22 Eylül 2009 Salı

Günlük Uğraşlar




Hani dedim ya günlük işlerim bitince...


Yaşadığım yer bir dağ evi, böyle olunca, bostan, bahçe işleri pek bitmiyor.


Büyük işlerde yardıma çağırıyorum köyden birilerini.


Belleme, çapalama, budama, ot temizleme, ot biçme, çim biçme, gübreleme, olanları toplama, topladıklarına konserve, dondurma, reçel, turşu, kurutma gibi işlemler uygulama gibi...


Elimden geldiğince tamir, ufak inşa, boya gibi işleri de yapıyorum.

Kışın 30cm. ile 1,20cm. arasında kar olduğundan kar küreme, odun taşıma dışında pek dış işlerim olmuyor ama yazın genelde hep dışardayım.


Bu arada el işlerimi de aksatmıyorum tabii, dinlenme molaları hamakta kitap okumak oluyor. Bana göre güzel bir yaşam işte.



2 yorum :

  1. banu hanımcım senin yaşam tarzına çkk imreniyorum ohh miss gibi bi hava resimlerine baktım baktım doyamadım bıktım şu aparman hayatından ALLAH bizde nasip etsin bu güzellikte bi ev.sende evinde sağlık huzur içinde yaşa ömrün boyunca.mevlam bu güzellikten ayırmasın seni.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yurdagül... Gönlündeki böyle bir yaşamsa inşallah birgün olur, ama olması için de bunu hedef olarak seçmek ve planlamak ta gerekiyor. Mesela şimdiden arsasını almak gibi, henüz bakir, yolu bile olmayan yerler ucuz oluyor, sonradan çoook pahalılaşıyor yerleşim başlayınca. Bu arada sefası güzel ama cefası da çok hani :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)