28 Aralık 2009 Pazartesi

Salonum için yeni örtüler

Dün hobi odamda bekleyen işlerime bir gözattım.

Biryerlerde beğendiğim bir dantel modelini annemin eline tutuşturup ördürmüştüm, aradan bayağı zaman geçti. Bizim evde her işte olduğu gibi elişlerinde de iş bölümü var. Örgü ve danteller genelde anneme ait :)) Ördürdüğüm dantel kumaşa monte edilecekti, dantel örtüleri öyle yalın kullanmayı pek sevmiyorum, kumaşla birlikte daha hoşuma gidiyor.
Annem sorup duruyordu ne zaman yapacaksın diye, bari onu dikeyim dedim.
Oturdum kumaş dolabımın önüne, dantel koyu bej, ona uygun bir kumaş buldum. Bu kumaşı 1996 yılında Bursa 'da çalışırken, bir ipekli kumaş fabrikasının parça kumaş reyonundan inanılmaz ucuza almıştım, bu ve daha birkaç çeşit kumaş, öylesine ucuzlardı ki... Altına da astarlık beyaz kumaş buldum, BİRZAMANlarki evimin perdeleriydi, saten gibi bir beyaz kumaş.



Orta sehpa için büyükçe birtane, iki küçük komidin için daha ufak, iki ucu sivri gelen üçlü takım yaptım. Küçük olanların birer ucuna üçer tane motif diktim.



Artan kumaştan fiskos masasına da bir örtü diktim, onun kenarına dantel baktım, rengi uyan ama oldukça uzun gelen örülmüş dantellerim vardı, onlara kıyamadım. Kurdele kutularıma el attım ve annemin taa 1965-66 yıllarında, biz İstanbul Teşvikiye'de otururken, teyzemle beraber her cumartesi gittikleri o zamanların meşhur Beşiktaş pazarından çok ucuz bulup aldığı siyah danteli buldum ve onu diktim. Ne sağlam dantelmiş değil mi 44 senelik :))
Şimdi bu örtüler salonda yerlerini alacak, bahanesiyle salonda biraz eşyaların yerini değiştireceğim.
Sonra bu örtülerin üzerine konacak dekorasyon objeleri örtülerle uyuşmalı. Bakalım onları uydurmak için neler yapacağım. Bekleyin ve görün...


15 yorum :

  1. ANNENİZİN MAŞALLAHI VAR ÇOK ZOR AMA O KADAR DA GÜZEL BİR MODELDİR.BENİMDE VAR GENÇLİĞİMDE ÖRMÜŞTÜM.İYİ GÜNLERDE KULLANIN.İKİNİZEDE MUTLU SAĞLIKLI YILLAR İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim neşeciğim. Birşeyler ortaya çıkınca hoşumuza gidiyor böyle işte...

    YanıtlaSil
  3. danteli desenli kumaşla kullanmak ne ilginç hiç aklıma gelmezdi.
    haydi bakalım merakla son şekli bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Brindo contigo o Ano 2010!!!|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Amiga,|.)/¸.¤ª“˜¨ -˙¨±¨√¨
    |.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Nem o universo se compara à bela AMIZADE.☆
    Essa seara é o meu caminho da VERDADE.☆
    De amor de amigos na SIMPLICIDADE.☆
    Construí o abrigo da SINCERIDADE.☆¨¨¨
    Com os seixos da HUMANIDADE.☆
    O alicerce na CUMPLICIDADE.☆|.)/¸.¤ª“
    No chão da CLARIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Pedras da VONTADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Luz e BONDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Sem VAIDADE.☆.|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Com CARIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Sem ver a IDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Na feliz CIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Da flor da ETERNIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Onde habita a FELICIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    De sempre contando com sua AMIZADE.☆
    |.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    FELIZ |.)/¸.¤ª“˜¨ -2010|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    -…+*ˇ,“˜Rosa¨.|.)˙…ˇ˙.|.)˙ˇˇ“.˙ˇ“..˙ˇˇ“.-
    «.˙ˇˇ“..˙ˇˇ“.,.˙ˇˇ“.,|/.-..-˙ˇˇ..,~)-

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Dear Rosa,thanks a lot for your beautiful wishes.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili nalan, danteller desenli kumaşlar üzerinde bence çok güzel görünüyor, özellikle minik desenlerde, laf aramızda ütüsüde daha kolay oluyor.
    Henüz dekorasyona başlayamadım. Bugün ütülerim vardı, onları bitirdim, sonra aşure pişirdim, şimdi biraz oturdum :))

    YanıtlaSil
  8. çok şık olmuş
    benim de aynı modelden masa örtüm var
    böyle çok farklı olmuş
    ellerine sağlık

    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  9. kusura bakmayın ama annenizin el emeğini ziyan etmişsiniz, desenli kumaşın üzerine değilde kenarına dikseydiniz daha düzgün dururdu, kumaşın üstünde dantel kaybolmuş gitmiş, bence daha düz bir kumaşın kenarında çok daha iyi olurdu. gene de iyi günlerde kullanın diyeyim

    YanıtlaSil
  10. mavianne teşekkür ederim, seninki de çok güzeldir eminim.
    Sevgili adsız, kusura bakmam merak etme, niye adsızsın onu da anlamadım. El emeği asla ziyan olmaz, heleki annemin el emeğini asla kaybetmem. Bu bir zevk meselesi, ben farklı tasarımları seviyorum ve böyle hoşuma gitti. Günün birinde sıkılırım, o danteli oradan çıkartır, başka türlü tasarım yaparım, dantel bozulacak gibi dikilmedi çünkü. Danteller eskimediği için böyle değişiklikleri zaman içinde yapıyorum, çünkü aynı şeyleri kullanmaktan sıkılıyorum, düz kumaşlara dantel monte etmeyi de ben sevmiyorum. Beğenme zorunluluğu da yok, ama yorumunu kendi adınla yapsaydın senin yaptıklarını veya yazdıklarını izlemekten zevk duyardım. İlgine ve takibine teşekkür ederim, beni izlemeye ve yorum yapmaya devam et, ama kendi adınla :))

    YanıtlaSil
  11. Banu,eğer örtüden sıkılır değiştirirsen,içine tığla kafes ör.Bana da annemle halam bir olup salon takımı örmüşlerdi bu örnekten.Gerçekten zor ve güzel örnektir.Bende çok kullandım hiç bir şey olmadılar.Kızıma veririm diye kaldırdım.Benimkilerin ortası dantel kafes.Kumaş üzerine monte olayıda güzel fikir.Ara da bende sikildığım dantelleri kesip bir yerlere yapıştırırım.Değişiklik yapmaktan kendimi alamıyorum.Benim evde hiç bir şey uzun süre aynı durmaz.Ortak yönlerimiz çok varmış ona gülüyorum.Sitende mutlaka bir değişiklik buluyorum.Bu da hoşuma gidiyor.Hatta bu gün Banu ne yazdı diye de bekliyorum.Hoşca kal.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Sibel Tunay, değişik ve hoş bir fikir tığla kafes örüp arasını doldurmak, ama bu şekli vermek bayağı zor olur, ben zor ve uğraştırıcı işlerin kadını değilim pek, bende sabır denen şey yok çünkü, çabuk bitmeli, biran önce sonuca ulaşmalıyım :))
    Değişikliği çooook seviyorum, herşeyde, kendimde bile, saçım bi uzun bi kısa, bi açık kumrak, bi çikolata, kendim yapıyorum tabii hepsini :))
    Bloguma hergün bir post eklemek en birinci vazifem oldu :))

    YanıtlaSil
  13. MERHABA BANU HANIM BEN İLK DEFA SİZE YAZIYORUM FAKAT UZUN ZAMANDIR SAYFANIZI İZLEMEKTEYİM YAPTIĞINIZ BÜTÜN ÜRÜNLER ÇOK GÜZELLER SAYFANIZDAN FİKİR EDİNİP BENİMDE YAPTIĞIM BİR ÇOK ŞEYLER VAR FAKAT BEN YAYINLIYAMIYORUM ZATEN ÇOĞUNUDA HEDİYE VERDİM SAYFANIZDA FARKLI YORUMLAR VAR YANLIŞ ANLAMAYIN BENDE İNSANIN KENDİ İÇİNDEN GELDİĞİGİBİ KENDİNİN BEYENDİĞİ GİBİ KENDİNE HAS KŞİYİ YANSITAN FARKLI ŞEYLERİ SEVİYORUM KUSURA BAKMASSANIZ BENDE BİR FİKİR SUNMAK İSTİYORUM O DANTELİN GÖBEK KISMINA KETEN YADA TÜL GİBİ KUMAŞ OLABİLİRDİ DESENLİ KUMAŞTA GÜZEL OLMUŞ YUKARDAKİ YAZINIZIN BIR YERİNDE GEÇMİŞ KÜÇÜK DESENLİ KUMAŞLARDA GÜZEL OLUR SANIRIM DAHA NİCE İLGİNÇ VE GÜZEL ÜRÜNLERLE BİRLİKTE UZUN ÖMÜRLER DİLERİM SAĞLIKLA KALIN ANNENİZEDE SELAMLAR

    YanıtlaSil
  14. BANU HANIM BEN İSMİMİ EKLEMEYİ UNUTMUŞUM BENİM ADIM FUNDA TURAN TEKER İZMİRLİYİM

    YanıtlaSil
  15. Hoşgeldin Fundacım,o kumaşı kullanmamın özel bir nedeni vardı... Dantelleri minik desenli kumaşlarda kullanmayı severim, ama dediğim gibi bu kumaşı kullanmamın özel bir nedeni vardı, bu da değişik bir tasarım olsun, öyle kabul edin olur mu :)
    Senin cicilerini de görsek diyorum, paylaşmak insanı mutlu ediyor, hadi bir blogta sen aç, aramıza katıl :)

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)