yata kalka ev yerleştirdim, yardıma da Sevil-Nazif abi geldi birgün, birgün büyük oğluş geldi, birgün Gülsüm-Keskin geldi...sonrası Nurcan sayesinde....
Nurcan... 15 günde bir bana yardıma gelen deli dolu fındık kurdu hatun :)) Beni başka türlüsü bulmaz zaten :))

13 temmuzda yapılan kontrolümde tümörüm 4.8cm.den 2.4cm e inmiş, ben burun kıvırdım, doktorum
sevindi :)) Ameliyat şansım doğmuştu ama tümörüm önceki ameliyat (lobektomi) kesiğine yapışık olduğundan konsey izin vermedi :(
Tedavi edici kemoterapim bitti, büyümeyi önleyici kemoterapi alıyorum şimdi 21 günde bir.
Kemoların etkisi daha devam edermiş, o nedenle 13 Ekim de yapılacak taramayı bekleyeceğiz artık. Zaten aldım bunu da yaşantıma, geçinip gidiyoruz işte birlikte. Ama şu ayaklarımdaki ve ellerimdeki uyuşukluklar-hassaslıklar geçerse daha da sevineceğim çünkü elişlerimi çook özledim. Hep kitap hep kitap olmuyor, onun yeri başkaaa :(


Şimdi şu TENS aletiyle günde 3 kez işkence yapıp E vitamini ve Folik asit almaya devam, inşallah iyi gelecek, nörologum Hakan bey test yaptı, kalıcı hasar görünmüyor, 6 aya kadar geçer dedi...


İyi de; bu arada anacım iyice zayıfladı, güçten düştü, Kaanla beraber
doktora götürdük, sonra Bursa da bir hastanede yattı 4-5 gün, doktorlar verem olabilir, inşallah veremdir, zatüree veya kanser türü olabilir, onların çaresi yok dediler, sonunda verem çıktı... Doktorlar sevindi ama, hastane yok doğru dürüst, tek Süreyyapaşa, orada bir gece zor kaldı, rezaletmiş, pis, bakımsız, biz evde birlikte mutluyuz böyle :)
Tedavisi kolay görünüyor ama anacım 45 kilodan 29 kiloya düşmüştü, zaten midenin büyük kısmı alınmıştı yıllar önce, anemi var, ilaçlar ağır gelir, yemek fazla yiyemez, sıcak bir yandan...İdare ediyoruz...

Haaa... Bıdık mııı... Onun keyfi hiiç bozulmadı. Adam sanki yıllardır apartmanda yaşıyormuş gibi daha ilk gelişimizde doğru asansöre girdi, hiç şaşırmadı, eve girip bütün odaları koşarak dolaştı, hiiiç yadırgamadı... Yani onun keyfi yerinde, yeter ki ben de ninesi de evde olalım :))




Değirmendereyi seviyorum, sayfiye yeri gibi, sahil, gazinolar, lokantalar, çay bahçeleri, hele hele salı pazarı, bir de cumartesi pazarı var ama daha gitmedim :)
Arada bir Hayat ile kahve içmeye kaçıyoruz sahile :)

 Havalar serinleyince bu gemi ile körfez turuna katılacağız Hayatla beraber :)

Martılar yokoldu, tek tük var. Nedenini bilemedim ben, bilen var mı ?

İşte böyleeee...


Bu arada bitirdiğim kitaplar.... Elimdeki zaten yan tarafta görünüyor.

İki kitabı da sevdim. Artık konusunu yazmıyorum, idefix veya hepsi burada.com da var çünkü :)


Veee... Değirmendere kırkyama şenliğinden kareler size :)
Arkadaşlarımı görmek öyle iyi geldi ki :)




İşte bugün de akşam olduuuu...
Bugünlük te bu kadar :)




53 yorum :

  1. Hersey daha iyi olacak canim, tepelerin tadini cikardin az daha kiyi da carsi pazarin da tadini cikar. Martilar balij mevsimi ile birlikte balikcilarin oesine takilmistir. Kirfez bu anlamda nasil kirlilik orani ne bilmem ama kafa dinliyorsunuzdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleeem... Ben martıların sesini severim, onun için yokluklarını hissettim :)
      Çarşı-pazar tadını çıkarmama biraz daha var canımcım, 10 adımdan sonra şarj bitiyor :(

      Sil
  2. Merhaba,
    seni görmek iyi geldi sevgili Banu ,çokkk iyi görünüyorsun . Anlattığına göre bu kadar güzel insanın duası kabul olmuş her şey yoluna giriyor. Her zaman takip edemesem de dualarım seninle ,anneciğine geçmiş olsun ,acil şifalar diliyorum . Sevgilerimi gönderiyorum ,çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlerden gelen yorumları görmek te bana iyi geliyor Nuraycım :)
      Görüntü iyi de anacım, enerji yok enerji :)
      Dualarınızla herşey yolunda gidiyor zaten, iyi ki varsınız, sağolasın :)

      Sil
  3. Oleyyyyy.... Yaşasın. Banu geri dönmüüüşşş.. İyi de ben bir türlü geri gelemedim. Hala blog yazacağım. Banuuu... beni de kışkırt azıcık. Çok üşeniyorum ya.
    Hmmm.. İkinizi de her fırsatta takip ettiğim için yazdıklarına fazla yorum yapamayacağım. Çünkü biliyorum. Artık iyisin. Annen de iyi.. Bir kaç ay içinde bişiciğiniz kalmayacak.Gerçi biraz uzadı iyileşmen. Çünkü yerinde duramadın. O taşınma sırasında harcadığın enerji sana zaman kaybettirdi. 24 saate 48 saatlik iş sığdırdın. Dinlemedin hiç kimseyi. Olsun. Artık yoluna girdi herşey. Şimdi bol bol dinlen. Eğlen. Mesela yemek pişirirken koy fıkır fıkır bir CD, oynaya söyleye yap işini. Tamam mıııı? Öpülsün kocaman. Solmaz Kraliçeye'de bol sevgi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Öpüldün" yazacaktım, klavye sürçtü.:))

      Sil
    2. Bugün iyi kışkırttım herhalde seni Gülsümüm, daha bloguna bakamadım, az sonra gelecem inşallah :)
      İş yaparken internetten nostaljininsesi.co.nr dinliyorum zaten, oynatıyor arada bir beni, anılara da dalıyorum ne güzel :)

      Sil
  4. Başlığı okuyunca eveeet diyerek okumaya geldim :-) Seni çok iyi gördüm, hadi artık geçsin tamamıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handanım... ben de istiyorum biran önce geçsin diye ama, bu hastalık insana sabırlı olmayı öğretiyor bir güzel :)

      Sil
  5. Banucum,çok uzak kaldım bende blogdan ama ara sıra bakıyordum.Canımm çok geçmiş olsun Allah şifalar versin anneciğine ve sana kocaman sevgilerimi gönderiyorum. Değirmenderede geçen yıl evlenen kardeşim oturuyor sahili çok güzel biliyorum bu yaz pek gidemedim ama gittiğimde ararım inşallah şöyle sahilde bi çay içer,tanışır, laflarız ne dersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sabişiim...Neler geçiriyoruz hepimiz, Rabbim çaresiz dertler vermesin, geçer hepsi inşallah...
      Geldiğinde mutlaka ara canımcım, çok istiyorum seni görmeyi :)

      Sil
    2. Bensiz buluşmak ha ! Basarım orayı haberiniz olsun :)
      Banu'm takip ediyorum seni canım. Şule ile de konuşuyoruz. Herşey iyi olacak inş. Dualarımdasınız.
      Çok öptüm.

      Sil
  6. Dirayetinin hayranıyım. Güzel gülüşünü hiç birşey soldurmasın. ''Bu da geçer ya hû''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçer elbet Nedretim, neler geçmedi ki, kimi deldi geçti, kimi yaktı geçti... Dayanacağız elbet Rabbimden gelenlere, taşıyamayacağımız yükü vermez inancıyla, buna da şükür diyerek...

      Sil
  7. Banucum, uzunca yazmışsın, teşekkürler. Solmaz hariç yazdıkların mutlu etti.Annen de emin ol iyileşecektir. Bu ara çok duyuyorum. Geri geldi tbc. O kadar insan girdi ki ülkeye, bu kadar yoksulluk,çile, havada bile gezer herşey sanırım. Geçenlerde bir arkadaş mesane ca oldu, arkadan tbc de çıkmış. Onun ilaçları yayılmayı engelleyeceğinden Dr.ları sevinmiş bile, ikinci duruma.
    Herşey düzelecek Banu inan bana.İyi bakımla annen de eski kilosuna gelir.
    Seni herkes seviyor BANUCUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım E.T cim :)
      Hep içimi rahatlatıcı mesajlar yazarsın sen, canımsın :)
      Öptüm biii sürü :)

      Sil
  8. Seni herkes seviyor BANUCUM. e.t.

    YanıtlaSil
  9. Alışmışız sık sık yazılarınızı okumaya arıyoruz siz yazmayınca. Blog dünyası hareketleniyor sanki yayınlarınızla. Ne güzel iyi haberlerinizi almak. Allah tan bol şifalar diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlenmek ne güzeeel :))
      Özlemcim, sağolasın, elimden geldiğince boş geçmemeye çalışacağım artık :)

      Sil
  10. Banu ablacım festivalde sizi görmek harikaydı..ayaklarınıza sağlık iyiki geldiniz......çok iyi görünüyordunuz...en kısa zamanda el işlerine döneceğinize inanıyirum...sevgiler💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcanım, sizlerle olmak ta beni nasıl canlandırdı farkında mısın, heveslere geldim :))
      İspatı bugünkü yazım :))

      Sil
  11. Daha sık yaz Banu Ablacım. Daha çok haber ver kendinden , hemde bu azmini, enerjini ,ışıltını hepimizle daha sık paylaş. En yakın zamanda dağdaki evinden çok daha güzeline kavuşmanı diliyorum. Daha güzel haberlerini almak dileklerimle ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu evim de ayrı bir güzel sevgili Bir bilene Sorsak mı :)
      Elimden geldiğince aksatmamaya çalışacağım blogumu, ama cevap vermeler parmaklarımı biraz acıtıyor :((

      Sil
  12. Hayat dolu insan yüzünden gülücükler eksik olmasın:))Anneciğine de acil şifalaar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdican canımmm, sağolasın, inşallah herşey iyiye gidecek :)

      Sil
  13. Seni özlüyorum ve seviyorum Banu Ablacığım, daha sık yaz merakta bırakma. Sağlık mutluluk dolu iyi bir hafta diliyorum. Kocaman kocaman sevgiler öpücükler, Annen ve Bıdık'a da sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergizim, sağolasın, ben de özlüyorum yazmayı ama, ah bu parmaklar, parmak uçları... :(
      Ama hergün yazmaya gayret edeceğim, yorumlara cevap yazamasam da...

      Sil
  14. maşallah sana banu abla iyi görünüyorsun
    rabbim tez zamanda tüm sıkıntılarını gidersin annenede geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Naciyecim, inşallah düzelecek herşey... :)

      Sil
  15. Harika görünüyorsunuz. İnşallah Solmaz Teyze de bir an önce toparlanır. Bomba gibi dönersiniz aramıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik böyle idare edin beni Renklidesign cım, bombalara daha çok var gibi :))

      Sil
  16. Epeydir görünmüyordunuz Banu Abla, sizi gördüğüme sevindim:)
    Yeniden başlamak güzeldir bazen, siz de öyle yapmışsınız, Allah işinizi rast getirsin.
    Anneciğinize şifalar diliyorum.
    Öperim ellerinizden, yanaklarınızdan.
    Her şey daha güzel olacak;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Beyzacım, inşallah herşey düzelecek, daha faal olacağım :)

      Sil
  17. Gülüşün hiç solmasın Banu:)))) annene acil şifalar dilerim. Biraz fazla zayıflamış ama tez zamanda toparlar umarım. Sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Saadetim, kilo alsın diye uğraşıyorum ama hatun gençliğinden beri kolay verip zor alıyor :(

      Sil
  18. Özet yayın iyi geldi, özlemişiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlenmeyi seviyoruuum :))))
      Sağolasın asortik krepim :)

      Sil
  19. yeni hayatında her şey güzel geçsin inşallah.annene allah şifa nasip eylesin .çok öpüyoruz sizi sevgiler banu abla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım Bigom, ben de öptüm hepiniziii :)

      Sil
  20. Harika .bende bloğuma bekliyorum. www.rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  21. Bloga bazen çok uğrayamıyorum ama eskiden uğradığım her seferde sizi mutlaka görürdüm, incelerdim neler yapıyorsunuz diye :) Şimdilerde çok göremiyorum, böyle görünce de seviniyorum :)) Özlüyorum galiba ;) Çok garip değil mi hiç tanışmadığınız birini özlemek.. Yeni hayatında musmutlu günler sizinle olur inşallah.. Allah bol bol şifalar versin :) Bu arada anneniz de süper görünüyor :)) Hemen bitsin tedavi, sağlığınıza kavuşun da blog okuma listemi yazılarınızla doldurunnnn :))) ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog dünyası böyle işte sevgili Hobimsi... Birbirimizi böyle tanıyor, böyle seviyor ve böyle özlüyor, merak ediyoruz. Sonra gün gelip karşılaşınca 40 yıllık dost gibi hissediyoruz :)
      Elimden geldiğince yazmaya gayret ediyorum canımcım :)

      Sil
  22. Allah dermansız dert vermesin inşaallah, verdiğine de sabr versin. Sana ve annene acil şifalar dilerim.
    Tam Bıdığı soracaktım ki :) Canımın yatışını seviyim ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Mihrican'ım, bunlar da geçecek inanıyorum, keyiflerin hepsi herzaman ki gibi Bıdıkta :)))

      Sil
  23. Bu günler de geçecek inşallah. Annenize de çok geçmiş olsun. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sevgili Beyaz Sardunya, sağolasın :)

      Sil
  24. Çoktandır kendi derdimden blog falan görmediğimden hiç bir şeyden haberim yok. Bütün fotoğraflar ve sen çok güzeller. Geçecek Banucum hepsi geçecek sen ve annen iyi olacak Değirmendere de mutlu ve umutlu bir kış girecek ve sağlıkla geçireceksiniz. Seni seviyorum ve bu yaşam enerjine de hayranım. Anneciğine hürmetler sana da öpücükler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nurum, bütün güzellikler hepimiz için olsun, kimin derdi yok ki, azıcık güç bulunca hobilere, bloga sarılıyorum, yaşama bağlıyor onlar beni, Rabbim çaresiz dert vermesin, yaşam tutkumuzu içimizden almasın... :)
      Kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  25. çok geçmiş olsun Banu Hanım. Allah annenize de acil şifalar versin. Güzel bir yere taşınmışsınız. Ağız tadıyla oturmak nasip etsin Allah :)

    YanıtlaSil
  26. Sağlığınız ve keyfiniz yaşam enerjiniz gibi hep daha da iyiye gitsin, İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar,tesadüfen rastladım blogunuza,çok çok geçmiş olsun ikinize de.Bayıldım küçük ailenize,el emeklerinize,azminize.Siz yenersiniz hayatı bence,sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Sevda... Ah bir de eskisi gibi sıkıca takipte olabilsem, ama olacak biliyorum, hele enerjim yerine yerleşsin :)

      Sil
    2. Bursa Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları hastanesi'nin ilk doktorlarından biriyim ben.Eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazın ne olur.Bir şey danışmak,birine ulaşmak isterseniz e mail adresim;drsevdasahin@hotmail.com,saygılarımla.

      Sil

İçinizden geleni yazın :)