13 Aralık 2009 Pazar

Buralarda Yoktum

Bir ay kadar önce bahsetmiştim, ağabeyimin kayınvalidesinin rahatsızlığı vardı, by-pass geçirmişti ve bir müddet onlarda kalmıştım küçük yeğenime bakmak için.
Cumayı Cumartesiye bağlayan gece saat 01,10 da maalesef hastamızı kaybettik ve o saatte hemen ağabeyimlere gittim küçük yeğenimle kalmak için, onlarda İstanbul'a hareket ettiler, bugün de toprağa verildi.

O gece bizim burası oldukça sisliydi, aşağıya inene kadar arabanın ön camına yapışarak yolu görebildim.

Aslında bu gece de orada kalacaktım ancak annem sabahleyin kar başladığını söyleyince, öğleyin Ece'yi (Ece 10 yaşında ve yüzücü, geçen haftaki Türkiye şampiyonlar yarışmasında aldığı derecelerden sonra büyük ihtimal milli yüzücü olmaya hak kazanacak) İstanbuldaki Kısa Kulvar Yarışmalarına gitmek üzere kulüp otobüsüne bindirip eve doğru yola çıktım.

Hava yağmurluydu Değirmendereden Bahçeciğe kadar. Bahçecikten dua ede ede dağa doğru çıkmaya başladım, yolun yarısını geçtikten sonra karlı bölgeye vardım. Yerde 5 cm kadar kar vardı, Allahtan benden önce arabalar geçmiş, onların tekerlek izlerini takip ederek çok şükür evime vardım. Ama bir gece daha kalsaydım benim araba ile çıkamazdım.

Yılın ilk karı ince ince yağmaya devam ediyor şu anda. Evde olunca seviyorum kışı ve karı...


9 yorum :

  1. BAŞINIZ SAĞ OLSUN ARKADAŞIM.YEĞENİNİZLE DE NE KADAR GURURLANSANIZ AZDIR.NE GÜZEL BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.CENNETİNİZİN RESSİMLERİ HARİKA YA ÖZLEMLE BAKTIM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Başınız sağolsun Banucugum:( Ben de yegenin için başarılar diliyorum.Ama dönüş yolunu okuyunca bayağı endişelendim, umarım zincir falan taşıyorsundur arabada heran. ben en cok boyle ani bastıran kardan korkarım, hele ki hazırlıksızsan, neyse sağsalim ulaşmışsın yaa çok şükür.

    YanıtlaSil
  3. Başınız sağolsun allah geride kalanlara uzun ömürler versin. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar, çok teşekkür ederim.
    Kar aşağı yukarı 10 cm. oldu. Zaten kar yağınca arabayla biryere çıkmıyorum, çünkü çıkamıyorum, bahçe yolu karla doluyor. Yolu makinalar hemen açıyorlar ama, ihtiyaçlarımı okul servisi getiriyor, ben de hobilerimle vakit geçirebiliyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Banu, önce başınız sağolsun.
    Biraz önce 10marifette seccade yorumunu okurken bloguma bir döndüm oradasın. Hoşgeldin.
    Kar 10 cm oldu demişsin. Buralarda da sabah kar vardı. Şimdi yok eridi. Kış çok sert geçiyor diyorlar. Korkuyla bekliyoruz.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. dendenak, teşekkür ederim. Kar beni korkutmuyor aksine mutlu ediyor, yukarıda açıkladığım gibi :))

    YanıtlaSil
  7. Beni de mutlu ederdi ama Van'da Ağrı'da gördüğüm gibiyse çok uzun sürecek kış. Aslında kardan değil soğuktan ve sonrasındaki buzdan korkuyorum. Ağrı'da pek çok kez düşmüştüm. Yoksa lapa lapa yağan bir kar altında gökyüzüne bakmak kime mutluluk vermez ki.

    YanıtlaSil
  8. başınız sağolsun, mekanı Cennet olsun inşallah
    Allah sabırlar versin

    YanıtlaSil
  9. dendenak, Allah açıkta kalanlara yardım etsin, bizler gene sıcak bir ortamdayız...
    Haydi mutfağa, dostlar sağolsun...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)