15 Mayıs 2010 Cumartesi

Üç günlük birşeyler....

Üç gündür Bahçelerle uğraşıyorum....

Kes, biç, temizle bitmiyoooor. Ama inşallah yarın son, tabii son dediğime bakmayın, bir hafta 10 gün sonra gene otlar uzar gene bir hafta uğraşabilirim :)) Yaptıklarımı okurken siz de benimle beraber yorulmayın diye fotoğraflarla başbaş bırakayım sizi, onların üzerlerine notlar yazdım...
Sonra da internetten seçmelere bir göz atıp dinlenin :))






Örgü Kalpler....







Kalp şeklinde olsun da neden olursa olsun benim için. Bunlarda örgü kalpler. Tarifi de var, ancak siteye üye olmak gerekiyor ve tarifi ingilizce....





İki değişik Motif....







Bu motifler bana değişik geldi, paylaşmak istedim. Birinin ortası papatya gibi, diğeri de çıtır çıtır olduğu için :)) Şemaları da var linkte....








Bakla Kızartması...






Hiç denemedim, yemedim, ama meze olarak çok değişik geldi ve tarifini aldım. Yeni bir izleyicim "Hayattan Azıcık"ın blogunda rastladım, güzel tarifler var, tavsiye ederim....





Cicikler.....









Bunlar çok şirin amaaaa.... Kağıt ağırlığı, iğnelik filan olabilir ama çok tatlılar :))






Bebişlere....








Ayyy, şu şirinliklere bakın. Minikken birini, biraz büyüyünce diğerini giyer bebiş... Ben bunları kaydedeyim arşivime, belki lazım olur :))




Biraz Tarih Bilgisi....





Kolaycacık....






Maillerime bakarken karşıma kolay ama çok şeker bir yelek çıktı, hemen dostlarla paylaşayım dedim :)


10 yorum :

  1. Ne mutlu size ki, bahçeli bir evde oturuyorsunuz. Güle güle ve sağlıkla oturun. Bahçe bakımının da tam zamanı, yoruluyorsunuzdur ama değer.

    Motifleri çok sevdim. Çoktandır tığ işi yapmamıştım. Uygun ip alıp başlamalı. Kışa kadar cıcıl cıvıl bir battaniye örsem ne hoş olur. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

    YanıtlaSil
  2. Ben sana Ada'yı göndereyim. İki gün deşinsin o toprakda ot kalmaz. Diğer ekinlerin için garanti veremem ama.
    Bulunduğunuz alanın düz olması güzel. Bizim de bahçe oldukça büyük sayılır ama hem eğimli hemde taşlık. Koca bir kamyon toprak getirttik ( 3 gün sürdü bahçeye dağıtması) yetmedi. Her istediğimizi ekip yetiştiremiyoruz,

    YanıtlaSil
  3. balım yorma kendini bu kadar, belki 21 mayısta biri gelir ve yardım eder ot yolmana:))))))))

    YanıtlaSil
  4. Yorar tabii. Benim 10 metrekare bahçe canıma okuyor. Kıyafetiniz tamam, uygun, ancak ilaç da sıkın kollarınıza filan bence. Malum keneler var. Kedime yapıştıklarını görünce korktum bayağı. Bir de sinsi sivrisinekler. Bir kez ilaçsız çıktım kollarım feci durumda. Üstelik burada son derece düzenli ilçlama yapılıyor.
    Sizin orası da çok güzel bir yer ama.Değer uğraşıp didinmeye. Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ay ben de size yorum döşeniyordum ki yorumunuz geldi. Kalp kalbe karşıymış.
    Evet bu tekniği ben de o yüzden sevdim. Ancak nazar değdi galiba, az önce fırınım bozuldu. Kocam aldı alet edevatı uğraşıyor.
    Bende de var havada kuruyan hamurlardan ama denemedim henüz. Aradaki fark fimo pişince kolay kolay kırılmıyor. Sentetik olsuğu için kendine özgü bir sağlamlığı var.
    Dediğiniz gibi duvara:))) kaplanabilir onunla. Sabit olunca kırılmaz herhalde. Deneyelim onu da. Elimize mi yapışır ayol.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. maşallah 1o paramakta 10 marifet bahçe yemek blog ...bahçenizde emeğinize değmiş

    YanıtlaSil
  7. Ablam maşallah çok iyi hakkından gelmişsin otların :) Ellerin dert görmesin. Çileklerin tadına bakmak isterdim, biz buralarda hormonlularından yiyebiliyoruz maalesef :( Örgü kalplere, motiflere ve ciciklere bayıldım. Tarih bilgisini okuyamadım çok küçüktü yazılar :( Rica etsem mail atabilir misin bana?

    YanıtlaSil
  8. Bu yorumlara cevap vermeyi atlamışım özür dilerim :(

    begonvilli ev, böyle yaşamı seviyorsan, darısı başına diyeyim:) Tığ işi dinlendiriyor insanı...

    Ada-deniz, ot bırakmıyorsa gelsin bütün yaz kalsın :)) Benim toprak düzalan değil, bir kısmı set set, gerisi biraz yokuş aşağı, bostana ise ancak basamaklarla iniliyor :( Burası da sarı topraktı, bizde epeyce toprak getirtmiştik ve dağın tepesi olduğundan burada da herşey yetişmiyor.

    acemihobici, o birisine kıyamammmm... Bir günlüğüne gelince misafirim olur :)

    Nedukcuğum, kene sivri bana yaklaşmıyor nedense :)Burası gerçekten yorucu, 1,5 dönüm. Ot yolmayı bitirene kadar ilk yolduğum yerdekiler büyüyor :))Fimo güzel ama pahalı, ben evden seramik hamuru yapmayı deneyeceğim, tabii işler düzene girerse, daha tadilat işlerim var, banyomu yaptıracağım, ev verniklenecek, balkon tabanı izole edilecek, çooook iş var :)

    Aydilberciğim, teşekkür ederim, her telden biraz işte :))

    Yeşimciğim, çilekler olunca gel, hem yabanisi var hem aşılısı. Balkonda da yetişiyor, denesene....

    YanıtlaSil
  9. Yeşimcik, hiç dikkat etmemişim, gerçekten tarih bilgileri okunmuyormuş ve ve ve maalesef silmişim :((

    YanıtlaSil
  10. Tam benlik bir yelek
    bu motife bayılıyorum deli gibi her yere her şeye bu motifi yaptım e nede olsa ilk motifim bu örnektendi :))
    Gerçekten kolaymış yaka kes kol oy derdi tasası yok :)) toplam 8 büyükçe motif hop birleştir olay tamamdır ...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)