8 Temmuz 2010 Perşembe

Cehenneme Açılan Kapı

Hayırlı kandiller.....

Hani "dünyanın dibi çıktı" derler ya, işte bir örnek....



Türkmenistandaki Karakum çölü ortasında ve artık yokolan Darvaza şehrinin yakınlarında bulunan bu krater "Cehenneme Açılan Kapı" olarak adlandırılıyor. Darvaz çukuru olarak da adlandırılan bu kraterde onlarca yıldır hiç sönmeyecekmiş gibi yanan bir ateş bulunuyor.Peki aslında doğanın işi olmayan ve 35 yıldır yanan Darvaz çukurunun sırrı ne?


 

İşte hikaye...35 yıl önce doğal gaz aramaları için yapılan kazılar sırasında, ekipler bir yeraltı mağarasıyla karşılaşıyorlar.Sondaj yapan yerbilimcilerin ekipmanları mağarada delinen yerin etrafının bir anda çökmesiyle yerin dibini boyladı.Mağara o kadar derindi ki kurtarma ekipleri bile, bir şeyleri kurtarmak için o derinliğe inmeye cesaret edemedi.



Çünkü onları o derinlikte toksik gaz tehlikesi de bekliyordu.Çöküntünün içinden yükselen bu toksik gazların atmosfere karışmasını önlemek için mağaranın dibine patlayıcı atıldı. İşte o andan sonra yanmaya başlayan gazları hiç kimse söndüremedi. Yaz kış, gece gündüz, derinliği belli olmayan bu çukur yanmaya devam ediyor.


Derinden, zaman zaman gelen homurtular ise "Cehenneme açılan kapı"yla ilgili pek çok hikayenin uydurulmasına da yol açtı. Köylüler gerçeği bilse de bu hikayeleri anlatmaya bayılıyor. Kimileri ise inanarak anlatıyor ya da dinliyor.





Kaynak:
Elite Turks 
          


7 yorum :

  1. Hayırlı kandiller diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç. Daha önce hiçbir yerde duymamıştım bu haberi. İyi kandiller ablacığım. Etkinlikten çekilmek zorunda kaldığını bildirmiştin. Nasıl oldu elin?

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Banuca,Bazı kendini bilmezler hatlerini aşarak istediği yönde kendilerince doğa olayların üzerine asılsız rivayetleri eklemeden olmaz maalesef.

    Miraç kandiliniz mübarek olsun. Herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sevgili annenize saygılar.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginçmiş ablacım, teşekkürler. Bu arada balacım ben sana pazar günü resimleri mail atmıştım, ben gitti biliyordum allah allah, ben yine göndereyim sana ablacım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ilginç,
    aynı zamanda ürkütücü...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok ilginç bir olay ve korkutucu

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)