24 Ocak 2011 Pazartesi

Bir dağıldım, toplanamıyorum :)

Hani hep diyordum ya, dikiş işlerimi yapacağım kışın diye....
E yapıyorum da elimden geldiğince, amaaaaaa....
Malzemeler çok :)
Hiçbirşeyler atılmıyor malum, giyilmeyenler bile kumaşları değerlensin diye dolaplara konuyor, bütün bunlar yetmiyormuş gibi, bir de beni bilenler evlerinde, arkadaşlarında ne malzeme varsa kullanılmayan, toplayıp bana getiriyorlar sağolsunlar:))
Benim bir şikayetim yok, ben memnunum hayatımdan, parça pinçikler arasında mutluyum:))
Ama annem..... Odanın yanından her geçtiğinde, ki devamlı yolunun üstü, "kızım şu odayı biraz toparla, nasıl iş yapıyorsun bu odada" demekten bıkmadı:))
Haklıdır, baksanıza odanın haline:))

Haklı değil mi :))
Hani şu kırkyama ile uğraşan yabancı sitelerde kombine kumaşlar gösterirler birarada, renkler birbirine uyumlu, desen desen kumaş parçaları. İşte onlara içim gidiyor. Geçen hafta büyük alışveriş merkezine gitmiştim, baktım kilo ile çarşaflar satılıyor...
He he he... Karıştırırken çift kişilik bir çarşaf buldum, hemen aldım, 4.5 lira. Yok canım çarşafa hiiiiç ihtiyacım yok. Ama çarşafın desenine bir bakın, kombine parçalardan oluşmuş, keser keser bişiler yaparım:))
Yukarıdaki resimde büfe var ya, kapağını açtığım anda parça kumaşlar dökülüverdi, öylece duruyor, tekrar tıkıştırmadım, bi elden geçireyim diye.
İlk dökülen bu iki parça oldu,

arkadaşım Sevil getirmişti, O'da bir akrabasından almış, kadına hediye gelmiş ama beğenmemiş, bu ve bunun gibi birkaç parçayı atıyormuş. Tabii Sevil hepsini toplamış, "Banu bunlardan birşeyler yapar" diye getirmiş sağolsun:)) Deseni çok güzel, aklımda bir güzellik var ama aklımdakini uygulayabilirsem, becerebilirsem, bakalım deneyeceğim:))
Bugün ancak mail kutumu boşaltabildim, şimdi biraz da sizlerin bloglarını dolaşayım. Gündüz elişi yapmadım ama, akşam tv karşısı şile bezi işleme işime devam:))



28 yorum :

  1. o karışıklığın kendi içinde düzeni vardır:) çarşafın da kendisi zaten patchwork gibi, sonucu merak ediyorum, bekliyorum ablacım

    YanıtlaSil
  2. AY ÇOK SEVERİM BU DAĞINIKLIĞI .SENDE DEDE YOK HİÇ OLMAZSA O KIZMASA BEN HİÇ TOPLAMIYACAĞIM .TEK BAŞINA OTURAMIYOR SIKILIYOR,BENİM İPLERİ ŞİŞLERİ GÖRÜNCE DE YETERDİYE KIZIYOR.BAK KEYFİNE.BAKALIM NE GÜZELLİKLER YAPACAKSIN KOLAY GELSİN BENİM İÇİN DAĞIT GİTSİN

    YanıtlaSil
  3. şu son karedeki neye dönüşecek bakalım:)
    bunca şey...yine de düzenlisin...

    YanıtlaSil
  4. hahaha işte benim hikayem:)))
    insan o eşten dosttan gelen şeyleri karıştırırken hediye almış gibi seviniyor değil mi:D

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz dağınıklıklar insana ilham veriyor gibi geliyor bana...kolay gelsin size... yeni çalışmalarınızı heyecanla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Banucum bu konuda çok benziyoruz .
    2 yıl önce dedemiz vefat edince alt katı kiraya vermedim ben kullanıyorum hem yatılı gelene anahtar teslim ev veriyoruz:)))) iyi oluyor hemde ben ne var neyok indirdim orda çalışıyorum zaman zaman
    bu görüntüler bana hiç yabancı değil.
    arkadaşlarla gülüyoruz bazen toplama merkezi oldu diye:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. dağınıklık iyidir ya şimdi onları toplasan yerleştirsen biyerlere eminim bişeyler yaparken çoğu şeyi unutucaksın böyle hepsi göz önünde oluyo daha iyi...

    YanıtlaSil
  8. toplansa yine dağılacak.. insanın aklına bir şey geliyor o mu bumu derken ortalık facia.. ne yapsan toplanmıyor..

    YanıtlaSil
  9. Senin, benim gibilere dolap çekmece yetmez, şu düzenli çalışma odalarına bayılıyorum, her malzemenin bir yeri var, hiç bir şey meydanda değil, yeni kitaplığımın alt raflarını kapaklı aldım sırf malzemelerimi toparlayabilmek için. Senin oda yine de düzenli bence:)

    YanıtlaSil
  10. bazen dağınıklık iyidir,birçok şey göz önünde olur :) benim annem de söylenirdi yıllar evvel;bir dönem kumaş boyardım,boyalar-fırçalar orta yerde değildi ama birbiri içine girmişti :) şimdi yapamıyorum pek,derli toplu duruyor :) çarşafa bayıldım,cıvıl cıvıl şeyler üretirsin şimdi sen onunla banu ablam,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  11. Banu ablacım olsun dağınık olsun. O dağınık denilen yığınlar ne güzellikler olacak oysa ki ;) Bu bir hastalık galiba. İnsan bir yerden sonra kayışı koparıp her şey gözünün önünde olsun istiyor.

    YanıtlaSil
  12. çöpçülük fena hastalık. Bir gün blogları dolaşıp tek tek tespit yapacaklar. Çöp ev babında toplayacaklar cümlemizi:))
    Her şayi "işe yarar" deyip saklamanın tek kötü tarafı neler var elimde unutmak. Bir şekilde ortaya çıkanlara şaşırıyorum bazen "aa bu mu varmış bende" diye...

    YanıtlaSil
  13. Ah Banucam aynı beni anlatmışsın. Geniş geniş yayıldığım ofisteki malzemelerimi eve taşımam gerekiyor, ay neler çıkıyor benim bile unuttuğum. Şaşkın şaşkın bakıyorum, nasılı sığacağım küçücük odama diye düşünüp duruyorum:))

    YanıtlaSil
  14. Bir jöle reklamı vardı eskiden.
    -Dağınık olduğumu söylüyorlar ama ben istediğim herşeyi buluyorum ,diye.Bekarken felsefem buydu:))
    Bence iyidir arada dağınık olmak:)))

    YanıtlaSil
  15. Ich wollte nur einen kurzen Kommentar zu sagen, ich bin froh, dass ich einen Blog zu machen. Dank.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Banuca, kumaşlara bayıldım elinizin altında hazine var.
    Süper şık aksesuarlar üretirsiniz kolay gelsin size
    Dağınıklık oluyor maalesef yapılacak bir şey yok :(

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  17. bence i sitelerdeki fotolar kandırmaca:)ya da en azından düzenledikleri zaman çekiyorlar onları.çünkü insan çalışırken o kdr düzenli kalamaz ki.mutlaka birşeyler ortalığa dökülür,saçılır,o bunun üstüne devrilir falan...gayet normal yani ablacım senin odanın hali.(ya da ben dağınıklığıma arkadaş arıyorum,bilemedim şimdi:))

    YanıtlaSil
  18. bizim ev de aynısı,dolapları açınca kumaşlar çıkıyor
    milletin elbiseleri çıkar
    bizde de kumaş:))))))

    YanıtlaSil
  19. Yaşasın dağınıklık. Ödüm kopuyor kapı çalıp da birisi gelecek diye. Salona dağılıyorum çünkü:)) Yazın topluyordum gelen giden çok olduğu için,şimdi ipin ucunu bırakıverdim iyice:)) Haydi yap şu güzel kumaşlardan birşeyler de içimizi aç. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. banucum bir daha gurur duydum şimdi senle...
    biliyorsun dağınıklığa bayılırım :))
    bak ciddiyim..çok derli toplu, çok düzenli bir ev görünce, sanki içinde insan yaşamayan,mobilyacı vitrininden bir köşe gibi geliyor bana..
    dağınıklık güzeldir..o ortamda yaşayan birileri var demektir..orada birşeyler yapılıyor demektir..

    fazla düzen beni bozar..
    ay çok özendim kalkıp evimi biraz alt üst edeyim :))

    banucum, ben seni çok beğeniyorum biliyor musun?
    eline herşey yakışan, marifetli, zarif, güzel arkadaşım benim...

    YanıtlaSil
  21. Çok dağılmışsın canım yaaa, gel de Solmaz anneye katılma şimdi ehh blogdaşların senin tarafını tutmuş çoğunlukla bende Solmaz anneden yana olayım bari:) dur annemi çağırayım da senin dağınıklığını görüp sevinsin kadıncağız bir de bana der ne cok dapğılıyorsun sen böyle diye:)))Figen ablama bak, nedukcuğuma bak yaaa nasıl da gaz veriyorlar insana... Ayy hakkımı yemeyeyim ben vallahi de çok derli topluymuşum, moral buldum:)))

    YanıtlaSil
  22. Bakalım neler çıkacak.....Merakla bekliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Banu hanım,her gün neler yapmış acaba diye blogunuzu takip etmekteyim.her yaptığınızı ilgiyle inceliyorum.
    Sizin alışkanlıklarınız bana da bulaşmak üzere.Artık her gördüğüm şeyi belki bir gün şunu yaparım diye kenara atılmakta.
    Sizin anneniz gibi,benimkide bize geldiğinde deliriyor benim döküntülerimden.
    Yabancı bloglardaki o çıtır çıtır kumaşları gördükçe içim gidiyor.Burada yok,varsa da çok pahalı mağazalarda.
    sevgilerimle,kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  24. Aaaa, yorumlara cevap yazmamışım, çok ayıp bana:))
    Birdycim, Cep Aynam,Eminecim, Neclacım,Aylincim, Miniğim, Hayal arkadaşlarım, Sihirli günce,Belgincim, Neşecim, bana göre odanın düzeni var ama gel de anama bunu anlat:)) dağınıklık bana ben dağınıklığa bakıyorum, henüz hareket yok:)
    Örgücü Neşem, evdekiler bizi anlamıyorlar Neşecim, anlamıyorlar, oysa biz bu dağınıklıkla ne kadar mutlu oluyoruz, anlamıyorlar:))
    Bi yaşıma daha girdim, gerçekten öyle oluyor, hazine gibi, bazen delimiyim neyim diyorum, milletin atıkları bana hazine gibi geliyor:))
    Örgü çantam, ayrı bir daire en güzeli, acaba ben de misafir evine el mi koysam:))
    Fadişcim,Peri masalım, Fidoşum, bütçede sırası gelince ben de bu odanın her yanını dolap-raf yapacağım, o zaman herşey gözümün önünde olur, bu kadar yerlere dağılmam:)
    Ada-Deniz, bizleri topla topla bitmeyiz, yerli yabancı bir sürü çöpçüyüz:)) Eldekileri unutmamak için bol bol raf ve şeffaf kutular lazım bize:)
    Bilgenin annesi, ofis? eve taşıma zorunluluğu? Bunları bilemedim,bişey diyemedim:)
    Adsız, Ich wollte dein und deine Blog name wissen, dann Ich werde auch froh:))
    Nedretim, Figenim, biz evin heryanında yaşadığımızdan heryer yaşıyor, sabah salon yangın yeri gibi oluyor, koltukların yanlarında elişleri, ortadaki sehpada tabaklar bardaklar, hırka yelek, ne arasan var:)) Ben dağınıklığı seviyorum yeter ki temiz olsun:)) Biz birbirimize hayran ola ola nolacak halimiz bilmem:))
    Fiammam, sen kesin derli toğplusundur, hatta benim yanımda aşırı titiz kalırsın:)) Ben böyleyim anacım, işine gelirse:))))
    Elmalı kurabiyem, pekte severim elmalı kurabiyeyi, ceviz ve tarçın da olursa arasında:))Ayyy sana da mı bulaştııı, eyvah eyvah, bu virüs blog yoluyla bulaşıyor anlaşılan:)) Çıtır çıtır kumaşlar için için ben çözümü böyle buldum, pazarlarda çok ucuz örtü,gömlek,elbise,çarşaf bulunca alacağım:)

    YanıtlaSil
  25. Banuşum,
    du sprichst aber perfect Deutsch:)))))

    YanıtlaSil
  26. Fidoşum, unuttum bile almancayı, ingilizceyle karışmaya başladı kullanmaya kullanmaya:(

    YanıtlaSil
  27. Ay ... aynıııı... Önceleri günde birkaç kez topluyordum. Şimdi bıraktım gitti..

    YanıtlaSil
  28. Gülsümcüm, bana kalsa ben de bırakacağım ama.... ANNEM :))

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)