2 Şubat 2010 Salı

Bugünlük Bukadar....




Motif battaniyeler, şallar, yastıklar ne güzel oluyor değil mi, hani bizim "hanım dilendi bey beğendi" işleri. Kalmış yünler değerleniyor, biz de ısınıyoruz. İşte biraz değişik bir motif size, örerken birleştiriliyor. Sitedeki resimli açıklamalar sayesinde en acemiler bile bunu başarır. Hadi kolay gelsiiiin...















Masa sandalyelerinize renkli bir görüntü vermek için sadece sırt kısmına bile bir kılıf dikmeniz yeterli olacaktır. Nasıl yapılacağını da göstermişler.













Gene de ben size daha pratik bir fikir vereyim. Ben yaparken kumaşı tersinden sandalyenin arkasına tutturdum, dikeceğim her yerini iğneledim, böylece ölçü ile yapmaktan daha düzgün ve pratik oldu, oturacak yerin de bir kare kesip etrafına pililer yaptım ve arka taraflarından sırt kısmına kurdele ile bağladım.












Kuğuları sanırım hepimiz seviyoruz. Kumaştan bir kuğu dikmek isteyenlere yardımcı olacak bu site... (kumaşı pikeye benziyor)








Camlı kutular, camlı küçük sandıklar ne de güzel olurlar... Yapmayı hiç düşünmemiştim, meğer çok kolaymış:))
Ucuz bulduğumuz çerçevelerden (kendisi de 1 dolar dükkanından almış) 5 adet alıyoruz, camlarını çıkarttıktan sonra gerekirse boyuyoruz, dördünü kutu şekinde yapıştırıp camlarını takıyoruz, beşinciden de kapak yapıyoruz. Alt kısmına keçe yapıştırılmış. Geri kalan süslemeler size kalmış. Aslında 6 tane alıp altına da bir tane yapıştırsak daha iyi olacak herhalde.








Erkek gömleklerinden yapma projeler yüzünden zavallı erkekler gömleksiz kalacak:))
Ama bu yazlık tüniği ben de çok şık ve pratik buldum, kol evinin altından itibaren yukarıyı kes, birkaç pens, işi halletmiş...



















Bu penguenli yastık gözüme çok şirin göründü, penguen ayrı bir şirin ama yastık dizaynı çok hoş...















Herhangi bir objeyi boyarken benek yapmak gerektiğinde ben gene fırça ile yapmaya çalışıyordum, oysa işin kolayı varmış, boncuk kafalı toplu iğne ile:))


3 yorum :

  1. Banu hanım bu günlük bu kadar ne demek artar bile... çok hoş fikirler bunlar. sayenizde bir sürü fikir ve blog keşfediyorum. çook teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  2. yine birbirinden ilginç fikirler bunlar banu abla,şu stressli halim yatıştı sayende :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Banuca nasılsınız. Gömlek projesi süper fikir bayıldım. Paylaşım için teşekkürler sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)