http://fuat-gencal.blogspot.com/2009/11/nar.html adresinden alıntıdır.
Narla yapılan şifa terkipleri
Diz kapağı şişliklerinde mafsl kireçlenmelerinde, 200 gr. nar kabuğu, 1 kilo burçak, 5 kilo suda 2 kilo kakıncaya kadar kaynatılır. Bir bezle sıkılarak süzülür, elde edilen bu su dolapta muhafaza edilir. Yemeklerden 10 dakika evvel bir çay bardağına 1 limon sıkılır, içine 1 tatlı kaşığı bal konur, üzerinede hazırlanan sudan ilave edilip içilir.
İshali geçirmek için, 1 bardak kaynar suya 10 gr parçalanmış kabuk konur 10 dakika bekletilir ve içilirse şifa verir.
Kalp çarpıntısı için, nar tanelerinin sıkılarak elde edilen suyu günde bir bardak içilir. Hergün taze olarak nar suyu içmek kalp çarpıntısını geçirir.
Mideyi kuvvetlendirmek için, narı ve içindeki acı olan beyaz etli kısmı yemek mideyi kuvvetlendirir.
Bağırsak tenyasını düşürmek için, nar ağacının kökünün kabukları yada nar meyvesinin kabuklarının kaynatılarak balla tatlandırılıp aç karna içilmesi parazitleri öldürür.
Haşerat ve zehirli hayvan kovmak için, nar ağacının bulunduğu yere zehirli hayvan yaklaşamaz. Nar ağacının kabukları ambara konulursa böcek gelemez.
Yara, bere, iltihap için, nar pekmezi yaralara ve iltihaplara sürülürse iyi gelir.
Hazmettirmek için, nar yemekten hemen sonra yenirse yemeği hazmettirir.
Sesi açmak için, narı yemek ve tatlı narın suyunu içmek sesi açar, güzelleştirir.
Midenin iltihabını gidermek için, nar, bal ile macun yapılaak yenirse mide iltihabına
iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, nar düzenli olarak bir çay bardağı yenilirse bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklardan korur.
Narın yan etkileri
Nar yemek, nar suyu içmek kabızlık yapabilir. Hamileler nar suyu içmemelidirler.
Yan etkilerinin telafisi
Ilık bal şerbeti içmek narın verdiği yan etkiyi giderir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
İçinizden geleni yazın :)