27 Eylül 2009 Pazar

Bugün de böyle geçti

Bugün sabahtan bostana indim, bir haftadır inemiyordum hava muhalefeti dolayısıyla.

Bir baktım, aşağıdaki kestane ağacının dibi kestane dolu, hem de hemen hemen hepsi kabuklarından çıkmış, pırıl pırıl beni bekliyorlar. Hemen topladım, şimdi onları çizmesi var, bir kısmını herhalde gene dondurucuya kaldırırım. Çünkü üç tane kestane ağacı var, diğer ikisi daha dökülmeye başlamamış.







Oradan geçtim taneleri büyüsün diye ne zamandır toplamadığım fasulyelere, maaşallah bu sene pek verimliler, tepelerde hala çiçekler var, yenileri geliyor demektir. Epeyce bir miktar onları da topladım. Kabuklarının biraz kuruması için serip beklemek lazım ama ben sabırsızım, hemen oturup taneledim ve dondurucuya kaldırdım.

Domateslerden de kızaranlar olmuş, onlarla birlikte birazda nedense fazla büyüyemiyen biberlerimden de topladım.


E yoruldum... Biraz da bahçe temizliği, düzeni derken akşam oldu. Aslında bugün şiş çöplerinden kitap ayracı yapacaktım, olmadı işte. Yarında ütü işlerim var. Bakalım ne zamana kısmet olacak.


2 yorum :

  1. Tam hayallerimdeki gibi yaşıyorsunuz,ne güzel..

    YanıtlaSil
  2. İnsan hayatı hiç belli olmuyor. Böyle bir yerde yaşamak benim aklıma ilkokula başlarken yerleşen bir hayaldi, çalışma hayatım boyunca böyle bir yerde dinlenmeyi hayal ettim, ama inanın bana bu hayalime kavuşmak HAYALKEN, hayat beni evirdi çevirdi ve hiç düşünmediğim bir şekilde hayalime kavuşturdu. "Hayallerinizden Asla Vazgeçmeyin".

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)