7 Ocak 2011 Cuma

Yeni yeni yeni :)

Mutfağımın örtülerini değiştirmem gerek, masa örtüsünün ve mutfak örtülerinin alternatifi var da, perdelerin yok :(  Mutfağın yemek bölümünü de yeşillendirmeyi düşünüyordum da ,hani önceden kırmızı yapmıştım yemek bölümünü...     
Ama perde hazırlığı var :)
Yazın pazardan 3x1,5 mt. lik tül almıştım 3 liraya, öyle parçalar satılıyordu, mutfak için almıştım,
Önce tülleri diktim, defolu yerlerini ayırırken laleli deseninden iki uzun parça da diktim, onları ne yaptığım az sonra :)
Perdeye uygun bir örtüm de vardı neyseki, işte yemek bölümünün yeşillenmiş hali :)
Hani o uzun parçalar var ya, onlarda böyle serildi :)
Raf örtülerini de değiştirdim, onlar da yeşil dantelli, şimdi mutfağımdan fotoğraflar size.... Aslında çok hain planlarım var benim minik  mutfağım için, belki bu yaz uygularım :)












24 yorum :

  1. oooofffffffff ablacım evin ne kadar şekerlik ya...bayılıyorum böyle evlerine ruhlarınıda katan hatunlara...moda diye diretmeyip,kendi kendine bişeyler yapanlara....bişey sorabilirmiyim ama perdeleri nasıl diktin ablacım...yani eğer anlatılcak gibiyse cevap yazarsan çok sevinirim bende perde dikicem mutfağıma ama tülden değil kumaştan dikmek istiyorum..yani tülün üzerine..üç parça iki yanlarda ve bir üstte farba mı deniliyodu üsttekine:))birde aynı kumaş masa örtüsü..onun üzerinede kumaşın içindeki herhangi bir renkten runner:))ay umarım yapabilirim..işin kötüsü benim dikiş makinamda yok:)haha...olsun hayal etmesi bile güzel..ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  2. Permaren canım, madem dikiş makinan yok, benim önceki mutfak dekorumdaki kırmızılı perdeleri hazır olarak pazardan almıştım yıllar önce, ama pazarlarda hala çok uygun fiyata hazır perdeler var, onlara uygun parça kumaşta bulabilirsin, kenarları overlok çekilmiş parça kumaşlar da satılıyor pazarlarda 2 liraya, sen pazarı bir dolaş bence hiç uğraşma:)Bu arada benim cıngıl cıngıl mutfağımı beğendiğine sevindiiiim :))

    YanıtlaSil
  3. çerçeve nefis ,içine konan da güzel olunca gösteriyor kendini

    YanıtlaSil
  4. bak şimdi merak ettim o hain planları...
    ellerine sağlıkkk:)

    YanıtlaSil
  5. ruhun renkli olması eve de vuruyor değil mi banu hanım...sizde ben gibisiniz..ruhun renklerine göre yap-boz gibi elde ne varsa uygulamak değiştirmek;insanı ne dinlendirir ama..ben beğendim..hain planlara takıldı kafam sabırsızlanmadım desem yalan...sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. BAnucum hep sağlıklı yaşa gülüm bu evde , canlı bir ev herişeyiyle dokusuna bayılıyorum. ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  7. çok cicili bicili olmuş mutfağın banu ablacım,güle güle kullan yeni perde ve masa örtünü,sağlık ve mutluluk dolu günlerde inşllah :)

    YanıtlaSil
  8. insan becerikli ve zevkli olunca böyle herşey güzel ve şirin olabiliyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Banu'm sana bir cevap var bende.
    Bu arada mutfağın çok şeker.
    Evin ev değil,masallar ülkesinden bir mini saray bana göre.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    14 Şubat Dünya Öykü Gününde DAMLA/ ÖYKÜ ÖZEL SAYISINI çıkarmayı düşünüyoruz. Bu konudaki çağrımız “Bloglardan Seçmeler”de yayınlandı. Özel sayı için öykülerinizi göndermenizi önemle rica ediyoruz.
    Not: Sitemizi ziyaret edenlerin sayısı sınırlıdır. Biz de birçok siteye ulaşamıyoruz. Onun için de yardımlarınızı bekliyoruz. Bu etkinliğe katılmaları için bloglarda yazanları teşvik ederseniz memnun olurum.
    İyi günler dileğiyle.

    YanıtlaSil
  11. artik baska sansim yok. dikis makinemi bir an önce kurmam lazim. perde olmasada birseyler dikmem sart! :)

    sevgiler eli

    YanıtlaSil
  12. perde çok hoş olmuş. Yeşilin tonu da süper. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir değerlendirme olmuş. eline sağlık ablacım. Bende mutfağıma yeni örtüler yapmak istiyorum. Pratik, günlük kullanılabilecek birşey arıyorum. Bende bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  14. Aaallah allaaah ben bu yemek bölümün neden farkında değilim ki...sanırım evinde hafızama kaydetmem gereken bisürü şey vardı ve ben burayı es geçtim.o kadar bir bölümmüş ki inanamıyorum yani..Banucam canım benim, her şey nasıl da güzel dökülüyor ellerinden..süpersin..

    YanıtlaSil
  15. yatak odası, mutfak sırada ne var merak ediyorum, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Nevalin yorum sayfaları karışmış gibi :))
    Sevgili Cep Aynası, hain planlarım.... evet, ben de becerebilecekmiyim onu merak ediyorum, göreceğiz:))
    Sevgili Franbuaz, değişikliği seviyorum, hep aynı şeyleri görmek beni sıkıyor, en küçük bir değişiklik ise mutlu ediyor:) Hain planlar inşallah yaza:)
    Sevgili Örgü çantam, amin şekerim, sağol....
    Miniğim, amin canımcım, inşallah....
    Ceylancım, beğendiysen zevklerimiz uyuşuyor demektir, birşeyler uyduruyorum işte:)
    Tülinim, oooh içim rahatladı:) Benim minik kulübem burası, heryan cıngıl cıngıl:)
    Elicim, seni hevese getirdiysem ne mutlu bana, haydi başla dikişe, değişiklik olsun....
    Sevgili Ada-Deniz, renk tonlarını ben de sevdim, yeşil ve sim:)
    Sevgili Selmanın sepeti, sana nasıl bir fikir verebileceğimi bilemedim, pratik diyorsan leke tutmayan, ütü istemeyen kumaş seçmen gerek, iyisimi o tip hazır takımlar satılıyor, hatta pazarlarda var, bak istersen...
    Mügeeem, hayretsin yani, o masada çay tepsilerini filan hazırladık, sen en iyisi biran önce tekrar gel:) Gene şımarttın beniiii :))
    Sevgili Nokur, sırada aslında hobi odam var, ama mutfak projesine bağlı, bakacağız:)) Sabır....

    YanıtlaSil
  17. Perdelerle aram hiç iyi olmadığı için, storlarla idare ediyorum. Çok memnunum. Ancak böyle güzel görüntüleri de taktir etmemek elde değil. Şirin olmuş mutfağınız. Gülegüle kullanın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ne kadar güzel olmuş, mutfağında seni yansıtıyor sıcacık :))

    YanıtlaSil
  19. Herşey çok şirin, çok güzel görünüyor. Önemli olan sağlıkla, huzurla yaşamak ve bu eşyaları kullanmak. Güzel bir yıl olsun, selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. mutfağın çok şirin Banu'cum,perde ve örtüler çok güzel olmuş.ben de yatak odam için benzer bir çalışma yapmayı düşünüyorum,burda da bir kumaş pazarı var ve çok komik fiyatlara döşemelikler,perdelik kumaşlar satılıyor.tek sıkıntım bir dikiş makinem yok:(olsun ben herşeyi hazırlayıp anneme ya da kayınvalideme diktiririm diye düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  21. Nedretim, aslında perdeler pratik olmuyor tabii, ama ben inatla iş çıkaracak projeler yapıyorum ve çamaşırım, ütüm hiç bitmiyor:))
    Sevgili Atölye Nott, beni de mi sıcacık buldun:)) Ne güzel sevindim:)
    Sevgili dshandmade, herşeyin başı sağlık tabii, o olmazsa zaten bunlar da olmaz:)
    Sevgili Filiz, ay ne güzeldir o kumaş pazarını talan etmek, benim yerime de dolan orada olur mu, sana da kolay gelsin, bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  22. Banucum ellerine sağlık yaratıcılığın Harika çoook güzel olmuşş.güle güle kullanın.Senin elinden hiç bir şey kurtulmuyor canım.Nazar değmesin.İnşallah geldiğimde sefasını çıkarırız canım.çook öpüyporum.Kendinize iyi bakın.Annene Hürmetler,sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  23. herşey tüm detaylar bir harika!!!!

    YanıtlaSil
  24. nilgünüm, sen beğendiysen, herşey güzel:)

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)