17 Ocak 2010 Pazar

İnternette Gece Gezmesi...





Çocukluğumun fırıldakları çok değişik yerlerdeki kullanımları ile karşıma çıkıyor rengarenk, çeşit çeşit. İşte bu da kumaştan fırıldak, duvarları süslemiş.















Bu mandallı askı projesinin kaç çeşidini arşivime kaydettim mutfağa ve banyoya yapmak için, hep unuttum. Yine karşıma çıktı, yine kaydediyorum, unutmamak umuduyla:))











İnsanın olmadık yerde düğmesi kopar, eteği sökülür...
Çantanızda böyle minik bir dikiş seti olsa iyi olur değil mi :))
Yapılışı için linke bir gözatın...











Önce ip sarma ile yapılmış bu tabağa hayran kaldım...
Sonra motiflerden oluşmuş bu örtülerin renk renk olanına da, harika yeşiline de, krem rengine de bayıldımmmm.... Kumaş üzerine monte edilmişler, zor değil gibi.


5 yorum :

  1. Danteller çok güzelmiş, internette renkli ve ebruli dantel ipleri görmeme rağmen tuhafiyelerde bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de çok güzeller. Dayanamayıp arşivliyoruz ama ömrümüz yetmez bunları yapmaya. Yine de göz ziyafeti oluyor, teşekkürler. Antalya'dan sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Daha dün kızıma rüzgar gülü yapmaya çalıştım ama nasıl yapıyorduk hatırlayamadım,iyi olmuş resimleri koyman açıklaması da var hemmen yapıcam,sevgiler...Bu arada adres değişikliği yaptım,yeni sayfama bekliyorum ;)http://sibelleherseydenbiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. dendenak, haklısın naylon ipler piyasaya çıkınca pamuklu dantel iplikleri zor bulunuyor, naylon ipleride hiç sevmiyorum doğrusu. Bu örtüler nakış orlonları ile de olur, çok kalın değil onlar, hani çile halinde olanlar. Aslında pazarlara da bir bak dantel ipliklerine.

    begonvilliev, çoook haklısın, ben de arşive atmadan duramıyorum, birşeyler yaparken de seçemiyorum :))

    sibel, işine yaradığına çok sevindim, yeni sayfana az sonra bakacağım...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel fikirler bunlar,ben de sizin gibi bir sürü ilgimi çeken tasarımları arşivledim ama yapmaya zaman yok,emekli olduğumda anca yaparım herhalde :)

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)