17 Temmuz 2010 Cumartesi

Minik evler işleyelim mi :)

Goblen, kanaviçe işlemeyi sevenlerle paylaşmak istediğim şemalar buldum. Gerçi arşivimde benzerleri var ama açgözlülük bendeki, bunlarla ne güzel minik minik tablolar yapılır, artık nereye asacaksam, ama çok sevdim bunları, birkaç minik çerçevem var, onlara uyanları işlemektir niyetim:))
























19 yorum :

  1. çok hoş örnekler,çok severim ev desenlerini hele hele birbirine benzeyen birkaç modelin birarada olması favorilerimdendir.
    Neyseciğime canım hemen kırptım bu güzelim desenleri,teşekkür ederim...
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. işleyeliiiiimmmmm.... :)
    bir süredir ben de biriktiriyorum ev şablonları... bir duvarı alabildiğince ev goblenli çerçevelerle doldurmak niyetim... paylaşım için çok teşekkürler... içlerinden bir kaçını çok beğendim...yapılacaklar listeme eklendiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç işlemedim ama annemin minik evini görmenizi isterim. Senelerdir duvarımı süslüyorlar. Bu sayfada en alttan üçüncü resim. Minicikler 10x10 cm. Sevgiler.
    http://zarifce.blogspot.com/search/label/annemin%20marifetleri

    YanıtlaSil
  4. Şemalar büyük ihtimalle annemin Ankara'daki evindedir. Annem şu anda 82 yaşında ve Alzhemmer hastası.Sorsam da hatırlamaz artık, beni bile tanımıyor zirâ. Yanımdalar artık.
    Ankara'ya gitme şansım olsaydı arardım sizin için. O da yok. Çok yakından parça parça fotoğraflayıp mail ie gönderebilirim isterseniz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bloguma yaptığınız ziyaret için teşekkür ederim.Güzel dostluklara inşallah.
    Kaneviçe şemaları çok güzel.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. evcilik, ben de ençok ev desenlerini seviyorum, hatta en son işlediğim ve ikincisini işlemeye başladığım goblen takımım da ev üstüne:)

    ruşencim, ne güzel olur bir duvar dolusu evler, bunu mutlaka gerçekleştir....

    nedukcum, sevgiler sana....

    şanslı, fırsat buldukça yeni blog dostları bulmaya çalışıyorum, paylaşmanın güzelliğini paylaşmak için, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhaba.. sizi takip etmekten kayif alıyorum çok.. bloğum yok ne yazık ki..yazmak bu gün kısmetmiş.. bende denemek istiyorum. ama alacağım malzemeleri bilemedim. ilk okulda adımı işlemek dışında tecrübem ne yazık ki yok. kasnak lazım mı? yünlü ipleri kalın kalın olanları seviyorum.. o ince olanları değil.. hani kanaviçe derler ya işte öyle olsun istemiyorum. Malzeme tanımı olabilir mi acaba ?

    şimdiden teşekkürler..

    tuba

    YanıtlaSil
  8. tubacım, büyük tuhafiyelerde kalın goblen kumaşlar satılır, onlar için uygun yün ipliklerde vardır, hatta, baskılı hazır kitler de bulabilirsin, hazır kitlerde nasıl işleyeceğini gösteren klavuzlar da var...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bizim evin kucumeni malzemeleri kacirmazsa isleyelim valla :)Tesekkurler semalar icin!

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Berceste,
    Sevgili Çelebim, güzeller, bir de işlenseler o zaman daha da güzel olacaklar:))

    YanıtlaSil
  11. Çok güzeller, hemen alıyorum :))
    Ben Flickr'da bir pano görmüştüm, bir sürü minik evden oluşan bir pano, ve işleyen kişi hem kendi desenlerini eklemiş hem de faklı yerlerden toparladığı desenleri, sonuç çok güzeldi, bu da benden bir fikir olsun ;)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili lavanta bahçesi, verdiğin fikir için teşekkürler, benzer bir proje desen arşivimde mevcut, aslında öyle işli bir kapı perdesi düşünmüştüm ama, ne zaman sıra gelir bilmem :))

    YanıtlaSil
  13. kopyaladımmmmmm:))))))
    teşekkürler banuşum

    YanıtlaSil
  14. Birşey değil fidoşuuuum.....

    YanıtlaSil
  15. bunlar gercekten harika helede benim gibi goblene merak saripta bir turlu ogrenemeyen biri icin nette cok aradim ama fazla bi detay bulamadim kursu varmi bunun bilmiyorum sizler nasil ogrendiniz goblene taktim ve ogrenmeyi cok istiyorum

    YanıtlaSil
  16. Sevgili "Adsız", bana mail adresini verirsen, yani, bana bir mail atıp kendini tanıtırsan sana goblen ve kanaviçe ile ilgili bilgiler gönderebilirim:)

    YanıtlaSil
  17. Ankara ya dönünce bende minik bir ev nakışı yayınlayım,eylülde.Beğeneceğini umuyorum.Ama şemalardaki alt sıradakiler hoşuma gitti.Kopiş çektim.İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  18. Gülücüklerden Nilgünüm, bak ben de bunlardan işlemek istediğim için paylaştım ama nerdeeee.... :)))
    Bari sen işle de gözüm gönlüm açılsın, azıcıkta kıskanayım, belki o zaman işlerim :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)