2 Ekim 2009 Cuma

Mobilyada Tarz

Dekorasyonda eski, kasaba tarzı mobilyaları çok seviyorum. Hani köylerde beğenmeyip bodrumlara attıkları mobilyalar vardır, onlar gibi.

Bursa'da ilk çalıştığım yer dağdaydı ve tabii ben de hemen daha yukarısında bir köyde kiralık bir ev buldum. Altta ev sahibim oturuyordu, benim tuttuğum kat yeni yapılmıştı, mutfakta dolap filan yoktu. Evin bahçesini gezerken açık duran bodrum kapısından O dolabı gördüm, oraya öylece atılmış. Rica ettim benim oraya çıkartmalarını, kadıncağız şaşırdı ne yapacaksın onu diye. İki katlı bir dolap, üst tarafları camlı, içinde terek bile var. Bir güzel beyaza boyadım, kırmızı fırfırlı beyaz örtülerle donattım, tabaklarımı bardaklarımı dizdim, pek güzel oldu. Eh bir de kıymete bindi ki... Benden sonra ev sahibi tekrar evine almış onu, ziyaretlerine gittiğimde gördüm, çok sevindim doğrusu...

Bu da o tarz gibi geldi bana, masa çekmeceli eski tiplerden, sandalyeler çok orjinal. Şimdi ben buna canlı renkli kurdeleli fırfırlı bir örtü, sandalyelere de aynı örtüden minderler dikerim, daha güzel olmazmı?


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

İçinizden geleni yazın :)