1 Ekim 2010 Cuma

Salonum kışlıklarını giydi :))

Artık yavaş yavaş kış moduna giriyoruz...

Dün salona kışlıklarını giydirdim :))
Soba çok fena kirletiyor ya, o nedenle koltuklarımı örtüyorum, sehpalara da yıkandıkça yıpranmayacak örtüler koyuyorum.
Yastıklarımın yazlık ve kışlık giysileri var, daha önce paylaşmıştım, anacım tarafından evde kalan bütün yünler kullanılarak yapılmıştı.
Koltuklara kılıf dikmek için kumaş almaya henüz sıra gelmediğinden evde bulduğum eski mi eski iki kanat perdeden, 10 dakikalık kılıf diktim:)) Pratiklik tembelliğin bahanesi mi ne:) Ben kılıf dikerken öyle ölçülü patronlar filan çıkartmıyorum. Kılıf dikeceğim herneyse, kumaşı tersten üzerine koyup iğneliyorum bütün kıvrım yerlerini, biçilecek kumaşları da üzerinde biçip iğneliyorum, sonra bir makina geçiyorum...

Koltuğu da öyle yaptım. Yaparken fotoğraflamak aklıma gelmedi.
Şöyle diyeyim, perdenin sadece boyundan bir parça kesip ön eteğine ekledim, gerisini birleştirip diktim. Çok uydurma ama iş görsün de :))


Salonumun yazlık hali...

Ve kışlık hali...
 Anacım bulmaca çözüyor, Bıdık koltukta uyukluyor :))

Örtülerimi daha önce paylaşmıştım, merak edenlere duyurulur.

Önceki yazılarımdan gelişmeler :
- Parmağım az birşey açıldı, beni rahatsız etmediğinden kendi haline bıraktım :)
- Foıseptik için görüştüğüm bayi pompa siparişini verdi, sanırım çarşamba filan takılır:)



21 yorum :

  1. Yazı da kışı da güzel salonunuzun.
    Benim kışlık koltuk örtülerim kırmızı polar. Çok kullanışlı oluyor. Yıka yıka kullan yapıyorum. Çoluk çocuk olmadığı için düzgün de duruyorlar. Koltuğun kendisi kırmızıymış gibi duruyor. Evin içine de renk geliyor kışın karanlık havasında. Metre fiyatı da ucuz olunca, ben de böyle bir çözüm buldum:)))
    Evinizin camlarından yağmurlu havalarda dışarıyı seyretmek çok güzel oluyordur herhalde. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Banuşum senin yazın da kışın da güzel:))))))

    YanıtlaSil
  3. tam pratik çözüm olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Pek de güzel olmuş ellerine sağlık.Bizim buralar hala yaz,millet denize giriyor ama ben kışı özledim ne ?

    YanıtlaSil
  5. banucum canım sağlıkla yaşamını sürdürmen dileğiyle bu güzel evine bayılıyorum. anneciğinede sayğılar canım yaa maşallah beyin cimlastiği yapıyor ne güzel.
    bende yazın pike kışın polar örtüler seriyorum her dakika koltuk kılıfı yıkamak zor geliyor vallahi:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir evde oturuyorsunuz..huzur dolu görünüyor.Allah bozmasın..sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. selamlar sevgili banu,koltuk kılıfı harika olmuş,emeğine sağlık,merak ettiğim şey bu kadar natural bi eve neden bi şömine deyilde soba seçtinizki?

    benimde var böyle bi ev hayalim ama illada içinde şöminesi olsun istiyorum.
    bu arada kışınızın gelmesine sevindim,en sevdiğim mevsimdir kendileri,umarım bi ara buralarada uğrarlar :)
    annenize selamlar saygılar :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,hiçde uyduruk gibi değil çok muntazam olmuş ellerinize sağlık.Sevgiyle....(ayrıca annenizle olan görüntüye bayıldım.ne kadar huzurlu bir ortam)...

    YanıtlaSil
  9. Fidoş'a katılıyorum her halin süper Allah bozmasın huzurunuzu,ben kanepeleri çocuklar çabuk kirletiyor diye öylesine örtüyordum ama çok iyi fikir verdin bana makinayı açayımda yarın bir deneyeyim:))

    YanıtlaSil
  10. sıcacık bir eviniz var çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. annenizin ördüğü yastıklar çok güzel, allah uzun ömür versin, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. ayy ne harika ahşap sicacik bir ev.. bana yabanci filmlerdeki irlanda evlerini hatirlattı,annen de tatli tatli bulmaca çözerken öyle,allah uzun ömür versin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Koltuk kaplamada polar aklıma gelmemişti Nedukcum, esnek olduğu için daha da güzel oturur, ucuz bulursam ben de alırım. Salonun camlarını özellikle çok alçak ve büyük yaptırdım, manzara çok güzel çünkü, körfez olduğu gibi karşımızda:)Fidoşumun dediği gibi yazın başka, kışın başka güzel buralar:)Pratik çözümler herzaman favorim Ada-Deniz :))Yazın dışarıda işlerim çok olduğundan kışı daha çok seviyorum galiba Colettecim, kışın daha huzur veren bir hali var gibi değil mi...Evet, yaşamın sağlıkla sürmesi çok önemli Örgü çantam, sağlık olmadı mı hiç birşey olmuyor. Annem bulmaca hastasıdır, onu dinlendiriyor bulmaca çözmek, tabii beyin cimnastiği açısından da çok önemli. Allah sağlığımızı ve huzurumuzu bozmasın Yaşamla Dansın dileği gibi, teşekkürler..Fisuncum, bizim ev tamamen ahşap, duvar kalınlığı 10cm., bu tip evlerde ancak, tüm gövde dışarıda olacak şekilde şömine olabiliyor, bu durumda çoğunlukla dışarıyı ısıtıyorsun, yani görsel oluyor, ayrıca tehlikesi de malum. Ben kuzine kullanıyorum, kış için ideal, yemekleri gece koy üzerine sabaha kadar yavaş yavaş pişiyor, yani 24 saat yanıyor, çayın hep hazır, fırınında istediğini yap, hiç koku vermiyor, kovalı oluşu pratik. Şömine için bir duvarı taş yapmak ideali, planlarını öyle yap bari şimdiden... Ben çok kıpır kıpır oturduğum için muntazam halde pek kalamıyorlar Tatlı Hayat, o nedenle zaten çok muntazam dikmedim, fotoğraflar öyle göstermiştir, ama sadece örtmek yerine köşeleri belirlemek, kılıf haline getirmek daha kullanışlı oluyor, dene bakalım Waterlilym. Ahşap ev zaten sıcak bir görünüm yansıtıyor sevgili Atölye nott,Mor menekşeler, renkli yastıklar da sıcaklık veriyor sanırım, güzel dilkelerinize teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  13. bizde de kışlık yazlık durumları var...seviyorum böyle olmasını,sıkılmıyoruz:)
    güle otur kışlık salonda:))

    YanıtlaSil
  14. Çılgın kadın:o))Sana çılgın derken, ev eşyalarına yazlık,kışlık giysiler giydirirken her şeyle nasıl da bütünleştiğini, her şeye nasıl da 'benden'sin dediğini görebiliyorum:o)) görüyorum çünkü ben de sendenim...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Bana göre,dekorasyonda her türlü değişiklik monotonluğu gideriyor,Cepaynam, eşyaların yerini değiştirmek, örtüleri değiştirmek, objeleri değiştirmek... Tabii benim gibi en az iki ayda bir eşyaların yerini değiştirmeye kalkınca bu iş biraz çılgınlığa giriyor, haklısın Mügem, seviyorum değişikliği, sanki herşey yenilenmiş gibi geliyor bana, bedava eğlence işte, yani benim gibi çılgınlar, beni anlıyorlar o))

    YanıtlaSil
  16. ay benin aklım halen o incik cincik dolabında.. ne kadar mesgul ettiniz beni bir turlu dogru dirist inceleyemedim. off yaaa offf...
    Köşesinde oturan senin deliliklerinle ilgilenmeyen Solmaz annenin ellerinden, yanaklarından sıcacık opuyorum...

    YanıtlaSil
  17. Aaaaa...Tüh tüh fiammam ıncık cıncık dolabımı inceleyemeden gitmiiiş.. E gene geleceksin herhalde, o zaman incelersin gülüm :))

    YanıtlaSil
  18. yaz ve kış tarzınız çok hoş. kullanışlı olması önemli annem de sobalı evde oturduğundan bu tarz örtüler kullanır.. ben de kışın kırlentlerime kışlık elbiselerini giydiriyorum, kış örgülerle güzel ..

    fikir almak için evinizden daha ince detaylar istesem ayıp etmiş olurmuyum sağım solum hep aynı tarz dekorasyon.böyle özgün evler çok hoşuma gidiyor...

    YanıtlaSil
  19. canım yaa eline sağlık iki halide çok güzel sağlıklı,huzurlu günlerde oturmak nasip etsin Allahım.Bende tam tersi oluyor kışın koltukların üzeri açık yazın kapalı.Adananın malum sıcaklarından dolayı kapı,pencere açık olunca tozdan dolayı koltuklar örtüleniyor.Her sebe bende değişik şeklilerde örtü örtüyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. ben de uğraştım epeyce ufak olanla denedim kısa kaldı kol yerleri açıkta kaldı:))örtmelik almıştım o zamanlar ....olamadı :(

    YanıtlaSil
  21. Benim ev "özgün" değil de, bana özgü gibi sevgili İffet, hani ince detaylar diyorsun ya, bendekiler hep uydurma şeyler, mesela iki komodin arka arkaya birleşir, iki koltuk arasında sehpa olur, üzerinde dekorasyon mecmuaları filan, bazen ayrılır o komodinler, kanapenin iki yanına geçer, mutfakta iki dolap üst üste çıkar, bazen ayrılırlar, her yerde ıncıklar, cıncıklar yani, aslında blogumu dolaşırsan görürsün bazı şeyler, ya da en iyisi kalk gel:)) Öyle fotoğraflanacak özel dekorasyonum yok ki benim, ne diyeyim sana:)
    Bizim buralarda da toz oluyor, ama onları süpürünce halloluyor Nestugcum, oysa sobanın kirletmesi çok zor çıkıyor, takımın rengi de sarı, düşün işte...
    Denemişsin Waterlilym, galiba ben doğru anlatamadım, örttüğünde koltuk kapanıyorsa olması gerekir, örtünün uzun kısmını kollara doğru örtecektin, ön kısım yani oturulacak yerin önünden aşağıya doğru açık kalacak, eni sırt kısmının üstüne kadar geliyorsa tamam olması lazım.Aslında keşke yaparken fotoğraflasaydım :(

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)