23 Eylül 2009 Çarşamba

Kış Hazırlıklarından




Bu aralarda toplanan Mısır ve cevizler... Cevizler biraz daha kuruduktan sonra ayıklanacak ve torbalara bölüştürülüp dondurucuya konacak.


Mısırlar kabuklarından ayrıldı. Kabukların bir kısmı makasla düzgünce kesildi. Kurumak üzere hoby odasının bir köşesine kondu. Bakalım neler yapabileceğiz onlarla. İşe yaramayanlar sobada yakılmak üzere torbalandı.



Ayıklanan mısırlar tanelendi, henüz sütlü olanlar bu aralarda yenmek üzere ayrıldı. Taneler haşlanacak ve torbalara bölüştürülüp dondurucuya konacak. Kışın çıkartılıp biraz daha haşlayıp tuzlu veya şekerli yenebiliyor kaşık kaşık. Bir de mısır çorbası yapıyoruz, çok güzel oluyor. Kışın yaptığımızda tarifini veririm. Koçanlar da tabii doğru sobaya...



3 yorum :

  1. Banu hanım emeğinize sağlık çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. üç gün önce keşfettim Her gün bakıyorum blogunuza, eşimin halasına benzettim sizi, siz de onun gibi marifetli ve sanırım yaşam dolusunuz. Sizler gibi hanımları tanıdıkça hamaratlaşıyorum. Sağolun iyi örneklersiniz.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim... Ben de halayım, 3 tane yeğenim var. 2 erkek 1 kız, onlar benim çocuklarım gibi. Aslında arkadaş desem daha doğru, çünkü ruhum genç kalmış sanırım, el sanatları konusunda açgözlüyüm yapmaya çalışıyorum işte, ama yaşama sıkı sıkı bağlıyım.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın
    Sizin blogla tanışalı 1 hafta oldu
    kendimi buldum:)Emeğinize sağlık harika bir blog insan kendini sanal da değilde bir ev ziyaretinde hissediyor.Yüreğinizde ışık hep güçlü kalsın.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)