4 Ekim 2010 Pazartesi

Kapı kanatlarından kitaplık olur mu, olur....

Eski eşyalardan yeni birşeyler yapmak çok hoşuma gidiyor, eski eşyalar derken, büyük parçaları kastediyorum, yani kapı, pencere, gardrop, dolap gibi. Onları kesip biçip boyayıp yeni birşeyler yapmak. Ama buna güç lazım :( Oradan oraya taşımak, kesmek, parçaları tutturmak... İşte o zaman bir "erkek" ihtiyacı doğuyor. E bizde de o yok :) Şöyle "marangozluktan, bahçe işlerinden, boyadan filan anlayan bir eş aranıyor" ilanı mı versem acaba, bedava getirmek için, diyorum :))
Örnekler çok, dün rastladığım bu proje mesela... İki eski kapıdan bir kitaplık yapmak, ben şu marangozu bulana kadar yapamam, ama belki sizlerden birkaçına fikir verir...





Böyle iki adet kapı kanadı varmış...
Zımparalamışlar, biçmişler, eklemeler yapmışlar, yapıştır, vidala derken, bir güzel de boyamışlar...












İşte ortaya bu çıkmış....
Yapım aşamalarını da öyle güzel fotoğraflamışlar ki, çok emek verilmiş ama değmiş bence....

E şimdi yani, bu iş beni aşıyor ama, böyle işleri de çok seviyorum, nolcak şimdi :))











Bu yazıyı dün gece hazırlamıştım...
Bugün şehirde işim vardı, arabayı tam parkedeceğim, stop etti, çalışmadı, ateşleme yapmıyor. Motor çok ısınınca bazen oluyordu böyle, biraz kaydırıp kaldırım kenarına parkettim, arkası yaya geçidinde kaldı. İşimi halledip gelene kadar motor soğur dedim, geldim ki camda bir kağıt, eh bende bu şans varken aşk mektubu olacak değil ya, tabii ki ceza :))
Aldım kağıdı, bindim arabaya, çalış, ıııh, almıyor gene. Servise telefon, çok iyidir benim servisim "Oto Teknik", sahibi çok şekerdir Sezer kardeşim, hemen geldiler sağolsunlar, çekerek servise aldılar, iş uzun maalesef, arabanın kalması lazım, benimki 90 model, parçası zor bulunuyor. Eee ben eve nasıl gideceğim, bizim oraya vasıta yok ki, taksiye para mı verilir şimdi :) Aradım abiciğimi, iyi tarafına geldi, eve bıraktı beni.
Aslında bugün şu benim foseptik için pompacı keşfe gelecekti, onu da iptal ettim, neyse yarın ararım gelirler, inşallah o arada arabanın işi de biter de, gelenlere rica ediveririm, beni servise bırakıverirler. :))
Yaaaani, bugünüm serviste geçti, yazımı ancak yayınlıyorum.............


5 yorum :

  1. mobilyacı-marangozlara bazı şeyleri çizip,anlatıp sonra da istediğimden farklı şeylerle karşılaşınca,keşke ben yapabilseydim dediğim oldu benim de...aslında güzel meslek...kadınlar el atmalı bence:)
    araba-servis için iyi şanslar Banucum...

    YanıtlaSil
  2. çk hoş olmuş,işte, özeniyor insan ama güç lazim
    ,eşimin de hiç zamani yok yani koca olunca da bazen farketmiyor canm

    YanıtlaSil
  3. marangozluk için başını mı yakıcan abla yha ne güzel sakin günler geçiriyon bırak bir yere ilan verme:)))valla orda olsaydım marangozluk ederdim büyük bir keyifle :))bizim buralarda da ancak apartman bahçesine birkaç aylık çiçek ekmekten başka birşey yapamıyoruz benim için üzücü bir durum tabii...
    aşk mektubu espirine bayıldım:))

    YanıtlaSil
  4. kıtaplık guzel ama benım gozumu korkutur boyle ısler..sevmem lazım sanırım..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Cep Aynası, yapmasına yaparız, ama bu parçaları taşımak, kaldırmak beni aşıyor, yoksa kadınlar herşeyi başarırlar, eminim :).
    Mor menekşeler, hayatım, zaten ben öylesine koca istemem, dediğim şartlarda olacak, marangozluk, bahçıvanlık, aşçılık :))))
    Waterlilym, zaten bu işin şakası, tek yaşamaya çok alıştım, çekemem gibi geliyor, 17 senedir tek olunca:)) Aşk mektubu, ah ah nerdeeeee:))
    Nohut oda, doğru, sevmek lazım... Ama eskileri değerlendirmek, böyle şeyler yapmak güzel değil mi:))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)